Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Η τελευταία ανακοίνωση της ΑΛΟΥΜΥΛ

Τα πρώτα σενάρια που διέρρευσαν μετά την απαγωγή (Ο Mr ALUMIL Γεώργιος Μυλωνάς απήχθη από αγνώστους) του Γεωργίου Μυλωνά δεν ομιλούν όπως θα ανέμενε κανείς για λύτρα αλλά για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας ή για σύγκρουση συμφερόντων μετά τη μεγάλη επέκταση της ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ στην ανατολική Ευρώπη. Δημοσιεύουμε την τελευταία προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωση της ΑΛΟΥΜΥΛ, που επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία και στη Ρωσία.

Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. προβαίνει σε επιβεβαίωση δημοσιευμάτων της οικονομικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και της ηλεκτρονικής πύλης “EURO2DAY”, της 09-06-2008.
Συγκεκριμένα, τονίζεται πως από τη Διοίκηση υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τη ρωσική εταιρεία «Κοnstrukta», με στόχο τη σύσταση κοινοπραξίας εντός των επομένων μηνών. Στο κοινοπρακτικό σχήμα, η μητρική ΑΛΟΥΜΥΛ θα κατέχει το 51% και η ρωσική το 49%, ενώ παράλληλα διερευνώνται νέες πιθανές συνεργασίες με ρωσικές εταιρείες. Μέσω της κοινοπραξίας, θα δημιουργηθούν αρχικά δύο κέντρα διανομών, ένα στην Πετρούπολη και πρόσθετο στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η ρωσική εταιρεία διαθέτει ούτως ή αλλιώς σημαντικό εμπορικό δίκτυο, σε όλη τη χώρα, καθώς και ακίνητο στη Μόσχα, όπου θα ανεγερθεί πρόσθετο κέντρο διανομών.
Ταυτόχρονα, η Διοίκηση διερευνά πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αυστριακό κατασκευαστικό όμιλο «Strabag».
Eντατικοποιείται πλέον η διεθνής ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με τοπικές εταιρείες για την υπεργολαβική παραγωγή προϊόντων της ελληνικής επιχείρησης. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης ακολουθείται από την Alumil Gulf (στον Περσικό Κόλπο), όπου υφίσταται συνεργασία με τοπική εταιρεία διέλασης. Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναληφθεί για την Ινδία - η οποία μέχρι σήμερα εφοδιάζεται από τη θυγατρική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - και για τις ΗΠΑ.
Στην ελληνική αγορά, η εταιρεία αναπτύσσει, εκτός των άλλων, έντονη δραστηριότητα και σε εργασίες ανακαίνισης, όπου σε συνεργασία με τις εταιρείες «Isomat» και «Polykem» προωθεί το θερμομονωτικό σύστημα «Kelyfos».
Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη για το σύνολο της χρήσης 2008, επιβεβαιώνεται βελτίωση μεγεθών, εφόσον δεν προκύψουν ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα της τιμής της πρώτης ύλης (μπιγιέτες αλουμινίου).

==================================
Η ALUMIL έχει ήδη αυτόνομη εμπορική παρουσία σε πάνω από 25 χώρες όπως στη Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Κύπρο, Βοσνία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αίγυπτο, Τουρκία, Βαλτικές χώρες, Ρωσία, Ντουμπάϊ κλπ
Προωθεί δε επωνύμως τα προϊόντα της στις αγορές της Ιταλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Γαλλίας, Αγγλίας κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: