Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Η πίστα F1 και ο Ψωμιάδης

Δραστήρια κινείται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για να υλοποιήσει την απόφασή του για κατασκευή αυτοκινητοδρομίου στη συμπρωτεύουσα. Την Πέμπτη 26 Απριλίου συγκάλεσε σύσκεψη στη νομαρχία, παρουσία του Προέδρου της ΕΛΠΑ Βασίλη Δεσποτόπουλου και του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων Αλέξανδρου Μανιατόπουλου.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός της Νομαρχίας, όχι μόνο για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά και για τη διοργάνωση παγκόσμιων πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1», και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε, σε συνεργασία με τον κύριο Δεσποτόπουλο και τον κύριο Μανιατόπουλο, όλες τις δυνατότητες, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και της βαλκανικής ενδοχώρας, η αγορά της οποίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Οι κκ. Δεσποτόπουλος και Μανιατόπουλος, οι δύο δηλαδή κορυφαίοι παράγοντες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα θετικοί στην προοπτική κατασκευής αυτοκινητοδρομίου στη Θεσσαλονίκη.

"Η Θεσσαλονίκη έχει τις ιδανικότερες συνθήκες για την κατασκευή ενός πολύ καλού αυτοκινητοδρομίου", τόνισε ο κ. Δεσποτόπουλος.Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Μανιατόπουλος, ενώ ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υπέδειξε την δυτική πλευρά της πόλης ως την προσφορότερη περιοχή για την κατασκευή της πίστας.

Φαίνεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προχωρά σε δυναμικές κινήσεις και συμμαχίες που οπωσδήποτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση επενδυτών. Σε αντίθεση με τους Βοιωτούς παράγοντες που (υποτίθεται ότι) εργάζονται αθόρυβα και χάνουν τις εντυπώσεις ενώ πιθανότατα θα τους ωφελούσε ένα ταξιδάκι στην... Απω Ανατολή.
Θα επανέλθουμε...

4 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Δύο τρία πράγματα που λέω στα ντόπια κουτορνίθια μας.
1) Εδώ η χώρα μας δεν έχει αποκτήσει ακόμα αυτοκινητοδρόμιο και αυτοί θέλουν πίστα F1. Παρόλο την τιμή που μας κάνουν και έχουμε ακόμα το Rally Acropolis η χώρα μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό βρίσκεται στα παλιά αεροδρόμια και στους μπουρδελόδρομους των αναβάσεων.
2) Κύριοι, εδώ σε λίγα χρόνια (πάρα πολύ λίγα) η διοργάνωση της F1 θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη και εσείς ακόμα παραμυθιάζεστε; Μην συγκρίνετε την Τουρκία. Δεν είναι Ευρώπη και δεν θα γίνει ποτέ της. Αν γίνει θα φύγει η F1 από την χώρα της. Οι γνώστες του θέματος ξέρουν τους λόγους αποχώρησης της διοργάνωσης.
3) Όλα αυτά γίνονται για ψήφους και μην τα χάφτετε τα λόγια τα μεγάλα. θέλετε απόδειξη. Εδώ βγήκε και μέγας περίγελος Ψωμιάδης και θέλει και αυτός να κοροιδέψει με μία πίστα F1. Σε λίγο θα δούμε και τον δήμαρχο Λάρισας και Ηρακλείου να τάζουν πίστα F1.

Αλήθεια ξέρουν ότι F1 είναι μια διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Πίστα αγώνων χρειάζεται η Ελλάδα και όχι πίστα F1.

Χαζοορχομενίτες μην τους ακούτε. Ούτε στο χωράφι σας θα χτιστεί ξενοδοχείο ούτε θα προσληφθήτε από τον κύριο Μαλάκα της F1 ο οποίος κονομάει (όχι για πολύ ακόμα μιας και η διοργάνωση της F1 θα σβήσει) τάζοντας σε όλη την υφήλιο πίστες F1.

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε,
εκπλήσσομαι. Πρώτη φορά γνωρίζω λάτρη του WRC που να μην είναι φαν της F1.
Σε πολλά έχεις δίκιο, αλλά εάν πρόκειται να γίνει πίστα στην Ελλάδα θα ήταν θετικό να γίνει στη Βοιωτία. Δυστυχώς λόγω παραλείψεων η πολιτική πρωτοβουλία έχει χαθεί.

nkalomiris είπε...

Μπορεί αυτό να πέρασα, αλλά δεν είναι έτσι. Φυσικά είμαι λάτρης της F1. Όπως άλλωστε κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ένστασή μου είναι στο ότι κανένας δεν μιλάει σοβαρά για μια πίστα αγώνων και γιατί όχι με προδιαγραφές αντάξιες της F1. Όλοι οι μπουμπουνοκέφαλοι θέλουν όχι τους αγώνες αλλά F1. Δεν ξέρω αν κατάλαβες πάλι.

βοιωτός είπε...

Είπα κι εγώ.
Η F1 είναι το πιο προβεβλημένο γεονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού και λογικά προσελκύει τη μάζα.