Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επιμένουν με προτάσεις στο Στείρι για το σχολειό τους

Από την Επιτροπή Αγώνα εναντίον της κατάργησης του Δημοτικού Σχολείου στο Στείρι λάβαμε την εξής επιστολή.

Το Δημοτικό Σχολείο Στειρίου Βοιωτίας πρέπει να παραμείνει για τους παρακάτω λόγους:



1. Ο μέσος όρος των μαθητών τα επόμενα χρόνια θα είναι σύμφωνα με τα πιστοποιητικά γέννησης 35 το λιγότερο, χωρίς να υπολογίζουμε εγγραφές αλλοδαπών μαθητών που δε μπορούμε να προβλέψουμε.
2. Οι περισσότεροι κάτοικοι απασχολούνται στο εργοστάσιο : "Αλουμίνιο της Ελλάδος" που προχωρεί σε προσλήψεις προσωπικού αυτή την εποχή, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.
3. Προτείνουμε από 6/θέσιο να μετατραπεί και να λειτουργεί ως 3/θέσιο.
4. Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα να εκπονείται σε συνεργασία με το διπλανό 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Διστόμου (5 χλμ. απόσταση) και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μετακινούνται μία ημέρα την εβδομάδα για τις ανάγκες του προγράμματος.
5. Το κτήριο είναι μεγάλο, όμορφο, σε άριστη κατάσταση και ο αύλειος χώρος τεράστιος.
6. Σε περίπτωση που καταργηθεί το σχολείο, οι εργαζόμενοι θα μετακομίσουν στα Άσπρα Σπίτια μια και τους παραχωρείται δωρεάν κατοικία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα: α) το χωριό να ερημώσει β) τα καταστήματα να κλείσουν και γ) πρόβλημα λειτουργίας του Γυμνασίου και του Λυκείου Διστόμου αφού θα στερηθούν των μαθητών του Στειρίου.
7. Προτείνουμε να παραταθεί για μια τετραετία (2011-2015) η λειτουργία του Σχολείου κι αν δεν επαληθευθούμε , να κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: