Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ για την απεργία της Τετάρτης


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

10.30 το πρωί

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.

Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε,

«τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία».

Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.

ü Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

ü Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

ü Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.

ü Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά

ü Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!

Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας.

Να τσακιστεί μέσα σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, η πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους. Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.

Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω

Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Αποκαλύφθηκε ο ρόλος των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης που βάζουν πλάτη να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, υπογράφουν μειώσεις μισθών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, στρογγυλοκάθονται στα τραπέζια των « κοινωνικών διαλόγων».

Στην ίδια ρότα και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που όχι μόνο δεν οργανώνει τον αγώνα για την απεργία αλλά με απόφαση της πλειοψηφίας καλεί σε συμμετοχή τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.Έχει πάρει διαζύγιο με τα προβλήματα της εργατικής τάξης .

Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές , να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα της απεργίας , να πάρουν κάθε μέτρο για να παραλύσουν οι τόποι δουλειάς .

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ



Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: