Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Ξεχάστηκε" μαθητής του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς στην εκδρομή στο Λουτράκι

του Δημήτρη Λάμπρου
Μετά τον τραυματισμό μαθητή στην Κρύα (εδώ http://viotia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_40.html) νέο θέμα με τις σχολικές εκδρομές προέκυψε και μάλιστα αφορά στα σχολεία της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia κατά την εκδρομή του ΕΠΑΛ της πόλης μας στην Κόρινθο κι ενώ όλα εξελίχθηκαν ομαλά στην επιστροφή και στο ύψος των Μεγάρων διαπιστώθηκε ότι ένας από τους μαθητές δεν βρισκόταν μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στο λεωφορείο. Οπως είναι φυσικό επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και τελικά μέσω των κινητών ανακαλύφθηκε ότι ο μαθητής δεν είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο καθώς είχε "ξεχαστεί" στο Λουτράκι όπου είχε γίνει η τελευταία στάση για παγωτό. Σύμφωνα με τον διευθυντή  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ηλία Τζαμτζή η κινητοποίηση ήταν άμεση και το ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή κατέβαλε το αντίτιμο ώστε ο μαθητής να μεταβεί με ταξί στα Μέγαρα όπου τον ανέμεναν οι υπόλοιποι. Ετσι έγινε και πλέον όλοι οι μαθητές επέστρεψαν με ασφάλεια στη Λιβαδειά.
Η viotia απευθύνθηκε και στην διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς κα Λαμπίδη, η οποία παρέπεμψε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας. 

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τόσο φωστήρες οι καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά; Καταμέτρηση έγινε; έλεγχος; τίποτα "Κ"ύριοι;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ευθύνη των καθηγητών αλλά είναι ευθύνη και των μαθητών..... Τι θα πεί ξεχάστηκε;;;; Γιατί δε συνέβη το ίδιο και σε άλλο μαθητή;;;; Στη συγκεκριμένη εκδρομή συμμετηχαν και δύο μέλη της οικογένειας μου μαθητές που φυσικά δε "ξεχάστηκαν" όπως αυτός ο μαθητής. Θεωρώ οτι έγινε εσκεμμένα απο την πλευρα του μαθητή ή των μαθητών σε πλαίσιο πλάκας ή ο μαθητής αφαιρέθηκε. Γιατί ο/η διπλανος/διπλανή του δεν ενημέρωσαν πριν φύγει το λεωφορείο ότι ο μαθητής απουσίαζε;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΟΧΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΕΕΕ?? ΣΩΣΤΑ κ. 6.14΄?? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΟΧΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΕΕΕ?? ΣΩΣΤΑ κ. 6.14΄?? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ !! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 6:14 ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν γινόταν εσκεμμένα από τον μαθητή δεν θα ήταν αυτός που χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο τους ενημέρωσε ότι έχει μείνει πίσω...οι καθηγητές δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Οπότε μην λέμε ότι φταίει ο μαθητής....καθαρή ανευθυνότητα των καθηγητών. Το ότι μπορεί να μην είχε διπλανό το σκεφτήκατε;;

Ανώνυμος είπε...

Το ότι οι καθηγητές δεν είχαν ενημερώσει την διευθύντρια του σχολείου δείχνει αμέσως ποιος έφταιγε γιατί αν είχε κάνει κάποια βλακεία ο μαθητής στην εκδρομή η διευθύντρια θα είχε ενημερωθεί άμεσα για το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Oι καθηγητές στις εκδρομές αντι να προσέχουν τους μαθητές προσέχουν να περνούν καλά οι ίδιοι και όταν γίνει η στραβή, να το κρύβουν και από την διευθύντρια.Γονείς εκπαιδεύστε εσείς τα παιδιά σας , σε θέματα υπευθυνότητας και συμπεριφοράς, γιατί αν περιμένετε απο τους συγκεκριμένους...

Ανώνυμος είπε...

Το κύρος των ανθρώπων κρίνεται από τις πράξεις τους, και από την υπευθυνότητα τους, στο διάβα των γεγονότων της ζωή τους…

Το γεγονός αυτό που συνέβη δεν τιμά τους εκπαιδευτικούς, και πόσο μάλιστα τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν ή επιθυμούν να κατέχουν θέση ευθύνης ή εξουσίας!

Ας έχει γνώση ο καθένα μας το μέγεθος τις αξίας του και των δυνατοτήτων του!!!

Θέλεις να ξέρεις ποιος είσαι; Μη ρωτάς. Πράξε. Η πράξη θα σε περιγράψει και θα σε προσδιορίσει. Τόμας Τζέφερσον, 1749-1826, Αμερικανός πρόεδρος [1801-1809]

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αν ήμουν η διευθύντρια, θα απαγόρευα στους συγκεκριμένους καθηγητές να ξανασυμμετέχουν σε εκδρομή του σχολείου και θα έβαζα αρκετούς όρους και προυποθέσεις για να γίνει άλλη τέτοια ''εκπαιδευτική'' εκδρομή.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς θα έπρεπε να ντρεπεστε γι αυτά που λέτε όποιος δεν έχει περάσει απο τη θέση του εκπαιδευτικου δεν μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες του επεγγελματος αυτού. Και επειδή προφανώς δεν είστε σχετικός με το χώρο στα ΕΠΑΛ ο μέσος όρος ηλικίας των μαθητών είναι άνω των 18 και φυσικά θα μπορούσαν να διοργανώνουν μόνοι τις εκδρομές τους.

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο των συνομηλητ ν μου εδώ μέσα είναι προφανώς κάτω του .μετρίου. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να απαντώ. Ο κ. 6:14

Ανώνυμος είπε...

Να απαγορευτούν οι εκδρομές λοιπον αφού το θετε έτσι. Η αλήθεια για το περιστατικό είναι κάπου στη μέση. Πάντως οι μαθητές κυρίως χάνουν ευκαιρίες για ψυχαγωγία με τέτοιες συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιες απόψεις σαν τος δικές σας κ. 6:59 έχουμε φτάσει σε τέτοια γεγονότα γιατί πολύ απλά δεν δείχνουμε στα παιδιά τι σημαίνει υπευθυνοτητα

Ανώνυμος είπε...

Επειδη λοιπον καποιος δεν ειναι ''εκπαιδευτικος''-δημοσιος υπαλληλος,δεν μπορει να κρινει ,την ανοησια που σας δερνει.Αντι να κρινεις αρνητικα τους καθηγητες που υπεπεσαν σε μεγα ατοπημα, τους συγκαλυπτεις ΄΄συναδελφικα΄΄.Γι αυτο παμε κατα διαολου, με τετοια μυαλα και συμπεριφορες, η συγγνωμη εχασε το νοημα της! Ντροπη...Α και που εισαι αφου τα παιδια στα ΕΠΑΛ εχουν μ.ο. πανω απο 18 ετη ,εσεις ειστε διακοσμητικοι ,ποιος να σας παρει σοβαρα με τετοια ''επιχειρηματα''...(Ενας γονιος)

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γνωστο σε ολους το επιπεδο των μαθητων, αλλα κυριως των καθηγητων στα ΕΠΑΛ.Προερχονται κυριως ειτε αποφοιτησαντες απο τις ιδιες τεχνικες σχολες,απο τα ΣΕΛΕΤΕ,απο Σιβιτανιδειο, απο νυχτερινα επαγγελματικα Λυκεια,απο κατωτερου και ανεπαρκους μορφωτικου επιπεδου σχολες,που οι περισσοτεροι δεν εχουν καν αλλη εργασιακη εμπειρια, γι αυτο που θα διδαξουν στα παιδια.Ολα ειναι ενας φαυλος κυκλος.Οποιος θελει να με διαψευσει,ας μου παρουσιασει την εξωτερικη του επαγγελματικη ενασχοληση και επιτυχια,πριν γινει καθηγητηςτων ΕΠΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΘΗΓΗΤΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ.ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι με ενα απλο συγγνωμη και την παραδοχη του λαθους σας,αντι για δικαιολογιες, το θεμα θα ειχε τελειωσει.(ενας συναδελφος)

Ανώνυμος είπε...

9.42 ΔΕΣ ΣΕ ΛΕΞΙΚΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ !!

Ανώνυμος είπε...

To κερασάκι στη τούρτα: Πρώτη φορά Αριστερά !

Ανώνυμος είπε...

ΕΊΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!! ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ!! ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...

μαθητης απο το επαλ ειμαι..δυστηχως υπαρχουν καποιοι εδω μεσα που κακοφημολογουν το σχολειο ως αποτυψημενο κ.λ.π εσεις 'κυριε' που λετε για το παιδι σας που ηταν στο επαλ ενα σας λεω ο καθενας ειναι υπευθυνος του εαυτου του..υπαρχουν πολλα αριστα στο σχολειο μας ειναι και καποια αλλα που ετσι μεγαλωσαν δεν φταιει το σχολειο γιατι με αυτα που κετε εκτος οτι θιγετε την προσωπικοτητα την δικια μου και πολλων αλλων θιγετεκαι τον εαυτο σας..οσο για υο παιδι που εμεινε πισωω ειναι ευθυνη δικια του που ελειπε απο τον χωρο συγκενττωσης ενω ηταν καλα.και μετα οι καθηγητες ,που σε καμια περιπτωση δεν παιρνω το μερος του! Κατι τελευταιο οταν ερθετε σχολειο θα καταλαβετε τι εννοω..και αν θελετε μπορουμε ν γνωριστουμε και προσωπικα για να εχετε γνωμη..ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ.ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που ντρεπεεσε για το παιδι σου που περασε απο το επαλ εισαι μεγαλος ξεφτιλας...ποσα ατομα απο το επαλ βρησκουν πορτες ανοιχτες σε εργοστασια και σε πολλα ακομα καθε χρονο;;τα ηλεκτρικα σπιτι σου παιδι του επαλ τα φτιαξε κυριε ξεφτιλα.....!!!

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν εγω αποφοίτησα απο το επαλ ειχα παει εκδρομή στο ιδιο μεροσ εγινε 3 φορεσ έλεγχος 3φορεσ θεσ να τ ξανα γραψω 3!!!! μν γινόμαστε κακοι... κ μιλαω πλ ομορφα γτ με τ σχόλια π ειδα λγο ειναι που μιλαω έτσι ξέρετε κύριε μ οτι βγήκα μ άριστα απο τ επαλ και οτι ειμαι βρεφ/κμοσ!? ειναι σοβαρό επάγγελμα και θελει διάβασμα πωσ νομίζετε οτι περνάμε στα πανεπιστήμια!? μ το γεια σασ ηρθαμε... κ οσο το οτι εφερεσ τ παιδι σ δικαίωμα σ τι εκανεσ εαν τ δικο σ το παιδι εχει μαθει σ αλλααα κ σ αλλα δν σ φταίει κανενασ... τ επαλ εινακ ενα σχολείο στο οποίο εχουμε διάφορες κατηγορίες εχουμε ατομα πλ μεγάλα σ ηλικία που εχουν τελειώσει κατι αλλλ κ έρχονται γ παραπάνω διπλώματα κ έρχεσαι εσυ ν πεισ τι!???? οσο για τν εκδρομή αμα ειναι χαζοο τ παιδι δν φταίει ο δάσκαλος ο διπλανοσ να πουμε δν ειδε τπτ με δουλευεισ δηλ μυαλό δν εχουμε να σκεφτούμε ολεσ τσ π λεεευρεσ ελεοσ δηλ κατευθείαν τ φταιξιμο στουσ δασκαλουσ μ που ειναι δάσκαλοι μ ολη τν σημασία τσ λεξησ.... μαθε ν ακουσ ολεσ τσ πλευρεσ κ οχι οτι σ πλασάρει ενα στομα η μια οθονη. ευχαριστώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

παμεεεεεεεεε