Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Απάντηση Πανουργιά σε Καλογήρου

Η Απάντηση Του Δήμου Διστόμου Στις Θέσεις Που Ανέπτυξε ο κ. Στέλιος Καλογήρου στη Συνέντευξη Τύπου Που Πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Δίστομο, 8 Μαρτίου 2010. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου κ.κ. Κωνσταντίνος Νταής και Ιωάννης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου, αισθάνονται την ανάγκη να απαντήσουν στις θέσεις και αιτιάσεις του Αντιδημάρχου Λεβαδέων κ. Στέλιου Καλογήρου, τις οποίες ανέπτυξε στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 και δημοσιεύτηκαν σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Δήμο Διστόμου, στοιχεία που χρησιμοποιεί ο κ. Στέλιος Καλογήρου και αφορούν στο Δήμο (Διστόμου) είναι ψευδή ή παραποιημένα. Συγκεκριμένα:
1. σύμφωνα με το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Π.Π.Χ.Σ.Α.Α) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Φ.Ε.Κ. 1469/9-10-2003), το οικιστικό κέντρο του Δήμου Διστόμου προσδιορίζεται ως 3ου επιπέδου οικισμός και από αυτόν εξαρτώνται οι όμοροι 4ου επιπέδου, ήτοι Αντίκυρα, Αράχωβα, Δαύλεια και Κυριάκιο. Το σχετικό Φ.Ε.Κ. μπορούμε να το στείλουμε σε όσους ενδιαφερόμενους το ζητήσουν (ακόμη και στον κ. Καλογήρου ο οποίος προφανώς δεν το έχει μελετήσει), προκειμένου να το επεξεργαστούν και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.
2. στο ΑΕΠ του Νομού Βοιωτίας, ο κ. Καλογήρου, προφανώς ξέχασε να υπολογίσει τη συνεισφορά της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ελλάδας, της εταιρίας «Αλουμίνιο της Ελλάδος»
3. ο Δήμος Διστόμου είναι ήδη ενεργειακός κόμβος (γεγονός που επίσης ξέχασε να αναφέρει ο κ. Καλογήρου)
4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά)
5. επίσης, θα πρέπει ίσως να κάνουμε και μαθήματα ιστορίας (βυζαντινής και νεότερης) προκειμένου να θυμίσουμε ότι
· στα όρια του Δήμου Διστόμου βρίσκεται ο Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ «…αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της
μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ…», αλλά και ότι
· το Δίστομο είναι Μαρτυρική Πόλη! Ένας τίτλος που δεν της χαρίστηκε, αλλά τον πλήρωσε με το αίμα 218 Διστομιτών.
6. δεν θα ασχοληθούμε και δεν θα απαντήσουμε σε όσα προσβλητικά αναφέρει για ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές… αφού με μια απλή βόλτα στο Δήμο Διστόμου ο κάθε επισκέπτης θα είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος των αναληθειών / ανακριβειών του κ. Καλογήρου.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη μελέτη του Ι.Τ.Α. συνέταξε εννεαμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν: δύο (2) καθηγητές πανεπιστημίου, δύο (2) οικονομολόγοι, ένας (1) πολεοδόμος – χωροτάκτης, ένας (1) εν ενεργεία δήμαρχος, δύο (2) σύμβουλοι από την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Λεβαδέων κ. Χρήστος Παλαιολόγος και καμία σχέση δεν έχει με κάποιο κομματικό, πολιτικό ή και δημοτικό γραφείο!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα οικονομικά δεν ξέρω το θέμα και πιθανόν ο κ.Πανουργιάς να έχει απόλυτο δίκιο. Επιτρέψτε μου όμως να θέσω έναν προβληματισμό. Οι ιστορικοί και οι ηθικοί λόγοι που επικαλείται (χωρίς να τους αμφισβητώ ή να τους υποτιμώ καθόλου ) δεν είναι πολύ πειστικοί με την έννοια ότι και άλλες πόλεις ή χωριά και στον νομό μας και σε ολη την Ελλάδα έχουν παρόμοιες θετικές πχ. Όσιος Λουκάς ή αρνητικές( μαρτυρικές) στιγμές(ολοκαυτώματα, μικρά ή μεγάλα) και πρωτοτυπίες, αφού η ιστορία και η μοίρα μας είναι "κοινή" και γεμάτη και με μνημεία δόξας αλλά και πόνου.
Και το ερώτημα είναι: αν αρχίσουν όλοι ή και άλλοι να επικαλούνται τέτοιες διακρίσεις τί θα γίνει; και που μπαίνει όριο σε αυτό το κριτήριο;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ η πρότασή σου για δύο Δήμους στην Βοιωτία πρέπει να λάβει σάρκα και οστά, μόνο και μόνο για να σταματήσουν όλοι οι ηλίθιοι τοπικισμοί που έντεχνα πάνε να μας επιβάλουν σχεδόν όλοι οι αιρετοί του νομού μας...

Λέλεγας είπε...

Ο Δήμαρχος Διστόμου έκανε πολύ καλά που απάντησε. Έπρεπε να απαντήσει. Δεν είπε κάτι ψεύτικο, ούτε τοπικιστικό.
Τοπικιστικά μίλησε ο Καλογήρου, όταν λέει ''Αν ΄μιλήσει η Λιβαδειά'', για ιστορίες και τέτοια.
Η ιστορία ,φίλε μου, είναι κριτήριο και το έθεσαν και από την κυβέρνηση.
Αλλά μην μας λες ότι έγιναν ολοκαυτώματα παντού. Μπερδεύεις τη σφαγή με τον χαμό των Ελλήνων που έπεσαν σε πόλεμο.
Το Δίστομο και σε πολέμους έχασε, και το κάψανε οι Ιταλοί πριν τη σφαγή και και και!!
Το ολοκαύτωμα όμως είναι άλλο πράγμα και θα θέλαμε να μην είχε γίνει ποτέ.
Όσο για ιστορία ,ναι μεν, όλοι η Ελλάδα έχει, αλλά σε άλλους ξεκινά από το 16 αιώνα μχ και σε άλλους από το 3500πχ.
Δεν έχουν όλα τα μέρη της Βοιωτίας, αρχαία και Αρχαιολογικό Μουσείο, τι να κάνουμε τώρα!!!
Κι ολα αυτα επειδή βλέπω μια προσπάθεια να διαστρεβλώνετε και να απαξιώνετε ό,τι έχει σχέση με το Δίστομο. Τα σχόλια πάνε και έρχονται

Sogal είπε...

Διαβάζοντας τα διάφορα ανώνυμα ή επώνυμα σχόλια στα ιστολόγια του νομού μας, παρατηρώ ότι ο τοπικισμός μας έχει πάρει διατάσεις << φασιστικές >>. Ένα μικρό δείγμα στον " Ντελάλης της Αράχωβας " [ http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/03/blog-post_6624.html ] και όχι μόνο... ( υπάρχουν σχεδόν καθημερινά σε όλα τα τοπικά ιστολόγια για να μην αδικήσουμε τον " Ντελάλης της Αράχωβας " )

Όπου και να ...κοιτάξεις, η Ελλάδα σε πληγώνει. Αυτό όμως, που σε πληγώνει πιο πολύ, δεν είναι οι βρόμικοι δρόμοι και τα κακόγουστα κτήρια. Είναι η αδιαφορία, το βόλεμα, οι εξαργυρωμένες συνειδήσεις. Είναι ο Καιάδας που χωρίζει τα διαφημιστικά χαμόγελα απ' την κρυφή σου μελαγχολία. Είναι οι άνθρωποι που σε πληγώνουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που όσο κι αν τους βαράει η Ελλάδα, αυτοί δεν πληγώνονται με τίποτα.

Φοβάμαι ....

βοιωτός είπε...

9.15
Ναι και γι αυτό. Από την άλλη εμείς δεν παρασυρόμαστε. Θέτουμε το δημόσιο συμφέρον πάνω από όλα τα συναισθηματικά ανορθολογικά κριτήρια που επικαλούνται όλοι οι κατά σύμπτωση νταραβεριτζήδες...

βοιωτός είπε...

9.39
Το ιστορικό επιχέιρημα είναι άκυρο.Ευτυχώς η ιστορία δεν παραγράφεται με διοικητικές διαιρέσεις.
Να υπενθυμίσω τη διαμάχη Λιβαδειάς Θήβας για την πρωτεύουσα πόλη του νεοϊδρυόμενου νομού Βοιωτίας και την απόφαση της βουλής που παρέκαμψε το ιστορικό επιχείρημα των συμπατριωτών Θηβαίων και επέλεξε με βάση την αναπτυξιακή δυναμική.

Ανώνυμος είπε...

τελικά ο καλογήρου θέλει να κάνει εσωκομματική μικροπολιτική χρησιμοποιώντας το Δίστομο???
ας κοιτάξει καλύτερα την ιστορία, την γεωγραφική θέση του Διστόμου,το γεγονός πως έχει στα διοικητικά όρια του το μεγαλύτερο εργαστάσιο στην Ελλάδα, και επίσης την ζωντάνια του σαν τόπος σε πολιτιστικό , πολιτικό και όποιο άλλο τομέα θέλει και στην συνέχεια μάλλον θα ξανασκεφτεί τα όσα στηρίζει...

Ανώνυμος είπε...

".... ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας."

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί σύμβουλοι του Καποδιστριακού Δήμου Διστόμου.

Βλέπω έχετε πάρει μεγάλη φόρα, γίνατε νονοί και δώσατε και όνομα στον καινούργιο δυτικό Δήμο του Νομού Βοιωτίας.

Εύγε !! Εύγε !!!

Οι αρχές της Δημοκρατίας στο αποκορύφωμά τους.

Άξιος μα και άξιοι οι συνεργάτες σου Κύριε Πανουργιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία δεν πρέπει να είναι το όχημα για να εξυπηρετούνται τα μικροκομματικά συμφέροντα .Δε γίνονται πουθενά έτσι οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτά υπάρχουν οι εκδηλώσεις.
Βοιωτέ σε συγχαίρω για την πρόταση για 2 δήμους στη βοιωτία που είναι η πιο έντιμη λύση μακριά από σκοπιμότητες. Η επιμονή πολλών σε άλλες λύσεις μόνο τον νομό δεν εξυπηρετεί.

Ανώνυμος είπε...

4. ο Δήμος Διστόμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ (γεγονός που ο κ. Καλογήρου είτε δεν γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει προτού ανακοινώσει τις θέσεις του ή ξεχνάει για μια ακόμα φορά) μας λέει το Δελτίο τύπου του Δήμου Διστόμου ..... αλλά δεν μας λένε τίποτα για την ανάπτυξη και το όραμα τους για την περιοχή μας και για τις ενέργειές τους που έχουν κάνει , στην μέχρι τώρα θητεία τους.