Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αθλια χωματερή οι εξωτερικοί χώροι του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

του Δημήτρη Λάμπρου



















Αθλια είναι η κατάσταση που επικρατεί στους εξωτερικούς χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες αυτή είναι η εικόνα που εμφανίστηκε όταν τα συνεργεία του Δήμου Λεβαδέων κλάδεψαν τα φυτά και τους θάμνους που περιβάλλουν το Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κάθε λογής απορρίμματα δίνουν μια εικόνα ελάχιστα κολακευτική και παράλληλα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. 
Η προέλευση των απορριμμάτων που κάνει την περιοχή να μοιάζει με χωματερή δίνει μια ακόμα πιο απογοητευτική εικόνα. Τα σκουπίδια προέρχονται από συμπολίτες -κυρίως νέους- που συνηθίζουν να "αράζουν" κατά παρέες στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου την άνοιξη και το καλοκαίρι αγναντεύοντας τη Λιβαδειά και φυσικά παραγγέλνουν φαγητό ή ποτό από καταστήματα με τη διανομή. Οι συσκευασίες από τα σουβλάκια και όχι μόνο αντί να απορριφθούν στους κάδους που είναι λίγα μέτρα πιο μακριά, δίπλα τους, πετιούνται μέσα στους θάμνους οδηγώντας στις τριτοκοσμικές εικόνες που βλέπετε.











22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα Παρίσια της Γιούλας? Εγώ γιατί το έχω στο μυαλό μου αλλιώς?

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί έκοψαν τα χορτάρια και "ξεβράστηκαν" όλα τα σκουπίδια. Πρέπει ο δήμος μαζί με το κόψιμο να σκουπίζει κιόλας.
Πρέπει όμως και οι δεκάδες "βραδινοί επισκέπτες" να σέβονται πρώτα -πρώτα τον εαυτό τους και το χώρο μετά.
Τρώνε και τα πετάνε ή τα αφήνουν εκεί στα πεζούλια, όμοια με τα ζώα και βγάζουν και τις κοπέλες τους βόλτα και έτσι κάνουν επίδειξη μαγκιάς.
Υπάρχουν όμως και οι "ημερήσιοι επισκέπτες" που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο σαν ουρητήριο. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της πόλης και το περιχώρων το επισκέπτονται κάθε φορά που έχουν φούσκωμα.
Σίγουρα είναι έλλειψη του δήμου και πρέπει να την αντιμετωπίσει, είναι όμως και ζήτημα παιδείας ή γαϊδουριάς όλων μας, διαλέξτε και πάρτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαραβας τι κανει ; ελεγχους στο μαντριά στους Τσουκαλάδες παρανόμως και χωρίς συνοδεια; Για ψαξε λιγο και αυτο το θεμα Βοιωτε αν και ειμαι σιγουρος πως η δημαρχος οταν το μαθει απο τους καταγγελοντες θα φρικαρει. Ελπιζω να δώσει λύση.

Ανώνυμος είπε...

Βοιτέ δώσε λύση και στα πεζοδρόμια! Τα τραπεζάκια στην πάνω πλατεία εφτασαν στο δρόμο. Οι πολιτες υποχρεώνονται να αλλαζουν πεζοδρόμιο! Και κάποιοι δημοτικοι συμβουλοι πινουν τσάμπα σε αυτά τα καταστήματα. Αυτά δεν γίνονται ουτε στην Βενεζουέλα! Ειναι ντροπή και αίσχος.
Αστυνομια αραγε δεν υπάρχει ;

Ανώνυμος είπε...

@ 8:53
Θα τα πεις τα ίδια μόλις τελειώσει ο πεζόδρομος και τα τραπεζάκια καταλάβουν πάλι όλο τον χώρο?

βοιωτός είπε...

8.53
@ Φυσικά θα το δούμε κι αυτό. Την άλλη εβδομάδα στο μεγάλο ρεπορτάζ της viotia για τον πεζόδρομο υπάρχουν σχετικά αλλά θα ασχοληθούμε και ειδικότερα με το θέμα.

βοιωτός είπε...

8.53
@ Φυσικά θα το δούμε κι αυτό. Την άλλη εβδομάδα στο μεγάλο ρεπορτάζ της viotia για τον πεζόδρομο υπάρχουν σχετικά αλλά θα ασχοληθούμε και ειδικότερα με το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ σου έχουμε εμπιστοσύνη!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ καταστηματάρχη @8:53 ειμαι απλος πολιτης και οχι καταστηματαρχης του πεζοδρομου.
Προφανως με ενοχλουν και τα παρανομα τραπεζακια του πεζοδρομου και της Κρυας!
Θελω να εχω κοινοχρηστους χωρους ελευθερους. Τοσο κακο είναι ;

βοιωτός είπε...

@3.39
Το γνωρίζω, το αναγνωρίζω, το κρατώ και συνεχίζω. Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Ο τραπεζόδρομος της Μπουφίδου!
Πόσα τραπέζια δικαιούται να έχει ο κάθε καταστηματάρχης? Μήπως όλοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο? Πληρώνουν όλοι τα τέλη αναλόγως των τραπεζιών ή η Δημοτική Αρχή εθελοτυφλεί λόγω των τελευταίων εκλογών και επιβαρύνονται συνεπώς οι Δημότες? Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα τα αλλάξουν όλα?

Ανώνυμος είπε...

Το σύνθημα είναι " μας ψήφισες; Έχεις και εσυ δικαίωμα στην παρανομία "

Συνέχισε να κερνάς και τα τραπεζάκια θα αυξάνονται...

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα της καθαριοτητας των παρκων αλλα και των αλσυλιων της πολης,ειναι εμφανες ακομη και οταν δεν κουρευονται.Στο χωρο ομως του νοσοκομειου η κατασταση ειναι τραγικη.Φταιμε ομως και εμεις οι πολιτες που οταν επισκεπτομαστε το χωρο,φροντιζουμε να τον κανουμε σαν τα μουτρα μας.Η ελλειψη καδων ειναι εμφανης,οπως και η ελλειψη της παιδειας μας.Τουλαχιστον ας χρησιμοποιηθουν καποιοι απο την SECURITY του νοσοκομειου και στους εξωτερικους χωρους ,μηπως και βαλουμε μυαλο...(Προς τον διαχειριστη:Καλο θα ειναι καποια σχολια να ομαδοποιηθουν και να αναφερονται στα θεματα που ειναι σχετικα,γιατι ετσι χανεται το νοημα ,ενω καποιοι τρολλαρουν ,αλλαζοντας την θεματολογια.Τουλαχιστον ας αναφερονται σε σχετικο post, για να υπαρχει καποια ιεραρχηση)

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξέρω ότι το σπίτι μου και τον κήπο μου πρεπει και υποχρεούμαι να καθαρίσω εγω! Η διοίκηση του Νοσοκομείου λοιπόν τι κάνει για την καθαριότητα του ?
ΛΚ

Ανώνυμος είπε...

Oι Levadistas ως φιλοι του Δημου γιατι δεν διοργανωνουν μια εκστρατεια καθαρισμου;

Ανώνυμος είπε...

Το Σωματειο εργαζομενων και ο λαλιστατος προεδρος του γιατι δεν παιρνουν θεση;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΡΕ ΒΑΡΑΒΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!ΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟΚΙΛΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ !!

Ανώνυμος είπε...

Εχασε ο Ολυμπιακός ?

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Η Γιούλα απαγόρευσε το αλκοόλ στο χωρο του δημαρχείου.

Σωστή κίνηση Συγχαρητήρια.

Να κάνει το ίδιο και οταν σχολάνε οι αιρετοί.

Ας κάνει με ΠΝΠ αλκοοτεστ. Αν δεν θέλει να καρφωθεί ας βάλει τσάμικα στη διαπασόν Στοιχηματίζω πως θα αρχίσουν να χορεύουν πεντοζάλι

Ανώνυμος είπε...

''Η καθαριοτητα ειναι η μιση αρχοντια΄΄.Εφοσον χαθηκε η αρχοντια μας ως λαου ,τοτε...

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

3 ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕ 12.000€ ΕΚΑΣΤΟΣ- Η

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ"
ΕΥΓΕ!
ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

(ΓΕΛΙΑ)