Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Η Αράχωβα δημιουργεί τη βιβλιοθήκη της

Η Αράχωβα δημιουργεί τη βιβλιοθήκη της ! Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού της Μουσείου, η οποία γίνεται σταδιακά πραγματικότητα !


Με πολυάριθμες δωρεές ιδιωτών, ιδρυμάτων, οργανισμών και άλλων φορέων, όπως της Ακαδημίας Αθηνών, του Ιδρύματος Λεβέντη, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πολλών άλλων, αριθμεί ήδη πάνω από 3000 τόμους βιβλίων, καθώς και δεκάδες σειρές περιοδικών, ελληνικών και ξένων, που καλύπτουν πολλές πτυχές του αρχαίου και νεώτερου πολιτισμού μας.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι το τμήμα των Αρχείων της, όπως και εκείνο των παλαιών και σπάνιων βιβλίων και χαρακτικών, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς. Η Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έρευνας και τεκμηρίωσης του παραδοσιακού μας πολιτισμού, αλλά και πυρήνα παιδείας και πολιτισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή.


Για δωρεές βιβλίων και αρχειακού υλικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου: 
info@arachovamuseum.gr, mouseioarachovas@gmail.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έργο ΤΥΔΚ Ν.Βοιωτίας με δήμαρχο Λεόντιο Αντρέου και χρηματοδότηση απο Υπουργείο Πολιτισμού με διαμεσολάβηση Υπουργού Οικονομικών Κου Αλογοσκούφη.

Συγχαρητήρια σε όλους .!!!!
Ευχαριστούμε οι πολίτες της Αράχοβας !!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ(ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ).ΚΑΘΟΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου @8.37 δεν ισχύουν αυτά που λές αλλά νομίζω πως καμιά φορά θα πρέπει να επικροτουμέ καποιες θετικές ενέργειες έτσι ώστε αυτέ να γίνουν περισσότερες και προς όφελος των πολιτών .