Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Oι προτάσεις των Πρυτάνεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αύριο Παρασκευή ξεκινά η Σύνοδος των Πρυτάνεων στο Καρπενήσι και το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση των πανεπιστημιακών για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Πρυτάνεις θα προτείνουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εξετάσεις σε τέσσερα έως έξι μαθήματα ενός μόνο επιστημονικού πεδίου, με ύλη και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Μια ακόμα πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση είναι οι μαθητές να εισάγονται σε μία σχολή και να επιλέγουν το τμήμα που θέλουν να ακολουθήσουν έπειτα από ένα χρόνο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μας τα έρμα δε νοιαζόταν και κανείς. ούτε σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, ούτε ιδιαίτερα επί ιδιαιτέρων μαθημάτων, ούτε πάμπολλα πεδία επιλογής, ούτε σχολές επί σχολών, ούτε γονείς να απαξωνουν τους δασκάλους, ούτε σχολεία με επώνυμες ανωνυμίες, μόνο αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

"Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τί έχουν τα έρμα και ψοφάν;" - μονολογούσε, εν απογνώσει, ο ταπεινός βοσκός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταφέραμε να τα συνδέσουμε με την ...αγαπητική εκείνη σχέση με τα πράγματα... όπως λέει ο Γιανναράς.
δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.
ξέρω όμως πως ό,τι δεν "αγαπάς", δύσκολα θυσιάζεις για να το αποκτήσεις.
εδώ τα παιδιά μαθαίνουν χωρίς βίωμα και κέφι. για το κέφι μας εμείς ανατρέπαμε τα πάντα, ακόμα και τις σφιχτές προκαταλήψεις των καιρών.