Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Σήμερα Σάββατο στο Αυτόφωρο ο blogger του Αγρινίου

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο ο blogger του Αγρινίου που συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία του επικεφαλής της κ. Σφακιανάκη.
Τον blogger, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται Νίκος Μουρτζιάπης
και είναι εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας» και διαχειριστής του ομώνυμου blog (http://paronait.blogspot.com) , κατήγγειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Γιαννακά για συκοφαντική δυσφήμηση. Το επίμαχο blog έχει μπλοκαριστεί από την Google ήδη από το μεσημέρι αλλά σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες περιείχε εκτός από σκληρή πολιτική κριτική και προσωπικές ύβρεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη της κ. Γιαννακά.
Το θέμα είναι πολύ σπουδαίο και ίσως η αφορμή για μια προαναγγελθείσα σύγκρουση που θα καθορίσει τα νέα όρια της ελευθερίας του λόγου όπως αυτή νοείται στην εποχή του διαδικτύου.
Θα επανέλθουμε ασφαλώς.

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

κΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ....

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστείο να νομίζουμε ότι τα blog μπορούν να εξασφαλίσουν την ελευθερία του λόγου - αυτό ανεξάρτητα από το ενδεχόμενα υβριστικό περιεχόμενο του συλληφθέντα. Το πεπόνι το κόβει πάντα αυτός που κρατά το μαχαίρι, αν με αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

βοιωτός είπε...

Μπορούν να χαράξουν το όριο, όμως.