Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Βοιωτική... χαλβαδόπιτα για Σουφλιά

Γράφει σήμερα ο "μικροπολιτικός" στα ΝΕΑ για μια νεαρή Ρουμελιώτισσα, η οποία πρόσφερε χαλβαδόπιτα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά στο πλοίο της επιστροφής από τη Σίφνο. Δείτε.


Μια μπουκιά χαλβαδόπιτα
Το μεσημέρι του Σαββάτου επέστρεψε από τη Σίφνο στην Αθ
ήνα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς . Πληροφορούμαι ότι μοιράστηκε την αίθουσα VΙΡ του χάισπιντ με οικογένεια Ρουμελιωτών, η οποία μάλιστα δεν ήταν γαλάζιων φρονημάτων. Αυτό δεν εμπόδισε τη 14χρονη ανιψιά της οικογένειας, Ιωάννα, να προσφέρει στον Σουφλιά ένα κομμάτι από τη χαλβαδόπιτα που έτρωγε. Ο Σαρακατσάνος δέχθηκε την ευγενική προσφορά και τίμησε το κυκλαδίτικο έδεσμα, αν και σε πολύ μικρή ποσότητα. Ο υπουργός ήταν μαυρισμένος και εύχαρις.


Ωτακουστής μου τον συνέλαβε μάλιστα να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την προσπάθεια του Λούη Τσάτουμα και ακούω ότι ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα συμβαίνοντα στο Πεκίνο. Κατά τα λοιπά, ήταν λαλίστατος και δεν σταματούσε να λέει στους συνομιλητές του πόσο πολύ του αρέσει η Σίφνος, την οποία επισκέπτεται τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Σουφλιάς διάβαζε τη «Μικρή ιστορία του κόσμου» του Έρνστ Γκόμπριχ. Σημειώνω ότι το κλασικό βιβλίο αφηγείται την ιστορία της ανθρωπότητας από την εποχή του λίθου μέχρι την εποχή της πυρηνικής ενέργειας, σύντομα και περιεκτικά. Σημειώνω ακόμη ότι θεωρείται ανάγνωσμα αυστηρώς για φιλομαθείς. Εξ ού και έχω την εντύπωση ότι ο Σουφλιάς είχε διάθεση στοχασμού για την πορεία του κόσμου. Φαντάζομαι και για αυτήν της κυβέρνησης...


Η viotia ερεύνησε λίγο περισσότερο το θέμα με τη 14χρονη Ιωάννα και -ω, τι έκπληξη-διαπίστωσε ότι η νεαρή που μοιράστηκε το γλυκό της με τον Λαρισαίο υπουργό δεν είναι απλώς Ρουμελιώτισσα αλλά και Βοιωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: