Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μικρές απώλειες στο ΧΑ


Με πτώση μεγαλύτερη από 2% ξεκίνησε η συνεδρίαση στις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης χωρίς ιδιαίτερο τζίρο όμως η ανοδική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έδωσε λίγο θετικό momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και εν συνεχεία στην ελληνική αγορά. Από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις αίσθηση προκάλεσε της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Αμερική η οποία ανακοινώθηκε στις 53,5 μονάδες από 50,7 μονάδες που κυμαίνονταν οι εκτιμήσεις. Το ευρώ σε σχέση με το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,2730 λίγο μετά το κλείσιμο της εγχώριας αγοράς δίνοντας την ευκαιρία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να περάσουν σε οριακά θετικό πρόσημο .
Στην εγχώρια αγορά ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες εν τέλει -0,37% στις 1.555,41 μονάδες . Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 757,57 -0,24% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1776 μονάδες –1,57% διαφοροποιώντας την θέση του από την υπόλοιπη αγορά. Ο συνολικός όγκος των συναλλαγών άγγιξε τα 72,1 εκ ευρώ , σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ακομα.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης πέρασε σε θετικό πρόσημο και οι βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται με κέρδη 0,4% ενώ τα συμβόλαια καθ΄όλη της διάρκεια της ημέρας είχαν αρνητικά πρόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: