Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ημερίδα στη Χαιρώνεια για το αγροτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσαν η ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας και η ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Χαιρώνειας την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 με θέμα «Αγροτικός Τομέας – Μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης» ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα πρέπει να συγχαρώ τη ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας και τη ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Χαιρώνειας για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ημερίδα για την ενημέρωση των αγροτών του Νομού μας.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, με τη γνώση και την εμπειρία του στα αγροτικά θέματα, έκανε μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση με την οποία ανέλυσε τα δεδομένα και τα κρίσιμα προβλήματα του αγροτικού τομέα και οριοθέτησε το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος. Με τις σαφείς και ουσιαστικές απαντήσεις του στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε, έριξε φως στο θολό τοπίο που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιφέρειας και ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Πολύ χρήσιμη ήταν και η εισήγηση του κ. Γεώργιου Ανέστη, Προέδρου της Ε.Γ.Σ. Λιβαδειάς, ο οποίος με την τεχνοκρατική του προσέγγιση και την εμπειρία του, παρουσίασε με εύγλωττο τρόπο τα καθημερινά προβλήματα και αδιέξοδα των αγροτών της περιοχής μας.

Οι καίριες παρεμβάσεις των κ. Ν. Σταυρογιάννη, Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού, κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου, και των άλλων στελεχών βοήθησαν στη διαμόρφωση ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου.

Η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση αποδεικνύει ότι οι αγρότες έχουν την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης και υποστήριξης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, αποδεικνύεται ότι ο λαός «αγκαλιάζει» κάθε κίνηση που έχει περιεχόμενο και ουσία, που απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα και ανάγκες, που δεν είναι απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του κόμματος και των πολιτών και θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Στη δύσκολη εποχή που οι πολίτες βιώνουν την καταιγίδα του Μνημονίου, θα πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι βρισκόμαστε δίπλα τους, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τις προτάσεις τους και συνδιαμορφώνουμε με την κοινωνία των πολιτών ένα σύγχρονο προγραμματικό πλαίσιο.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

α ρε Χαιρώνεια με τα ωραία σου!