Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Αναμφίβολα στον Ανδρέα Λοβέρδο και στην άποψη ότι «δεν υπάρχει πολιτική no name. Είναι αστείο να μετράμε τη Ν.Δ. με τον Καραμανλή και το σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ χωρίς αρχηγό. Οι μετρήσεις είναι πλασματικές», που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διετύπωσε σε συνέντευξή του (εδώ) απαντά ο Λουκάς Δημάκας με το σημερινό του άρθρο στα ΝΕΑ.

Προσωπικώς δεν διαβλέπω καμία δυνατότητα συνεργασίας των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν ή μετά τις εκλογές. Ομως η σχετική συζήτηση δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα, κυρίως διότι πίσω από κάθε άποψη διαφαίνεται αχνά το πλέγμα των συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, που ευνοούν την μια ή την άλλη εξέλιξη.
Δείτε τι λέει ο Δημάκας.


Απορία...


γράφει ο Λουκάς Δημάκας**



Με το κλίμα που υπάρχει σήμερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν αφέλεια να περιμένει κανείς κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων πάνω σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα στόχων προοδευτικής πολιτικής κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Μάλιστα, οι πολίτες μπορεί και να το επιβάλουν μέσα απ΄ τις κάλπες. Αυτό, βεβαίως, με βάση τον εκλογικό νόμο, μπορεί να γίνει υπό μία εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση: να έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φυσικά έχει πρόεδρο. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Με αυτά τα δεδομένα, προκαλεί το λιγότερο απορία η ανακίνηση θέματος «υποψήφιου πρωθυπουργού» σε περίπτωση εκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.


**Ο Λουκάς Δημάκας είναι πολιτικός και στρατιωτικός συντάκτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και στην ΕΡΤ. Οι απόψεις του είναι φυσικά προσωπικές και δεν εκφράζουν τη viotia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: