Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Και πάλι ο δρόμος για το Δίστομο

Είναι γνωστές οι δυνατότητες και τα προτερήματα της φυλής μας. Συνήθως πάντως υπερισχύουν τα εξίσου γνωστά ελαττώματα των Ελλήνων. Δείτε αυτή την υπόθεση: μετά από παρέμβαση της viotia (και με τη βοήθεια όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται) η λεγόμενη στροφή της ΕΥΔΑΠ. στο 17,2 χλμ. Ε.Ο. Λιβαδειάς-Δελφών, που είχε καταντήσει καρμανιόλα για τους εποχουμένους λόγω ολισθηρότητας, αποκαταστάθηκε με αντιολισθητικό τάπητα και πλέον η κυκλοφορία εκεί διεξάγεται ασφαλώς για τους χιλιάδες ταξιδιώτες.
Προσέξτε τώρα: επειδή λοιπόν η στροφή της ΕΥΔΑΠ είναι αρκετά ασφαλής οι συμπατριώτες μας οδηγοί νιώθουν σίγουροι και «το τσιμπάνε το γκάζι» εκεί με αποτέλεσμα τώρα να έχουμε πολλά ατυχήματα με συνεχείς εξόδους εκτός δρόμου στο 16,800 χλμ. στο μεγάλο S που σχηματίζει ο δρόμος εκεί.

Οι περισσότερο απρόσεκτοι οδηγοί έχει παρατηρηθεί ότι είναι στο ρεύμα που έρχεται από Δίστομο στη Λιβαδειά διότι από εκείνη την πλευρά ο δρόμος δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο βατός. Πάντως από τη συχνότητα των ατυχημάτων είναι φανερό ότι είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε θύμα ή θύματα

Από την άποψη αυτή μια παρόμοια επίστρωση με αντιολισθητική άσφαλτο, όπως στη στροφή της ΕΥΔΑΠ είναι απαραίτητη και σε αυτό το σημείο λοιπόν, έστω κι αν κατά το μεγαλύτερο μέρος τα ατυχήματα οφείλονται στη βιασύνη των οδηγών.
Ελπίζουμε ότι εγκαίρως θα εισακουστούμε…
Δείτε ολόκληρη την επιτυχή παρέμβαση της viotia και την υποδειγματική συνεργασία των φορέων για την επίλυση του προβλήματος που ήταν γνωστό ως "Η Στροφή της ΕΥΔΑΠ".
Ξεκίνησαν τα έργα στη στροφή της ΕΥΔΑΠ!
Πρόβλημα και λύση για τη στροφή της ΕΥΔΑΠ.
Η στροφή της ΕΥΔΑΠ
Η στροφή στο Παρνάς

2 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ Κ. είπε...

Ξερω απο πρωτο χερι την επικινδυνοτητα του σημειου. Εχουν γινει το τελευταιο διμηνο πανω απο 20 τροχαια ατυχηματα - προσφατα εφυγε μια Μερσεντες και κατεστραφη.
Το θεμα εχει καταγγελθει στην Τροχαια Λειβαδιας και εγω ο ιδιος σε περιπολικο, προ 15-20 ημερων.

Τι λεει ο Διοικητης της Αστυνομικης Διευθυνσης Λειβαδιας?

Ο Νομαρχης κ. Κλ.Περγαντας?
Ο υπουργος κ. Δ. Ρεππας?
Η νεα ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΛΕΝΕ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ?

''Αραχωβιτης'' είπε...

Εχουν γινει καταγγελιες στην Τροχαια Λειβαδιας και στο Αστυν. Τμημα Διστομου.
Τις προωθησαν, οπως οφειλαν, ή ειπαν <;