Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ισχυρό μετασεισμό αναμένει ο καθηγητής Άκης Τσελέντης


Δεν υφίσταται επιστημονική εκτίμηση για άλλον σεισμό βραχυπρόθεσμα τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα το πρωί ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης. Οι πιθανότητες όμως ενός ισχυρού μετασεισμού είναι σημαντικές και ανησυχούν τον Τσελέντη που συστήνει στους κατοίκους να μην εισέρχονται σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημίες από τον χθεσινό σεισμό.

Ισχυρό μετασεισμό περιμένει και ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης ο οποίος σε δηλώσεις του στις 8.10 το πρωί συνέστησε στους κατοίκους να μην μπαινοβγαίνουν στα σπίτια που έχουν καταπονηθεί από το σεισμό. Είναι στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να τηρηθούν τα δύο επόμενα 24ωρα, συνέστησε.
Ο κύριος Τσελέντης είπε ότι από τον περασμένο Μάρτιο ήταν κατατεθειμένα σήματα της ομάδας ΒΑΝ ότι αναμένεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο ένας ισχυρός σεισμός και εμένα, πρόσθεσε, με πήγαν στον Εισαγγελέα τα γνωστά κυκλώματα. Στις 29 Μαΐου είχε υπάρξει νέα ενημέρωση ότι μπαίναμε στην κρίσιμη περιοχή, πρόσθεσε ο κύριος Τσελέντης.
Πάντως ο καθηγητής διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη εκτίμηση για βραχυπρόθεσμο σεισμό.
Δείτε κι αυτό: Η μελέτη της ομάδας ΒΑΝ

1 σχόλιο:

agios thomas είπε...

Αυτό που με έχει κάνει να εκτιμήσω τους σεισμολόγους είναι ότι ένδιαφέρονται όπως οι πολιτικοί για το καλό μας.
Αχ αυτά τα κρατικά κονδύλια!!!
Μακάρι αυτό το ριμαδοκράτος, να είχε τη μηχανή που κόβει τόνους χρήμα και να μην αναγκάζει όλες τις επιστημονικές ομάδες να καταθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για να πετύχουν την επιχορήγηση.
Είναι από τις λίγες φορές που προσωπικά δίνω δίκιο στον κρατικό φορέα.
Ο Παπαζάχος φωνάζει από πάνω, γιατί έχει χώσει και τον υιό στο κόλπο και δεν βγαίνει το χρήμα για 2 στην οικογένεια.
Στην Αθήνα οι πανεπιστημιακοί έχουν κάνει πέρα τους σεισμολόγους του γεωδυναμικού, Σταυρακάκη και Παπαδόπουλος. Θυμάστε όταν πέθανε ο προ αυτών τι τσακωμούς είχαν. τους βγήκε και χωρίς να τον περιμένουν ο Χουλιάρας και η πίτα άρχισε να κόβεται σε μικρότερα κομάτια.
Πήγε ο Τσελέντης στη Πάτρα γιατί στην Αθήνα δεν περίσσευε έδρα, αλλά και κομάτι από τη πίτα. Με τις φωνές και τη συμπαράσταση των ανταγωνιστών Χουλιάρα και Λέκα(γεωλόγος)΄πήρε ένα ξεροκόματο.
Τώρα όμως σε λίγο θα ξεπεταχθεί και η λεβεντομάνα Κρήτη, γιατί και εκεί θα εμφανιστεί σιγά σιγά, άλλος ένας ατάιστος. Πέστον Συνολάκη.
κουράγιο πατρίδα!!!
μήπως να διεκδικήσω και εγώ την επιχορήγηση της ερευνάς μου;
έχω και δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες του katsikoprovatiou university of trexagireve.

Αλλά είπαμε. Για την προστασία μας φωνάζουν.