Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Πρόβλημα τα αστικά λύματα στο Δίστομο

Εχει γράψει η viotia για το πρόβλημα των απορριμάτων στο Δίστομο (Προβλήματα στον Δήμο Διστόμου). Σήμερα δημοσιεύεται ένα ενδιαφέρον όσο και ανησυχητικό ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, που υπογράφει ο Προκόπης Γιόγιακας και που αναφέρεται στην μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από αστικά λύματα στην περιοχή του Δήμου Διστόμου. Το πρόβλημα είναι γνωστό από χρόνια, η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά "δει, δη, χρημάτων ω άνδρες Αμβρυσσείς" και τα λοιπά και τα λοιπά. Δείτε την έρευνα των ΝΕΩΝ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=80612

2 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Ηδη έχουμε μια διαμαρτυρία με ημέηλ όπου κάτοικος του Διστόμου μας επισημαίνει ότι τα αμπέλια και τα σιτηρά είναι ξερικά δηλαδή δεν αρδεύονται και τα όσα, εκ παραδρομής προφανώς, αναφέρουν ο δήμαρχος Διστόμου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σπηλαιολογικής Εταιρείας κ. Νίκος Λελούδας κ. Λελούδας δεν ισχύουν.

Apostolos L είπε...

Κύριοι.
Επιτρέψτε μου.
Για την απάντηση κατοίκου του Διστόμου:
Μη κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας !
Το κύριο-ΚΥΡΙΟΤΑΤΟ πρόβλημα, δεν είναι, αν αρδεύονται τα αμπέλια και τα σιτηρά απο τα λύματα. - Αυτό πιά έλειπε!!
Το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ -όσο δεν πάει ο απλοϊκός νούς μας- είναι το ότι, ΟΛΑ τα λύματα ΑΥΤΟΥΣΙΑ, τροφοδοτούν τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, κάτι που απλούστατα σημαίνει ότι, "παρακάτω", δεν έχει σημασία που ακριβώς, αυτά εκβάλλονται απο φυσικές πηγές (!), ή, αντλούνται απο γεωτρήσεις για άρδευση !!
Συζητάμε για ανυπολόγιστη και μακροχρόνια - ΜΗ αναστρέψιμη πραγματική οικολογική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
(Ενδιαφέρον θα είχε, η στατιστική αιτιών -πρόωρων- θανάτων σε όλη την περιοχή, μέχρι Λειβαδιά κλπ...).

Φιλικά,
Νίκος Λελούδας
Μέλος ΔΣ Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΕΣΕ)