Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δεύτερος ναός στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


του Δημήτρη Λάμπρου













Και δεύτερος ναός κτίζεται στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς την ώρα που τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού οξύνονται. Ο νέος ναός δημιουργεί εκτός από προβλήματα νομιμότητας και ζητήματα λειτουργικότητας στο πολύπαθο Νοσοκομείο Λιβαδειάς καθώς ούτε ο χώρος φαίνεται κατάλληλος ούτε ο χρόνος ανέγερσης από την άποψη των υποχρεωτικών λόγω της οικονομικής κρίσης προτεραιοτήτων είναι ευτυχής. Δείτε την καταγγελία αναγνώστη μας. 

"Παρεμβάσεις και τροποποιήσεις στερούμενες μελέτης αφήνουν διαχρονικά το στίγμα τους στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του ήδη τόσο ταλαιπωρημένου νοσοκομείου μας.
 Οι συνέπειες αυτών αποδεδειγμένα κάθε φορά ξεπερνούν τα όρια της προσωρινότητας και της επαγγελματικής επάρκειας  ή μη του κάθε διοικητή. Της ικανότητας ή της αδυναμίας του να συνεισφέρει λόγω και έργω στην ουσιαστική και ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επειδή λοιπόν  το Ε.Σ.Υ. δεν είναι ΕΓΩ θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς σχετικά με την δημιουργία και δεύτερου Ιερού Ναού στο νοσοκομείο μάλιστα εντός του κτιρίου σε χώρο μη επαρκώς αεριζόμενο, περιβαλλόμενο από εύφλεκτα υλικά σε καίριο σημείο αδιάλειπτου διακίνησης ασθενών και εργαζομένων.
Υπάρχει έγκριση και αδειοδότηση από την Υγειονομική Υπηρεσία;
Υπάρχει έγκριση και αδειοδότηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Naloxone"

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΔΟΜΙΑ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΟΥ.η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ:ΝΑΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΊΟ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΚΑΦΕΔΕΣ-ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ-ΜΠΥΡΕΣ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ.
ΤΑ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΔΟΜΙΑ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΟΥ.η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ:ΝΑΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΊΟ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΚΑΦΕΔΕΣ-ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ-ΜΠΥΡΕΣ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ.
ΤΑ "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χώρος που δημιουργείται ο ναός εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν προσέφερε τίποτα και σε κανέναν.Ήταν ένας χώρος άχρηστος.Σ'αυτόν λοιπόν τον χώρο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον θαυματουργό Άγιο Λουκά τον ιατρό.Έτσι θα μπορούν όσοι παρευρίσκονται στο νοσοκομείο (ασθενεις που μπορούν ,συγγενείς που ξημεροβραδιάζονται εκεί , ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επισκέπτες )να προσεύχονται και να ανάβουν ένα κέρι (χωρίς να χρειάζεται να βγουν εκτός νοσοκομείου)για τους ανθρώπους τους που νοσηλεύονται εκεί.Για το νοσοκομείο πρέπει να διαμαρτυρηθούνμε για την υπολειτουργία του και όχι για ναό!Ελεος πια με όλους τους άθεους!!!Ο ναός τους πείραξε όλα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα!!!!(Και όλα τα περί ασφάλειας, π.χ για πυρκαγιά κλπ. αγγίζουν τα όρια της φαντασίας).

Ανώνυμος είπε...

Kαλά κάνουν !

Με τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ΜΟΝΟ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ μπορει να μας σώσει!!

Αν δείτε νεες προσλήψεις γράψτε μου...οπότε καλυτερα ΝΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕ....ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.Η ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΘΕΟ.

Ανώνυμος είπε...

TO 5.20 μ.μ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ(ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ).

Naloxone είπε...

Απάντηση στον/στην ανώνυμο 2:00μ.μ.
1 Λυπηρή, προσβλητική και επικίνδυνα ανόητη η θεώρησή σου ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν άχρηστοι χώροι. Είσαι έτοιμος/έτοιμη να εκχωρήσεις ότι πολυτιμότερο αγαθό διαθέτει η πατρίδα σου μιας και δεν κατανοείς την αξία του.
Είσαι από εκείνους που ισχυρίζονται ότι το «έργο» γίνεται όχι με άμεση χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
Δηλαδή αν ο σύλλογος μουσουλμάνων αναλάβει την δαπάνη ανέγερσης μπορεί να δούμε και τζαμί εντός του νοσοκομείου.
2 Σου θυμίζω πως στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι χθες δούλευαν οι κοινωνικές μας λειτουργοί. Προκειμένου να τροποποιηθεί η χρήση του χώρου εκείνες μεταφέρθηκαν στο γραφείο του εκλιπόντος πνευμονολόγου. Αν υπάρχει ελάχιστος χώρος στο στενό σου μυαλό, αυτό μήπως μπορείς να αντιληφθείς τι σημαίνει; Μπορείς να το επεξεργαστείς; Αυτό σημαίνει: «Αποδέξου την κατάσταση και μην προσδοκάς να προσληφθεί ξανά στο νοσοκομείο σου πνευμονολόγος».
3 Η πίστη μας είναι κάτι ιερό και άγιο και ως τέτοιο οφείλει να είναι σεβαστό. Είναι όμως και απόλυτα προσωπικό. Οσοι δύνανται και επιθυμούν να ανάψουν ένα κερί όπως λες, μπορεί να πάρουν τα ποδαράκια τους και να πάνε 25 μέτρα πιο πέρα στον προαύλιο ναό του νοσοκομείου και να ζητήσουν σεμνά και ταπεινά την βοήθειά Του.
Εδώ γονατιστοί πηγαίνουν και κάνουν τάματα πονώντας και ματώνοντας. Τα λίγα μέτρα περιπάτου θα τους αποτρέψουν; Η μήπως νομίζεις ότι επειδή θα πρόκειται περί «εσωτερικού ναού» θα είναι ξεκλείδωτη η πόρτα του όλες τις ώρες της ημέρας;
4 Σε ρωτώ: Ο ανεγκέφαλος που έδωσε άδεια για την δημιουργία ναού στο συγκεκριμένο χώρο του νοσοκομείου έλαβε υπ’ όψιν του τον κομβικό χαρακτήρα του σημείου μιας και βρίσκεται πάνω στον μοναδικό διάδρομο που συνδέει άμεσα τα τμήματα της διοίκησης, το τμήμα επειγόντων, το μαιευτικό, το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στις υπόλοιπες κλινικές και στα εργαστηριακά τμήματα του νοσοκομείου, τέλος στην κεντρική είσοδο - έξοδο;
Για να παρακάμψει κανείς όλα αυτά θα πρέπει να κάνει ολόκληρο γύρω ώστε να έρθει από την άλλη μεριά.
5 Ελαβε μήπως υπ’ όψιν του το χαμηλό ύψος της ψευδοροφής από πεπιεσμένο χαρτόνι που καλύπτει τον χώρο; τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά, τον κακό εξαερισμό που ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα δεν θα απομακρύνει τις μυρωδιές από τα θυμιάματα προς τα έξω αλλά θα τις φέρνει και θα τις διασκορπίζει μέσα σε όλους του χώρους του νοσοκομείου σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο;
6 Δεν είναι λοιπόν θέμα έλλειψης πίστης στα Θεία. Είναι θέμα έλλειψης ανοχής στην βλακεία.
7 Εργα που χρόνια στην πατρίδα μας εκτελούνταν βιαστικά, άνευ μελέτης και γενικότερης συναίνεσης και αποδοχής εξυπηρετούσαν ΠΑΝΤΑ σκοπιμότητες. Προσπάθησε μόνος/μόνη σου να ανακαλύψεις ποιες μπορεί να είναι αυτές και έλα να μιλήσουμε ξανά.

Naloxone

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα όσα λέει ο/η Naloxon.Δεν ήταν άχρηστος χώρος, ο χώρος που γίνεται το εκκλησάκι. Το ότι δεν μιλάμε ,δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε κιόλας !!! Αν "πέφτεις" πάνω στο εκκλησάκι, δίνεις ευκολότερα τον "οβολό ν σου".Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι η ανάγκη εκδήλωσης της πίστης!!! Όποιος θέλει να προσευχηθεί, προσεύχεται και στο κρεβάτι του. Ο Θεός, δεν ζητάει κεριά, ζητάει την πίστη μας. Με όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να λυθούν αρκετά από τα προβλήματα του νοσοκομείου, που πιστέψτε με είναι πάρα πολλά ,εκεί δουλεύω και παλεύω καθημερινά να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Naloxone... μαζί σου !!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΩΡΟΥ!!!!! Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΑΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!! ΤΗ ΠΙΕΣΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ!!!!Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΟΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ)ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΚΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΕΦΛΕΚΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ!!!!ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΒΟΥΝ ΖΩΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το τζαμί στο Βοτανικό! Μάλλον το προτιμάμε! Είναι πολύ βολικό σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα να στρέφουμε τα φώτα της ενημέρωσης σε πιασάρικα θέματα όπως εκκλησία, ποδόσφαιρο κτλ και η πρώτη φορά αριστερά να παίζει μπάλα άνετα

Αριάδνη είπε...

Απάντηση στον Naloxone 5/26/2015 6:46 μ.μ.
Γνωρίζω την επί σειρά ετών ανιδιοτελή και ποιοτική προσφορά σου στον χώρο μας.
Ατελείωτες ώρες ενεργού παρουσίας αφιερωμένες στον κάθε αναξιοπαθούντα χωρίς να προσδοκάς οποιαδήποτε ανταμοιβή ή αναγνώριση. Χωρίς να υπολογίζεις το κόστος και την φθορά της προσωπικής σου υγείας.
Στο θέμα το οποίο αναφέρεσαι, η επιλογή του χώρου δεν είναι ούτε λάθος ούτε τυχαία. Δυστυχώς είναι συνειδητή επιλογή και συμφωνία. Χαίρομαι που έστω λίγοι αντιλαμβάνονται τα αληθή κίνητρα του εγχειρήματος. Πάλι πρόκειται για τα όβολα και όχι για την πίστη.
Ο Θεός να σου δίνει δύναμη με αυτούς που έμπλεξες.
Εμείς απλά άλλη μια φορά σου λέμε «Ευχαριστούμε».

Ανώνυμος είπε...

O 2:00 μ.μ. Έγραψε "χωρίς να χρειάζεται να βγουν εκτός νοσοκομείου", δηλαδή έχουμε την ελπίδα να μας φτιάξουν ναό σε κάθε κλινική, όροφο ή γιατί όχι έξω από κάθε δωμάτιο;

Ανώνυμος είπε...

το φλεβαρη η μανα μου μπηκε στο νοσοκομειο και οταν της ειπαν τα δυσαρεστα ζητησε και αυτη να αναψει ενα κερι και να ζητησει βηθεια και η νοσοκομα της ειπε οτι ειναι εξω πισω απο το παρκιν. θελησε να παει αλλα με τον ορο στο χερι και το κρυο του χειμωνα δεν βγαινεις εξω αλλά και καλοκαιρι παλι δεν πας ως εκει οταν εισαι αρρωστος. το εκκλησακι για να εχει νοημα πρεπει να ειναι προσβασιμο στους ασθενεις γιατι αυτοι υποφερουν εκει μεσα και οχι αυτοι που κανουν σχολια εχοντας την υγεια τους και μπορουν να πανε περπατοντας οπου θελουν