Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Ελλειψη προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Βοιωτίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεριμένα παρότι το Π.Δ. 136/99 προβλέπει 5 υπαλλήλους για το τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Βοιωτίας σήμερα υπηρετούν μόνο η κ. Αθανασία Πετσάβα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με βαθμό β' και η κ. Αργυρώ Σπύρου (Π.Ε.), προϊσταμένη του Τμήματος. Η κ. Πετσάβα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εντός του 2008 θα αποχωρήσει με άδεια εγκυμοσύνης και μητρότητας.

Τοποθετημένη στη Λιβαδειά είναι ακόμη η Μαρία Χατζή (Π.Ε.) με βαθμό γ'. Η κ. Χατζή βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και από 3ης Ιουλίου 2008 κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας και προβλέπεται να επιστρέψει στην υπηρεσία το 2010.
Επίσης τοποθετημένη στη Λιβαδειά η κ. Γαρυφαλλιά Σταματοπούλου (Τ.Ε.) από τον Ιούνιο του 2003 ακολουθεί τον στρατιωτικό σύζυγό της στις μεταθέσεις του χωρίς να υπάρχει περίπτωση επιστροφής στη Βοιωτία.
Επιπλέον από τις 11 Ιουλίου 2008 έληξαν τα συμφωνητικά συνεργασίας με άτομα του STAGE που απασχολούνταν στην Επιθεώρηση Εργασίας και ο ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να ανανεώσει τις 18μηνες συμβάσεις.

Είναι φανερό ότι μόνο η κ. Σπύρου απομένει για να διεκπεραιώσει ένα απίστευτο όγκο εργασίας και μάλιστα -όπως έχουμε ξαναγράψει- χωρίς να δικαιούται υπηρεσιακό αυτοκίνητο και χωρίς να υπάρχει αποτελεσματική μηχανοργάνωση. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Επιθεώρηση Εργασίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις πολύ σημαντικές για όλους τους εργαζομένους υποχρεώσεις της.

Νομίζω ότι οι βουλευτές Βοιωτίας πρέπει να επιληφθούν του θέματος και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τοποθετηθεί το προβλεπόμενο προσωπικό για να λειτουργεί εύρυθμα μια τόσο αναγκαία δημόσια υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: