Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Να τολμήσει ο Σαμαράς τις προκριματικές από τη βάση για υποψηφίους βουλευτές

Γράφει ο Βοιωτός

Το μεγάλο βήμα των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, εφόσον πραγματικά θέλει να προσφέρει ελπίδα και προοπτική στον Ελληνα πολίτη. Εάν πρόκειται να γίνει ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία, αν πρόκειται να ανακτηθεί η αξιοπιστία του κόμματος -που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα- και στο κάτω κάτω εάν πρόκειται να δοθεί η μάχη για τη διάσωση της Πατρίδας ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει.

Οι διαδικασίες των προκριματικών εκλογών είναι εύκολο να οριστούν. Μια πρόταση είναι αυτή: Δικαίωμα ψήφου στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των στελεχών που θα περιληφθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές θα έχουν τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009. Και δικαίωμα υποψηφιότητας οι ίδιοι. Ασφαλώς στα ψηφοδέλτια αυτοδικαίως θα περιλαμβάνονται οι νυν βουλευτές που το επιθυμούν (πχ. στη Βοιωτία θα γίνουν προκριματικές για 5 θέσεις ενώ ο νυν βουλευτής κ. Μιχάλης Γιαννάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος).

Με τον τρόπο αυτό η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει την ευθύνη της ανανέωσης, της ανάδειξης των ικανών και άξιων εκείνων στελεχών που μπορούν να εγγυηθούν μια διαφορετική διακυβέρνηση, κοντά στις ανάγκες και στις ελπίδες του Ελληνα πολίτη. Με τον τρόπο αυτό οι εσωκομματικές ίντριγκες -που σήμερα καταλαμβάνουν ολόκληρη την πολιτική δραστηριότητα των στελεχών της ΝΔ- θα περιοριστούν και ίσως παραχθεί κάποια πολιτική που να αφορά τους πολίτες.

Οι αρνητικές αντιδράσεις που προκαλούνται από το ρεπορτάζ του "Τύπου της Κυριακής" για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ που αναδημοσίευσε και η viotia εδώ http://viotia.blogspot.com/2011/04/blog-post_6130.html είναι φυσιολογικές καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι φερόμενοι ως υποψήφιοι είναι "μια από τα ίδια" ή σε άλλες "γόνοι" βαρώνων του κόμματος, βαρώνων που η βάση πλέον αποστρέφεται.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι οι εκλογές είναι ανά πάσα στιγμή πιθανές. Επιπλέον γνωρίζει pvw εφόσον κληθεί από τον λαό να κυβερνήσει οι καλές του προθέσεις και οι σαφείς του θέσεις δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν αν δεν έχει δίπλα του μια ομάδα ικανών και άξιων στελεχών που μπορούν επιτέλους να δώσουν στους πολίτες μια προοπτική εξόδου από τον φαύλο κύκλο της πολιτικοοικονομικής κρίσης.

Αυτή η ομάδα των άφθαρτων στελεχών πρέπει να προέρχεται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, από τη βάση να αντλεί την ισχύ της και στη βάση να λογοδοτεί. Μόνο με μια τέτοια ομάδα στην κυβέρνση και στη Βουλή μπορεί να αναστραφεί η καταστροφική πορεία και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πολυεπίπεδη κρίση που πλήττει την Ελλάδα. Ο Σαμαράς οφείλει να τολμήσει και να καταγραφεί ως ο μεγάλος αναμορφωτής του σημερινού σαθρού ελληνικού κομματικού συστήματος, κομματικού συστήματος που εν πολλοίς ευθύνεται για τη χρεωκοπία της χώρας.
  

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαμαρικός ο Βοιωτός?

εωσφόρος είπε...

Αντώνη
άσε το Dancihg with the stars και πιάσε το Dancing with the people

Ανώνυμος είπε...

αντε βοιωτε και βουλευτής

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολύ σωστός ο βοιωτός!Ο Σαμαράς φαίνεται πως έχει ένα αέρα αλλαγής, κάτι νέο. Σίγουρα θα επιθυμούσε μια ολική ανανέωση σε όλους τους νομούς. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές που θα πάει πόντο-πόντο με το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει τη μέγιστη συσπείρωση των στελεχών του, έχοντας παράλληλα και ΛΑΟΣ, Μπακογιαννη να του κόβουν ζωτικό χώρο. Στη Βοιωτία θα ήθελε κι ο ίδιος ανανέωση. Οριακά, όμως, καθώς έιναι, θα έχει δυσκολίες και εκβιασμούς. Χρειάζεται και την τελευταία ψήφο. Για τον λόγο αυτό, βλέπω ανανέωση το πολύ σε 3 θέσεις. Μια κίνηση επιλογής από προκριματικές, θα του έλυνε τα χέρια.Δύσκολο γι αυτές τις εκλογές, απόλυτα εφικτό για τις επόμενες