Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Οριστικά ναι στον Καλλικράτη λέει ο Ραγκούσης

Επιβεβαίωσε ότι ο Καλλικράτης θα εφαρμοστεί εντός του 2010 και θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1 Ιανουαρίου του 2011 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα.
Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι ι νέοι Δήμοι στη χώρα δεν θα υπερβαίνουν τους 370 και όιτ η Αττική θα αποτέλεσει μία περιφέρεια.
Οι απαντήσεις που ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε για την οικονομική ενίσχυση της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν ήταν συγκεκριμένες. Εστίασε στις οικονομίες που θα επιτευχθούν λόγω της κατάργησης πολλών ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων καθώς και στην υποτιθέμενη αναπτυξιακή διάσταση του Καλλικράτη που θα βοηθήσει στην έξοδο από την ύφεση -χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν με περιστολή και οικονομία να υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση.
Σε σχέση με τη Βοιωτία η είδηση από τη συνέντευξη Ραγκούση αφορά στο Δίστομο καθώς ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάξει ειδική μέριμνα για τις 45 " Μαρτυρικές Πόλεις", "όχι απαραιτήτως διοικητική αλλά ιστορική". Το αμφίσημο της δήλωσης επιτρέπει βέβαια και άλλες ερμηνείες.
Στις 11.00 σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ όπου θα συζητηθεί το Σχέδιο Καλλικράτης...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν είπε πως θα χρηματοδοτηθεί ο ΚΑλλικράτης τι νόημα έχει το ΝΑΙ; Αυτοί δε λένε ότι δεν υπα΄ρχει σάλιο;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τις 45 μαρτυρικές πόλεις οι Διστομίτες το διάβασαν ελπίζω. Είχα ξαναγράψει σε προηγούμενο ποστ για το ίδιο θέμα ότι η ιστορία αυτής της χώρας είναι πονεμένη κι υπάρχουν πολλά ανάλογα τραγικά γεγονότα. Δεν είναι λοιπόν οι μόνοι για να βάζουν συνέχεια αυτό το κριτήριο αφού δεν κάνουμε ιστορική μεταρρύθμιση αλλά διοικητική. Άλλο λοιπόν η ιστορική μνήμη και άλλο να είναι αυτό το μόνιμο επιχείρημα. Καταντάει απίστευτη υπερβολή πιστεύω και κάθε υπερβολή αποδυναμώνεται τελικά από μόνη της.

Λέλεγας Αμβρόσσιος είπε...

Και σένα τι σε νοιάζει; Τι κόλλημα έχεις με το Δίστομο;
Ποιά ιστορία είναι κοινή; Πόσο ανιστόρητος είσαι.
Το Δίστομο πριν από την Σφαγή, είχε κι αυτό καεί από τους Ιταλούς, έχει απωλείες από τον πόλεμο του 40 κλπ. Η Σφαγή ήρθε μετά κι έιναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Αλλά κι έτσι να ήταν, οπως τα λες.
Εσένα τι σε απασχολεί . Τι θες να μας πεις. Ποιό είναι το συμφέρον σου; Από που είσαι;
Το έχεις ξαναγράψει αυτό το αφελές σχόλιο και σου ξαναέχουν απαντήσει...
Πω πω κόλλημα.....!!!!!!!!!!