Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Στάση" για τις Διαδρομές με τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και 25 φωτογραφίες


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ/
Διευθυντής ViotiaBusinessRadio

















Με μια ενδιαφέρουσα και ζεστή εκδήλωση ή, αν θέλετε, ένα roof garden party, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον 3o όροφο και τη βεράντα της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, έκλεισε ο πρώτος κύκλος και έφτασαν σε -προσωρινό ευελπιστούμε- σταθμό οι πρωτότυπες  "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - Καλοκαίρι 2012".
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή γονέων, παιδιών, "εμψυχωτών" και του προσωπικού της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στη βραδιά, ενώ εξαιρετικός ήταν ο μπουφές με παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα υψηλής ποιότητας και ξεχωριστής νοστιμιάς.
Οι μικροί προσκεκλημένοι, οι γονείς τους, οι εθελοντές και οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης αντάλλαξαν -αναμέσα σε έκθεση παιδικών βιβλίων ασφαλώς- τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από τις Διαδρομές σε χαλαρή ατμόσφαιρα και με ακόμα καλοκαιρινή διάθεση, ενώ στην αίθουσα του 3ου ορόφου υπήρχαν εγκαταστάσεις  με τις δημιουργίες των παιδιών.
Οι "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - Καλοκαίρι 2012" αποτελούν μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε για το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και που κρίνονται επιτυχημένες τόσο από την άποψη της συμμετοχής όσο και από πλευράς ποιότητας.
Συγκεκριμένα, έγιναν 34 εκδηλώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2012 και σε αυτές έλαβαν μέρος 534 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 6-12 ετών. Κινητήρια δύναμη υπήρξαν οι 17 εθελοντές/εμψυχωτές, οι 4 συνεργάτες/εμψυχωτές και οι 2 υπάλληλοι που μετέδωσαν γνώσεις και φλόγα στα παιδιά με δημιουργικούς, πρακτικούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

Όλες οι πληροφορίες για τις εκδηλώσεις "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - Καλοκαίρι 2012" βρίσκονται συγκεντρωμένες στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5,  όπου μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το είδος και εύρος της εργασίας που έγινε φέτος το καλοκαίρι στη βοιωτική πρωτεύουσα.

Στις Διαδρομές της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και στις αναζητήσεις για νέους δρόμους επικοινωνίας με τους νεαρούς και τις νεαρές κατοίκους της Λιβαδειάς, αρωγός στάθηκε η ΜΚΕ Future Library (http://www.futurelibrary.gr/). Η αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (http://www.snf.org/), με την εξασφάλιση σεμιναρίων για τους υπαλλήλους και την παροχή 130 βιβλίων και 3 υπολογιστών ειδικά για την κάλυψη των καλοκαιρινών δράσεων, ανέδειξε, και σε αυτή την ευκαιρία, τις ευγενείς πλευρές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ειδικά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ που αναβιώνει -με την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία- εποχές και μνήμες "εθνικών ευεργετών".
Δείτε το φωτορεπορτάζ.


"Στάση" για τις Διαδρομές με τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και 25 φωτογραφίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: