Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πτώση στο ΧΑ

Εύσημα από την Kομισιόν αλλά και ανοιχτά ενδεχόμενα για νέα μέτρα στον ασφαλιστικό τομέα εν όψει της έγκρισης της δεύτερης δόσης του δανείου της Ελλάδας. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών αλλά και η υψηλή μεταβλητότητα στους ευρωπαϊκούς δείκτες δημιουργούν εύφορο έδαφος για διακυμάνσεις στον γενικό δείκτη και εναλλαγές προσήμου. Το άνοιγμα του γενικού δείκτη τιμών ήταν σε θετικό επίπεδο όμως η πτωτική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου δημιούργησε πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και εν συνεχεία και στην δική μας. Μια ανακοίνωση από την Budesbank για ανάπτυξη 3% της γερμανικής οικονομίας αντέστρεψε το κακό κλίμα και έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή στα κέρδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά τις 15:30 ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας από την Αμερική , αυξημένες παρά τον περιορισμό που ανέμεναν οι αναλυτές και σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης Filadelphia οδήγησε σε νέες επιθετικές πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό της ημέρας στις 1647 μονάδες με απώλειες –1% και συνολικό όγκο συναλλαγών 52 εκατομ., ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 803 μονάδες –1,33%. Μένει να δούμε στην αυριανή συνεδρίαση αν η στήριξη των 1640 μονάδων μπορεί να κρατήσει.
Στην Αμερική οι βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται με απώλειες άνω του 1% ενώ ο Dax διαπραγματεύεται με απώλειες -1,80%. Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου ανακτώντας τις πρωινές απώλειες και διαπραγματεύεται στο 1,2879.

Δεν υπάρχουν σχόλια: