Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εισβολή στα γραφεία της NSA

Ενας νεκρός, ένας τραυματίας – Προσπάθεια “εισβολής” στα γραφεία της NSA – Κόκκινος συναγερμός των αρχών ασφαλείας

Ενας νεκρός, ένας τραυματίας – Προσπάθεια “εισβολής” στα γραφεία της NSA – Κόκκινος συναγερμός των αρχών ασφαλείας


Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, την πιθανότητα του λάθους ή μία κίνηση ενός τρελού, είναι τα σενάρια που εξετάζουν το FBI και άλλες αρχές ασφαλείας στην Ουάσιγκτον και την πολιτεία του Μέριλαντ μετά την είσοδο αυτοκινήτου στα κεντρικά γραφεία της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας).
Τα γραφεία βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα και φυλάσσονται από χιλιάδες φρουρούς. Σύμφωνα με το CNN ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με το CNN, το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, σημειώθηκαν σκηνές πανικού έξω από την πύλη της NSA, όταν οδηγός επιχείρησε να εισβάλλει στο χώρο περνώντας από την πύλη με το όχημά του. Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυρά.
Φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο από το σημείο δείχνουν ένα λευκό σεντόνι να βρίσκεται στο οδόστρωμα, το οποίο εικάζεται πως καλύπτει νεκρό.
Την ίδια στιγμή, τα πλάνα από αέρος που έχουν καταγράψει το περιστατικό αποτυπώνουν την εκτεταμένη βλάβη που έχει σημειωθεί σε δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα είναι αστυνομικό τζιπ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πύλη του κτιρίου.
Παράλληλα, το NBC αναφέρει πως τουλάχιστον ένας «ένστολος άνδρας» έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ταυτότητά του ή η σοβαρότητα της κατάστασής του. Όπως αναφέρει το δίκτυο NBC, την υπόθεση διερευνά η NSA και το FBI.
Το κτίριο στο Μέριλαντ όπου στεγάζεται η κρατική κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αφορά στην ασφάλεια των επικοινωνιών, είναι πραγματικό φρούριο χάρη στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει, ενώ σε αυτό εργάζονται περίπου 40.000 υπάλληλοι.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο οδηγός προσπάθησε να μπει στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: