Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Στον αέρα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑΛ - Απίστευτη γκάφα Τσιφή

Στην επιστροφή των δικαιολογητικών απορρόφησης των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΛ από την Περιφέρεια Στερεάς και την απίστευτη γκάφα της διοίκησης Τσιφή αναφέρεται το ρεπορτάζ του αναγνώστη μας που υπογράφει ως Θιασώτης. Η προχειρότητα αυτής της δημοτικής αρχής τείνει να καταστεί παροιμοιώδης με μόνο ανταγωνιστή την περίοδο Ρούσσαρη.

Γράφει ο Θιασώτης

Αγαπητέ ΒΟΙΩΤΕ
Ως απλός πολίτης που τυχαίνει να πέφτουν στην αντίληψή μου ορισμένα πράγματα και χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο σε κανέναν θέλω να σας ενημερώσω για κάτι. Τον Ιανουάριο έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο και σε αυτό αποφασίστηκε να μεταταχθούν 16 νομίζω εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ - η οποία είχε λυθεί τον Δεκέμβριο - σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δήμου.


Τα χαρτιά διαβιβάστηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για περαιτέρω διεκπεραίωση και έγκριση. Τον Φεβρουάριο σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η διάλυση του 3ου Παιδικού Σταθμού και κατανομή του προσωπικού στους υπόλοιπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου καθώς και ο διορισμός 4 ατόμων στην Περιφέρεια. Από τους 4 αυτούς εργαζόμενους ο ένας είχε ξαναδιοριστεί σε υπηρεσία του Δήμου από τον Ιανουάριο και 2 έχουν σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου με την ΔΕΠΑΛ και όχι αορίστου όπως απαιτείται για τις μετατάξεις και όπως ο κ. Γκριτζάπης ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Περιφέρεια λοιπόν έστειλε πίσω τα χαρτιά για τους πρώτους 16 ‘διορισμένους’ κρίνοντας ότι κάτι λείπει για να είναι όλα νόμιμα . Επίσης η Περιφέρεια δεν γνωρίζει τίποτα για την απόφαση του Δήμου Λεβαδέων να διορίσει άτομα σε κάποια από τις υπηρεσίες της , δεν ζήτησε ποτέ τα συγκεκριμένα άτομα όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γκριτζάπης στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε ποτέ τα 4 αυτά άτομα έκαναν αιτήσεις για πρόσλήψη στην Περιφέρεια ( δεν σας λέω ποιος το ισχυρίστηκε και αυτό , μαντέψτε το ). Κατόπιν τούτου συνάγω το συμπέρασμα ότι για την ώρα κανένας ακόμα δεν βολεύτηκε σε κάποια θέση.

Και αναρωτιέμαι . Δικαιούται η Δημοτική Αρχή να κοροϊδεύει τον κόσμο της Λιβαδειάς και κυρίως αυτούς τους απλήρωτους και ταλαίπωρους υπαλλήλους της ΔΕΠΑΛ ; Δικαιούται να μην γνωρίζει τους Νόμους και να παίρνει απαράδεκτες αποφάσεις ; Δικαιούται να κρατά τα μαγαζιά της Κρύας κλειστά; Και σε αυτή την περίπτωση η αντιπολίτευση τι κάνει εκτός από το να απουσιάζει ή να υπερψηφίζει τις αποφάσεις τις Δημοτικής Αρχής ; Το σωματείο εργαζομένων γιατί δεν έκανε παρέμβαση και δεν κατήγγειλε όλα αυτά τα ψέματα ;

Κάτι βρωμάει σε αυτή την κοινωνία και δεν είναι τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: