Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Υπόλογη η Νομαρχία Βοιωτίας για τον Περιφερειακό του Αγίου Θωμά
















Είχε διεξαχθεί πέρυσι τέτοιες ημέρες στις σελίδες της viotia και του agiosthomas.blogspot.com ένας ενδιαφέρων διάλογος Αόριστη η Νομαρχία για Αγιο Θωμά με τη Νομαρχία Βοιωτίας για τον περιφερειακό δρόμο του Αγίου Θωμά, όπου ο εργολάβος είχε εγκατασταθεί από τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά τον Σεπτέμβριο του 2006 -λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είχαμε παραβλέψει την εξάμηνη καθυστέρηση, το ότι για την έναρξη του έργου χρειάστηκε η δική μας παρέμβαση και τις παλινωδίες των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.
Και είχαμε γράψει τότε ότι εφόσον η παράκαμψη τελειώσει σε λογικά χρονικά πλαίσια θα αποδώσουμε τα εύσημα στη Νομαρχία Βοιωτίας, καθώς το ζήτημα του δρόμου είναι μείζον για τον Αγιο Θωμά και αφορά στην ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι βλέπουν εκατοντάδες νταλίκες να διασχίζουν την όμορφη κωμόπολη με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για παιδιά και ηλικιωμένους.
Είναι πράγματι κρίμα που ένα ολόκληρο χρόνο μετά το έργο έχει βαλτώσει, με ένα συνεργείο να "κοροϊδεύεται" στον Σκάμανδρο ποταμό (και να εργάζεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αφού ειδοποιήθηκε ότι κάνουμε ρεπορτάζ!!!) και το καλοκαίρι να πλησιάζει απειλητικά για τους τάλαινες Λιαταναίους.
Οι ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Κλέαρχο Περγαντά, ο οποίος πιθανότατα επιδιώκει να εγκαινιάσει το έργο κοντά στις εκλογές αδιαφορώντας για τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους στον Αγιο Θωμά. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον δήμαρχο Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλο. Ο βουλευτής, ο Μιχάλης Γιαννάκης τι λέει επί του θέματος;
Και να σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για μόλις 2,5 χιλιόμετρα. Δηλαδή και με τους κασμάδες να το είχαν πάρει, σε 18 μήνες θα είχαν φτιάξει και τον περιβάλλοντα χώρο.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει

2 σχόλια:

agios thomas είπε...

Να ακούει κανείς άραγε;
Από αυτούς που αναφέρεις,γιατί τελευταία οι παθήσεις των ώτων έχουν σημειώσει αύξηση λένε οι ΩΡΛ.

βοιωτός είπε...

Αγιε,
νομίζω ότι δεν χρειάζεται ΩΡΛ.
Νοοτρόπ είναι αρκετό. Μόνο προσοχή. Μερικές μέρες πριν από τις εκλογές τρεις φορές την ημέρα.