Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Καλογήρου

Πετάει το γάντι στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Στέλιος Καλογήρου διατυπώνοντας ευθέως με επιστολή του προς τη viotia σοβαρές κατηγορίες για "ομερτά", για "Νέα Γιάλτα" και για μια Λιβαδειά "εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που του αρπάζουν τα ανταλλακτικά" εν όψει του Σχεδίου Καλλικράτης και των παρασκηνιακών μαγειρεμάτων στα οποία έχουν επιδοθεί διάφοροι πολιτικοί παράγοντες της Βοιωτίας για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα.

Ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων φωτογραφίζει και επιτίθεται σε αιρετούς και κομματικούς του ΠΑΣΟΚ με βαριές εκφράσεις όπως: "αυτοι που φερουν την μεγιστη ευθυνη για την ευθανασια στην οποια υποβαλλεται πλεον η Λιβαδεια, με καινουργια κοστουμια και καινουργια καλαμια (ψαρεματος), θα επιχειρησουν να αλιευσουν τις ψηφους του λαου, ενος λαου που κατα την γνωμη τους, ειναι παντα προθυμος να εξαπατηθει". Ασφαλώς, με την επιστολή προς τη viotia, ρίχνει λάδι στη φωτιά της διαμάχης που έχει ξεσπάσει στη Βοιωτία για τον Καλλικράτη, πολλώ μάλλον εντός του ΠΑΣΟΚ που έχει την πρωτοβουλία σε αμφιλεγόμενες συναντήσεις, σε ανούσια ψηφίσματα και άλλα παλαιοκομματικά μέσα πίεσης προς την κεντρική εξουσία.

Τα όσα κωμικοτραγικά αναφέρει ο κ. Καλογήρου, δυστυχώς προβλέπεται να στοιχίσουν στους Ελληνες σε πρώτη φάση 4 δισ. ευρώ και πολλαπλάσια δισ. στις επόμενες. Είναι γελοίο (και φυσικά ανεφάρμοστο, ούτε να το σκέπτονται στο ΥΠΕΣ) ακόμη και να συζητάμε ότι θα πληρώσουμε όλα αυτά τα χρήματα, που θα τα δανειστούμε (!), για να εξυπηρετηθούν προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα του δείνα κόμματος ή του τάδε προσώπου.

Είναι επιπλέον δεδομένο -μην έχουν καμιά αμφιβολία στην κυβέρνηση- ότι λύσεις και αποφάσεις για τον Καλλικράτη που -όπως αποκαλύπτεται- έχουν ληφθεί από παντελώς ακατάλληλα πρόσωπα σε ταβέρνες, σε καφενεία και σε άλλα ευαγή ιδρύματα δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες της Λιβαδειάς. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να αποδείξει ότι όλα αυτά τα υπολείμματα της μικροπολιτικής κομματοκρατίας και του επαρχιώτικου παραγοντσμού που στοίχισε στην πατρίδα τον ξεπεσμό που βιώνουμε είναι απλώς κομματική γυμναστική και πως υπάρχει συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα αλλά και της βαρύτητας ίδιας της διοικητικής μεταρρύθμισης. Και ότι υφίσταται ακόμη στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια ένα μίνιμουμ σοβαρότητας...
Δείτε την επιστολή του Στέλιου Καλογήρου.

Αγαπητε Βοιωτε,
Σχετικα με το δημοσιευμα σας "Σφοδρη επιθεση Καλογηρου σε στελεχη του ΠΑΣΟΚ για τον Καλλικρατη" και τα σχολια αναγνωστων σας που αναφερονται σ' αυτο, αλλα και την γενικοτερη φημολογια που αρχιζει αναπτυσσεται, ειμαι υποχρεωμενος να ξεκαθαρισω τα εξης.
1. Συμμετειχα σε ολες τις επισημες και ανεπισημες συσκεψεις για τον "Καλλικρατη"στην Αθηνα και εδω, προσπαθωντας να προασπισω τα συμφεροντα της πολης μου και την προοπτικη του νομου Βοιωτιας συνολικα, μετα την νεα διοικητικη μεταρρυθμιση.
2. Σε καμμια "ιντριγκα" ή "διαβουλευση" δεν αναμιχτηκα, που να ειχε σαν στοχο την υποβαθμιση της πολης της Λιβαδειας και πολυ περισσοτερο με ανταλλαγμα την αποκομιδη ατομικης πολιτικης υπεραξιας.
3. Στις συσκεψεις αυτες αντιληφθηκαμε ολοι εγκαιρα, οτι το παιχνιδι δεν παιζοταν μεσα στις αιθουσες διασκεψεων, αλλα εξω απ' αυτες,

4.Υπηρχαν λοιπον εκεινη την στιγμη που ολα κρινονταν σε λιγο χρονο, μπροστα μας δυο δρομοι. Η καταγγελεις ανοιχτα τις διαδικασιες, με κινδυνο να μεινει ο Δημος Λιβαδειας "εκτος νυμφωνος" ή συμμετειχες σ' αυτες, επιδιωκοντας να διασφαλισεις τα συμφεροντα του. Προσωπικα επελεξα τον δευτερο.

Ισως εκανα λαθος. Ομως η συμπεριφορα μου αυτη σε καμμια περιπτωση δεν ηταν δεσμευτικη για τον Δημο, σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να δινει αλλοθι στο ιδιο το κρατος, που εν γνωσει του εσπρωχνε εκεινη την στιγμη, τους αυτοδιοικητικους προς την "μαγειρικη" και οχι προς στην πολιτικη, ουτε μπορει να καλυψει ή να απαλλαξει απο τις ευθυνες τους αλλους εμπλεκομενους πολιτικους παραγοντες της περιοχης, οι οποιοι ακομα και σημερα επιμενουν να φυγομαχουν και να υπεκφευγουν. Αυτοι λοιπον ειναι υποχρεωμενοι να απαντησουν και οχι εγω.
1. Γιατι η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιβαδειας,η πολυπληθεστερη κομματικη οργανωση της Βοιωτιας, δεν εχει ακομα συνεδριασει για τον "Καλλικρατη", οταν ολες οι αλλες οργανωσεις του νομου, απο καιρο εχουν ολοκληρωσει παρομοιες διαδικασιες, με καποιες απ' αυτες, επιλεκτικα, να νομιμοποιουν και τις αποφασεις τους, μεσω της παρουσιας υψηλοβαθμων κομματικων στελεχων σ' αυτες. Μηπως γιατι η Τ.Ο. της πρωτευουσας του νομου συμμετεχει πληρως στην "ομερτα", που εχει επιβληθει απο τα ανωτερα κλιμακια, στα πλαισια της νεας Γιαλτας για τον Νομο, και η οποια θελει την Λιβαδεια ως μερος της αντιπαροχης σε αλλους Δημους, παιζοντας δηλαδη η πολη αυτη τον ρολο εγκατελλειμενου αυτοκινητου που χρησιμευει πια μονο για ανταλλακτικα;
2.Μηπως στη λογικη αυτη εντασσεται και η προαλειφομενη ελευση στη θεση του προεδρου του νοσοκομειου Λιβαδειας, πρωην Δημαρχου γειτονικου Δημου, μονο και μονο για να ισoρροπησουν οι νεοι συσχετισμοι που εχουν προαποφασιστει;
3.Υπαρχουν ναι η οχι, εδω κι ενα μηνα στο Υπ.Εσωτερικων χαρτες, 4 τον αριθμο, συμφωνα με τους οποιους η Λιβαδεια αδικειται μονο στον 3ο κατα σειρα εναλλακτικο χαρτη, ο οποιος ομως και δυστυχως τελικα προωθειται για τους παραπανω λογους αλλα και για τους λογους που ανεφερα στις προσφατες δηλωσεις μου στα τοπικα ΜΜΕ;

Και τελος.
Στην μικρη μου διαδρομη στον χωρο της Τοπικης Αυτοδιοικησης τους τελευταιους 39 μηνες, ειτε σαν ανεξαρτητος δημοτικος συμβουλος, ειτε σαν προεδρος του Πνευματικου Κεντρου του Δημου, ειτε σαν αντιδημαρχος, προσπαθησα να υπερασπιστω τα συμφεροντα και το αυριο της πολης στην οποια γεννηθηκα, ζω και εργαζομαι, καθως και τις αναγκες και τις αγωνιες ολων οσων με τιμησαν με την ψηφο τους αλλα και οσων ειχαν καποια αλλη επιλογη. Απ' αυτους προερχομαι και σ' αυτους απολογουμαι. Σ' αυτην την διαδικασια τα οποια λαθη εγιναν, δεν ειχαν σαν κινητρο την προσωπικη μου πολιτικη αναρριχηση και ανελιξη, αλλα την προστασια και την προοπτικη της πατριδας μου.

