Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Η διαγραφή Σημίτη και ο Γεώργιος Παπανδρέου

Πολλοί λένε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου επέδειξε ηγετικό σθένος και διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον επί 8ετία πρωθυπουργό της χώρας Κ. Σημίτη. Αλλοι εκτιμούν ότι τα προβλήματα που υποτίθεται ότι επιλύει η κατά μέτωπον σύγκρουση του νυν προέδρου του κόμματος με τον τέως είναι λιγότερα απ΄αυτά που δημιουργεί. Τέλος μερικοί φοβούνται διάσπαση της παράταξης. Εσείς τι λέτε; Ψηφίστε πάνω αριστερά.

Φυσικά, η viotia θα επανέλθει.

11 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατι μου λεει οτι στο Πασοκ μαλακιζονται και μαλιστα πολυ ασχημα...

energosdimotis είπε...

Η διαγραφή του κ. Σημίτη ήταν μονόδρομος για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που με ενοχλεί είναι το γεγονός ότι ο Σημίτης παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος σχολιαστής των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας ότι στο όνομα του εκσυγχρονισμού που αυτός οραματίστηκε μεγάλο ποσοστό του λαού απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Το λάθος του Γ. Παπανδρεόυ ήταν ότι ανέλαβε αρχηγός έχοντας 10 μονάδες διαφορά από την ΝΔ και πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να γυρίσει το κλίμα. Αν είχε αφήσει τον κ. Σημίτη να επωμισθεί την μεγαλύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον είχαμε σήμερα να επικαλείται ότι όσες φορές αναμετρήθηκε σε εκλογές ως αρχηγός τις κέρδισε. Αλήθεια για την Λισσαβόνα αρθρογραφεί για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου επί των ημερών του που έγινε η μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου στη σύγχρονη ιστορία της χώρα μας γιατί δεν λέει κάτι ? Προφανώς τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο Γ.Παπανδρέου προωθεί νέα στελέχη και έχουν επιστρατεύσει παλιομοδίτικες μεθόδους απαξίωσης του αρχηγού. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η παραμονή στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποχρεωτική αν δεν τους καλύπτει ιδεολογικά…

Ανώνυμος είπε...

Ο. κ. Σημίτης προκάλεσε τη ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας θέμα εκεί που δεν υπήρχε. Το αίτημα για δημοψήφισμα ήταν επικοινωνιακό τρικ ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζαμε ότι δεν ετίθετο ζήτημα δημοψηφίσματος γιατί έτσι είχε αποφασιστεί στη Λισαβόνα. Ο κ. Σημίτης, με την κίνησή του, έδειξε διαγωγή στην Ε.Ε. όπου προδοκά ένα καλό πόστο - συνηθισμένος να δείχνει διαγωγή άλλωστε, Θυμηθείτε το "ευχαριστώ του Αμερικανούς". Ο κ. Παπανδρέου από την άλλη και βρήκε ευκαιρία να δείξει πυγμή, έδειξε και "μεγαλοθυμία", γεγονός που τον βγάζει από πάνω.

apollo είπε...

Μέτοικε έτσι ακριβώς. Και σίγουρα κάτι υπήρχε και υπάρχει στα σκαριά για την ΕΕ. Εξάλλου ο Σημίτης δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, απλά περιμένει την κατάλληλη και όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην ΕΕ. Η άποψή μου είναι ότι σύντομα θα έχουμε εξελλίξεις. Για τον Σημίτη θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες.

Σαφώς ο Παπανδρέου βγαίνει κερδισμένος. Όμως αν δεν ακολουθήσει γενναία πολιτική στο ξεκαθάρισμα των τοπικών οργανώσεων και γενικότερα του κομματικού μηχανισμού που είναι σε μαύρο χάλι, ότι κερδίζει γρήγορα θα το χάνει.

Θέλω να πω ότι αν δεν επιμείνει σε πιο σκληρή στάση και δεν απαλλαχθεί από ό,τι αποτελεί τροχοπέδη για το κόμμα του, και τα πάνω του δεν μπορεί να πάρει και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει.

agios thomas είπε...

Ότι έχτισε ο Αντρέας, βάλθηκαν να το διαλύσουν τα πολιτικά και βιολογικά παιδιά του.

Περαστικά τους.
Αλλά συνήθως στην Ελλάδα, αν μια επιχείρηση δεν περπατάει, δεν κοιτάς να την ανορθώσεις.
Την χρεωκοπείς και πας για καινούργια.

Medeon είπε...

Μετοικε σε γενικες γραμμες ειναι ετσι οπως τα λες..Ακομα καλυτερα εαν καποιοι τα λεγανε νωριτερα ομως..

Μηνες πριν ειχα προβλεψει και τον ρολο του Σημιτη και το πως θα κινηθει. Δεν ειναι τυχαιο οτι αυτο εγινε σε μια σχετικσ ευνοικη συγκυρια για το ΠΑΣΟΚ

Καποτε ελεγες οτι
Ο εκσυγχρονιστικός πόλος τώρα αν προσεταιριστεί μέρος του «μεσαίου χώρου» θα μπορούσε ν' αποτελέσει ένα κόμμα - ρυθμιστή αντίστοιχο με αυτό του Γκένσερ παλιότερα στη Γερμανία, οι πολιτικές συνθήκες όμως δεν φαίνεται να ευνοούν μια ανάλογη προοπτική...

Να δουμε που το παει πλεον εαν και με τις πολιτικες εκτιμησεις σου τοτε διαφωνω καθετα γιατι κατι τετοιο θα ειχε επιδραση και στην ΝΔ..

Ηδη οι παραλληλισμοι του Σημιτη και η προσφωνηση του ως νεος Μητσοτακης για το Κεντρο τρεμοπαιζει στα χειλη εκει εξω..

βοιωτός είπε...

Θα διατυπώσω κάποιες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ποστ αλλά επειδή υποψιάζομαι ότι ήδη το τριήμερο βαρύνει περισσότερο στη συνείδηση των αναγνωστών από τη διένεξη στο ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνουν.

1. Παίζει η κόντρα Παπανδρέου-Σημίτη να είναι αμερικανογερμανική γεωπολιτική σύγκρουση στην εσχατιά της Ευρώπης, όπως τόσες φορές έχει ιστορικά συμβεί με άλλα ονόματα;

2. Το σκάνδαλο Ζίμενς ως αφορμή για εσωκομματικές εκκαθαρίσεις μπορεί να μην αγγίζει προσωπικά τον Σημίτη αλλά με τους κατάλληλους χειρισμούς εκ μέρους του Παπανδρέου μπορεί να του στερήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης στο κόμμα. Υπό το πρίσμα αυτό μήπως ο Σημίτης επέλεξε την ηρωική έξοδο;

3. Και κάτι για τον Παπανδρέου. Ωραία έχει γκατς, ωραία επιχειρεί να αποκτήσει το σημαντικό στην ελληνική πολιτική ηθικό πλεονέκτημα. Ομως υπάρχει ένα βασικό θέμα...
Με ποιες ψήφους υπολογίζει να κατακτήσει την εξουσία;Χωρίς τους κεντροδεξιούς/σημιτικούς δεν βγαίνουν τα κουκιά ή νομίζω;

διόσκουρος είπε...

@Μεδεων.. Ωραία τα λες για νέος Μητσοτάκης. Σε θυμάμαι από παλιά μόνο εσύ στήριξες ΓΑΠ στα δύσκολα.Μπράβο σου

@Ενεργέ δημότη...Εχείς μεγάλο δίκιο η μεγάλη γκάφα του ΓΑΠ ήταν αυτη. Την πάτησε εκεί. Πολύ ωραίες απόψεις έχεις


@Βοιωτέ ασέ το ΠΑΣΟκ εσυ. Κοιτά να κάνεις τον υπερ πάντων αγώνα υπερ Παλαιολόγου για να ρίξεις τον Τσιφή και άσε το ΠΑΣΟκ για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Μου έχεις και άποψη...

βοιωτός είπε...

Ρε συ διόσκουρε,
παίξε παραπέρα. Νομίζω σου το έχω ξαναπεί.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε διαγραφή;
Ναι μεν αλλά...
Μάλλον δεν έχει τα αρχίδια ο Γιωργάκης να τον διαγράψει. Ούτε από την κοινοβουλευτική ομάδα τον διέγραψε ούτε από το κόμμα. Απλώς του είπε κομψά ότι ότι και να λέει αυτοί δεν θα τον ακούν. Δεν θα τον κάνουν παρέα ρε παιδιά. Τόσο απλά. Περί διαγραφής τα λέτε όλοι εκτός από τον Γιωργάκη. Γιατί Γιωργάκης θα παραμείνει και το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνώνετε.
Μα είναι δυνατόν. Ο Ανδρέας πάλι σε αφίσα; Πάρτε το χαμπάρι κανένας Ανδρέας δεν θα αναστίσει το κόμμα το οποίο είναι σε κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα η κίνηση Σημίτη είναι εντελώς ακατανόητη, με εξαίρεση την επίδειξη καλής διαγωγής - ίσως και να θέλει να προστατεύσει την πρωθυπουργική θητεία του από τα απόνερα της υπόθεσης Siemens. Η υπόθεση Siemens ουσιαστικά αφορά τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη, ούτε ο Καραμανλής φαίνεται να έχει να φοβηθεί κάτι (αντίθετα, τρίβει τα χέρια του που μπλέκεται η οικογένεια) ούτε βέβαια ο ΓΑΠ. Πάντως τα διαπλεκόμενα έχουν λυσσάξει. Το σενάριο ενός νέου κόμματος θα παίξει πολύ γερά (για να κόψουν αντιδράσεις αφού όλοι θυμούνται το φιάσκο Αβραμόπουλου) αλλά, προσωπικά, ούτε τώρα το βλέπω να περπατάει (αγαπητέ Μεδεώνα) όσο κι αν τα ΜΜΕ θα σκιστούν να μας πείσουν για το αντίθετο και παρόλο που η νέα ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου έχει μπει για τα καλά στο παιγνίδι. Ίδωμεν. Ίσως, μάλιστα, τη μεγάλη χαλάστρα στα σχέδια Σημίτη να την έκαναν οι ...Ιρλανδοί!

Ο ΓΑΠ πάντως, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα πετάει βαρίδια, ειδικά αν βάλει στο περιθώριο τον αχώνευτο Παπαδόπουλο. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό από αυτούς είναι που χάνει ψήφους το ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτούς μάλλον θετικά θα βγει το ισοζύγιο. Οι Σημιτικοί πρωτοκλασσάτοι δεν είναι κορόιδα να φύγουν από το μαντρί (βλέπε Διαμαντοπούλου).

Αμερικανογερμανικός πόλεμος; Δεν νομίζω Βοιωτέ. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι ο Σημίτης παίζει το παιγνίδι των Γερμανών, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ισορροπεί πολύ καλά μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας. Οι Γερμανοί πήραν τον ΟΤΕ (τι άλλο θέλουν;) οι Γάλλοι θα πάρουν μάλλον αεροπλάνα (παραδοσιακά), οι φρεγάτες μπορεί να μοιραστούν, οι Ρώσοι πήραν αγωγούς και λίγα εξοπλιστικά. Μόνο οι Αμερικανοί έχουν λόγους να μην είναι ευχαριστημένοι. Αν ο Σημίτης παίζει ...γερμανικά τότε σημαίνει ότι οι Γερμανοί θέλουν Καραμανλή για άλλες δυο τετραετίες!

Υ.Γ. Τι είναι τούτοι οι Ολλανδοί ρε σεις;