Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Δημαρχείο για την πόλη, όχι για τους κατασκευαστές

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για το δημαρχείο της Λιβαδειάς διατυπώνει ο τακτικός αρθρογράφος μας κ. Μ.Γ. Ας μου γράψει ο Μ.Γ. αν θέλει να βάλω ολόκληρο το όνομά του.

Γράφει ο Μ.Γ.
To Δημαρχείο θα πρέπει να κτιστεί σε θέση όπου να δημιουργείται νέα πλατεία η οποία θα βοηθήσει να μεγαλώσει η πόλη, να είναι μεγαλoπρεπές χρησιμοποιώντας ελληνική νεοκλασική αρχιτεκτονική που έχουν αντιγράψει στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας κολώνες ιωνικού ρυθμού στα δημόσια κτήρια και εμείς εδώ δεν την χρησιμοποιούμε
Να μην θυμίζει πολυκατοικία με γυάλινη επικάλυψη για να πουλήσουν κάποιοι κατασκευαστές κάποια έτοιμα που υπάρχουν.
Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν που κάποια οικονομικά συμφέροντα δεν άφηναν να χτισθεί τίποτα εκτός Κεντρικής πλατείας και χάσαμε την ευκαιρία κάποτε να ενωθεί η κεντρική πλατεία με αυτή της Ταμπάχνας .
Και επιτέλους ας ρωτήσουν και τους πολίτες τι θέλουν με ΔΗΜΟ-ΨΗΦΙΣΜΑ.

5 σχόλια:

Ξόμπλιο είπε...

Θα έλεγα πως η άποψη του Μ.Γ. με βρίσκει σύμφωνη.

apollo είπε...

Πράγματι ενδιαφέρουσα η πρόταση.

Μάλλον κάπως έτσι θα επιχειρηθεί να δικαιολογηθεί η τελική απόφαση του δήμου. Όποια και αν είναι.

Αυτό που συνεχίζει να είναι εξοργιστικό είναι ότι οι δημότες για σημαντικότατα θέματα δεν ενημερώνονται. Ακόμα και τώρα που η νέα δαπάνη απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεοκλασσικισμός στην Αρχιτεκτονική ΔΕΝ είναι ελληνικός ρυθμός, είναι Δυτικοευρωπαϊκός - Γερμανικός ειδικότερα. Ελληνικός ρυθμός στην αρχιτεκτονική (νεοελληνικός ακριβέστερα) ΔΕΝ υπάρχει.

Κατά τα λοιπά, ένα Δημαρχείο καλόν είναι να οικοδομείται από την αρχή ως Δημαρχείο, να είναι προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, να είναι εμβληματικής φυσιογνωμίας, να δεσπόζει και να κοσμεί την πόλη κλπ. κλπ. Βέβαια για κάτι τέτοιο απαιτείται κι ο ανάλογος δημόσιος χώρος που στη Λιβαδειά σήμερα δεν υπάρχει. Βλέπετε, τα πολεοδομικά σχέδια φτιάχνονται όχι για να εξυπηρετήσουν την πόλη και τους πολίτες αλλά τα συμφέροντα των εργολάβων.

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια ιδέα, να καλέσουμε και Βαυαρούς αρχιτέκτονες όπως έκανε και ο Όθωνας, για να μας το σχεδιάσουν.
Να βάλουμε και πεντε-έξι κίονες, ένα αέτωμα, μερικά αγάλματα, κάτι τέλος πάντων, να το κάνουμε να μοιάζει στην Βουλή των Ελλήνων και ίσως να πάρουμε και στοιχεία από τα σπίτια των νεόπλουτων της προηγούμενης δεκαετίας, που το νεοκλασσικό στοιχείο (οπως εκείνοι το εννοούσαν) τους έδινε μια αίγλη, μια μεγαλοπρέπεια ένα κάτι τέλος πάντων.
Α!! μη ξεχάσουμε και το δημοψήφισμα γιατί το θέμα που έχει προκύψει είναι μείζονος σημασίας.

Υ.Γ. Λίγη σοβαρότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

viotia-aristidisodikaios είπε...

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΣΩΤΗΡ ΑΚΗ , ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΘΏΚΟ...... ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Σ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ .... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