Στα πλαισια αυτα ειναι βεβαιο, οτι σε περιπτωση που η πολη της Λιβαδειας μεσα απο την υποθεση "Καλλικρατης" βγει ηττημενη, θα αναλαβω το ελαχιστο κατ' εμενα μεριδιο της πολιτικης ευθυνης που μου αναλογει και το ονομα μου δεν θα βρισκεται σε καποιο απο τα ψηφοδελτια της επομενης μερας. Γιατι αυτο μου υπαγορευει το αξιακο συστημα το οποιο πιστευω και υπηρετω και αυτο επιβαλλει ο κωδικας τιμης των αιρετων στις πολιτισμενες κοινωνιες.

Αυτο ειναι το ενα σιγουρο. Το αλλο σιγουρο ειναι, οτι αυτοι που φερουν την μεγιστη ευθυνη για την ευθανασια στην οποια υποβαλλεται πλεον η Λιβαδεια, με καινουργια κοστουμια και καινουργια καλαμια (ψαρεματος), θα επιχειρησουν να αλιευσουν τις ψηφους του λαου, ενος λαου που κατα την γνωμη τους, ειναι παντα προθυμος να εξαπατηθει.

Σε καθε περιπτωση σε οσους σημερα αναστατωμενοι, χυνουν το δηλητηριο της διαβολης προς το προσωπο μου, εχω να τους συστησω ψυχραιμια και υπομονη. Ετσι κι αλλιως σε ενα περιπου μηνα ολα θα χουν τελειωσει. Και τοτε θα φανει παντου,ποιος ηταν ποιος.

Κλεινοντας θα ηθελα να ευχαριστησω μεσα απ' τα βαθη της ψυχης μου, οσους με την αγαπη και την εμπιστοσυνη τους με στηριξαν, ειδικα το τελευταιο διαστημα, στο δυσκολο, μοναχικο και ανηφορικο κατ' εμε κατηφορικο κατ΄αλλους,(σεβαστη η καθε αποψη), βαδισμα μου στους δρομους της Τ. Αυτοδιοικησης.

Ευχαριστω για την φιλοξενια
Στελιος Καλογηρου
αντιδημαρχος Δ.Λεβαδεων

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μικρό χωριό η Λιβαδειά και γνωριζόμαστε όλοι. Συστήνω ψυχραιμία και λόγο καθαρό. Μια αλήθεια είναι ότι ο κ. Καλογήρου δεν έχει δώσει δείγματα ότι νοιάζεται μόνο για την εξουσία και την καρέκλα κι αυτό το ξέρουν όλοι.
Λοιπόν οι διαφωνίες είναι σεβαστές αλλά οι συκοφαντίες για να τον ακυρώσουν δεν είναι ανεκτές.
Για την ουσία των καταγγελιών του δεν μιλάει κανένας , γιατί;

Ροζαλία είπε...

" 7. Και οι δίκαιοι κατά τη Θεία Γραφή πόσοι είναι; Και συλλογίζοντας αυτό επαίξανε τα μάτια μου στα χέρια μου οπού ήτανε απιθωμένα στο φιλιατρό.
8. Και θέλοντας να μετρήσω με τα δάχτυλα τους δίκαιους ασήκωσα από το φιλιατρό το χέρι μου το ζερβί, και κοιτώντας τα δάχτυλα του δεξιού είπα: Τάχα να είναι πολλά;
9. Και αρχίνησα και εσύγκρενα τον αριθμό των δικαίων οπού εγνώριζα με αυτά τα πέντε δάχτυλα, και βρίσκοντας πως ετούτα επερισσεύανε ελιγόστεψα το δάχτυλο το λιανό, κρύβοντάς το ανάμεσα στο φιλιατρό και στην απαλάμη μου.
10. Και έστεκα και εθεωρούσα τα τέσσερα δάχτυλα για πολληώρα, και αιστάνθηκα μεγάλη λαχτάρα, γιατί είδα πως ήμουνα στενεμένος να λιγοστέψω, και κοντά στο λιανό μου δάχτυλο έβαλα το σιμοτινό του στην ίδια θέση.
11. Εμνέσκανε το λοιπόν αποκάτου από τα μάτια μου τα τρία δάχτυλα μοναχά, και τα εχτυπούσα ανήσυχα απάνου στο φιλιατρό για να βοηθήσω το νου μου να εύρει κάνε τρεις δίκαιους.
12. Αλλά επειδή αρχινήσανε τα σωθικά μου να τρέμουνε σαν τη θάλασσα που δεν ησυχάζει ποτέ,
13. Ασήκωσα τα τρία μου έρμα δάχτυλα και έκαμα το σταυρό μου.
14. Έπειτα θέλοντας να αριθμήσω τους άδικους, έχωσα το ένα χέρι μες στην τσέπη του ράσου μου και το άλλο ανάμεσα στο ζωνάρι μου, γιατί εκατάλαβα, αλίμονον! πως τα δάχτυλα δεν εχρειαζόντανε ολότελα.
17. Και γυρεύοντας να ιδώ εάν μέσα σε αυτή την ψυχή, εις την οποίαν αναβράζει η κακία του Σατανά, αν έπεσε ποτέ η απεθύμια του παραμικρού καλού,
18. Έπειτα που εστάθηκα να συλλογιστώ καλά, ύψωσα το κεφάλι μου και τα χέρια μου στον ουρανό και εφώναξα: Θε μου, καταλαβαίνω πως γυρεύω ένα κλωνί αλάτι μες στο θερμό. "


«Η Γυναίκα της Ζάκυθος», Διονύσιος Σολωμός.

Ανώνυμος είπε...

«ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΚΑ» ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ»

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, ποιος ο λόγος να προβεί ο Σ. Καλογήρου σ’ αυτό το «απονενοημένο διάβημα», διότι περί τέτοιου πρόκειται, αφού νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο.
Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο της επιστολής του που λέει: «Σε καμμια "ιντριγκα" ή "διαβουλευση" δεν αναμίχτηκα, που να είχε σαν στόχο την υποβάθμιση της πόλης της Λιβαδειάς».
Αλήθεια κ. Καλογήρου, δεν καταλαβαίνω πως οριοθετείτε τον όρο «ίντριγκα».
Δεν αποτελεί ΙΝΤΡΙΓΚΑ που εσείς και όλοι όσοι πρόσφατα καταγγείλατε, …περιφέρατε ως «σωτήρα» της Λιβαδειάς τον κ. Παπαγγελή και μάλιστα πίσω από τις πλάτες του Τσιφή;

Ποιος άνοιξε την «κερκόπορτα» της πόλης και έδωσε το δικαίωμα σε έναν αριβίστα πολιτικό, να δείχνει όχι μόνο το μέγεθος της πολιτικής αλαζονείας του, αλλά και το μέγεθος της πολιτικής του βουλιμίας για το Δήμο Λιβαδειάς;
Μήπως εσείς και όλοι όσοι πρόσφατα καταγγείλατε;
Γιατί επιμένετε λοιπόν να αφήνετε έξω από το «κάδρο» της καταγγελίας σας τον κ. Παπαγγελή, αφού και αυτός περιλαμβανόταν στο «πακέτο της συμφωνίας» όπως πολύ καλά γνωρίζατε;
Τι φοβάστε; Μήπως την αντίδρασή του;
Μήπως βγούνε και άλλα στη φόρα;
«Σπάσατε» το «απόστημα» κ. Καλογήρου, αλλά ακόμα δεν το έχετε «καθαρίσει».

Και τώρα ας μιλήσουμε για τον ορισμό της «ίντριγκας»:
Αλήθεια τι νόημα είχαν οι υπόγειες διαδρομές υμών και κάποιων άλλων Λειβαδιτών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας με τον κ. Παπαγγελή, ενώ ήταν σε γνώση όλων σας, ότι λειτουργούσαν σε βάρος ενός ανθρώπου που σας εμπιστεύθηκε τις θέσεις στις οποίες σήμερα βρίσκεστε;
Αν αυτό δεν αποτελεί ΙΝΤΡΙΓΚΑ, τότε δώστε εσείς και κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που φέρουν την κομματική …μπέρτα ως άλλοθι, τον ακριβή ορισμό της.

