Κυριακή 17 Απριλίου 2011

"Υπερχρεωμένα νοικοκυριά" στο Επιμελητήριο Βοιωτίας










Ενημερωτική εκδήλωση, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκου και θέμα "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι παρευρισκόμενοι πολίτες της Βοιωτίας, παρακολούθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, την ενημερωτική εκδήλωση μας, με θέμα "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010``.

Κατά την διάρκεια της εσπερίδας, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, είχαμε την ευκαιρία να τύχουμε της έγκυρης και αναλυτικής παρουσίασης του νέου θεσμικού πλαισίου, που θέτει ο Ν.3869/2010, από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρη Σπυράκο και την συνεργάτιδα του, κα Ευθυμία Κινινή, Δικηγόρο και Λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθήνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ και της Αντιπροέδρου του, κας Μαρία Λιακοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση και με απλό τρόπο, εξέθεσε τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του νόμου.

Ακόμη, σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, Νικόλαος Παπαγγελής, Δήμαρχος Λεβαδέων, Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, και Σεραφείμ Μωραΐτης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε η δυνατότητα στους εισηγητές να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων, που απασχολούν τους παρευρισκόμενους και τον νομικό κόσμο της Βοιωτίας.

Γενικά, οι ομιλητές τόνισαν την δυσμενή οικονομική πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουν πολλά ελληνικά νοικοκυριά και εξέφρασαν την ελπίδα ο νέος νόμος να προσφέρει πρακτικές λύσεις. Τέθηκε επίσης, το ζήτημα της συνεργασίας των τραπεζικών ιδρυμάτων, που, για μια ακόμη φορά, τηρούν επιφυλακτική και παρελκυστική στάση απέναντι σε ρυθμίσεις προστασίας των δανειοληπτών.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκο και τους υπόλοιπους ομιλητές, για την παρουσία τους στην εκδήλωση μας καθώς και τους πολίτες που την παρακολούθησαν.

Τέλος, σημειώνουμε, ότι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στα τηλ. 8011197367 και 1520 ή www.efpolis.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κίτρινε δημοσιογραφίσκε, μετράς ώρες.