Η πολιτική ευπρέπεια κ. Καλογήρου, έχει μόνο μία πλευρά, μία έννοια και μία αξία.
Γι’ αυτό τον λόγο σας προέτρεψα σε προηγούμενο σχόλιό μου να παραιτηθείτε.
Όχι γιατί, αποτελέσατε μέρος μιας ανίερης συμφωνίας, αλλά διότι προδώσατε την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου που σας εμπιστεύθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Στελιο εχεις κουρασει ρε φιλε..καθε φορα αγωνιστης κτλ και καθε φορα εισαι μεσα σε ολες τις συμφωνιες ειτε με τον ακριβακη παλια ειτε με τον τογια τωρα ειτε με την τσονογλου πιο προσφατα ειτε με τον ρουσσαρη (υπερκομματικος ο καλογηρου....!!!!!)..σεβασου την ιστορια του ονοματος σου και κατσε στο παγκο επιτελους...αντε τοσα χρονια ολο τα ιδια και τα ιδια....αποκτησατε και αποψη για τον καλλικρατη???εχεις να μας πεις καιτ για το θεσμικο πλαισιο???και ασε το μπουρα και το σιδερη...βγαλε το προσωπειο του πραγματικου καρεκλοκενταυρου και επιτελους μιλα ξεκαθαρα....ποιος σου δινει την μεγαλυτερη θεσουλα για να λες ολα αυτα?????εεεεεεεεεεεε????????????
Εχουν γνωση οι φυλακες....και περισσοτερη μνημη....

Ανώνυμος είπε...

Στελιο εχεις κουρασει ρε φιλε..καθε φορα αγωνιστης κτλ και καθε φορα εισαι μεσα σε ολες τις συμφωνιες ειτε με τον ακριβακη παλια ειτε με τον τογια τωρα ειτε με την τσονογλου πιο προσφατα ειτε με τον ρουσσαρη (υπερκομματικος ο καλογηρου....!!!!!)..σεβασου την ιστορια του ονοματος σου και κατσε στο παγκο επιτελους...αντε τοσα χρονια ολο τα ιδια και τα ιδια....αποκτησατε και αποψη για τον καλλικρατη???εχεις να μας πεις καιτ για το θεσμικο πλαισιο???και ασε το μπουρα και το σιδερη...βγαλε το προσωπειο του πραγματικου καρεκλοκενταυρου και επιτελους μιλα ξεκαθαρα....ποιος σου δινει την μεγαλυτερη θεσουλα για να λες ολα αυτα?????εεεεεεεεεεεε????????????
Εχουν γνωση οι φυλακες....και περισσοτερη μνημη....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα ξεχασει τις μηχανοραφιες που κανατε με ολα τα λαμογια για τον ρουσσαρη???

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σωστό να δημοσιοποιείς τις απόψεις σου και να κρίνεσαι γι αυτές, όχι σαν τον Κουτσούμπα που αντιγράφει κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

ε όχι και σωτήρας ο Παπαγγελής μην τρελαθούμε με τις κουλαμάρες λυπηθείτε μας

Φειδίας είπε...

Περιμένουμε μετά από τόσες μέρες να βγει κάποιος από τους θιγόμενους και εμπλεκόμενους στις παρασκηνιακές ζυμώσεις, να διαψεύσει τον κύριο Καλογήρου, αλλά νομίζω ματαιοπονούμε. Άρα όλα είναι αλήθεια. Στον Αλίαρτο η δημοτική αρχή θα πάρει θέση ή την ενδιαφέρει μόνο το χρήσμα που θα δοθεί και από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου; ίδωμεν

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα άσχετα σχόλια κατά του ΚΑλογήρου δεν απαντάνε στις συγκεκριμένες καταγγελίες του. Όποιος θίγεται ας απαντήσει αν είναι όλα αυτά ψέματα. Αν δεν μπορεί να τα ανατρέψει με στοιχεία σημαίνει ότι είπε αλήθειες

TROFONIOS είπε...

«Σε καμμια "ιντριγκα" ή "διαβουλευση" δεν αναμίχτηκα, που να είχε σαν στόχο την υποβάθμιση της πόλης της Λιβαδειάς». Αυτο λεει ο Καλογηρου. Και εμεις προσθετουμε: ''Γλειψε- γλειψε τους Λειβαδιτες, ολο και καποια ψηφο θα σου ερθει''...

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι πολιτικάντηδες πέσαν απάνω στον Καλογήρου άρα λέει αλήθεια