Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Υπέρ... Σβίγγου

Επιστολή υποστήριξης στον Ν. Σβίγγο αποστέλλει προς τη viotia ο κ. Στέλιος Περγαντής, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Θήβα. Δείτε.

Σε οποιοδηποτε συνδικαλιστικο οργανο ειχα την τιμη να ανηκω κατά το παρελθον - κυριως στη ομοσπονδια επαγγελματοβιοτεχνων της επαρχιας μας - ειχα την ευκαιρια να ερθω σε επαφη με ολες τις βαθμιδες της τοπικης αυτοδιοικησης , αλλα και με ολους τους βαθμους της δημοσιας διοικησης και της δικαιοσυνης .Ο μονος θεσμος που αντιληφθηκα ότι λειτουργει δινοντας σημασια στο λογο για τον οποιο υφισταται είναι ο θεσμος του δημαρχου .του αιρετου , του διαλεγμενου από εμας , από τον κοσμο .Εχοντας σε εκτιμηση από πλευρας τοπικης συνειδησης τους περισσοτερους δημαρχους της πολης μας από το 1983 - 1984 και μετα που εγω προσωπικα τους θυμαμαι μπορω να ξεχωρισω με ευκολια τον τωρινο μας δημαρχο , τον Νικο Σβιγγο.
Δεν χρησιμοποιω προσφωνησεις τυπου κ.κ. γιατι γνωριζω τον Νικο ετσι οπως ακριβως τον αναφερω .
Νικος Σβιγγος .ο γιατρος , ο αθλητης , ο δημαρχος .
Τον γνωριζω όπως και πολυς κοσμος σαν τον δημαρχο που εχει την πορτα ανοιχτη για ολο τον κοσμο . Για να ακουσει , να αφουγκραστει ένα προβλημα και να ταχθει στο πλαι σου μονο με θετικη αντιληψη και προθεση να βοηθησει τον συμπολιτη του και τον πολιτη που εχει την ευθυνη - αφου τον διαλεξαμε - να τον βοηθησει οσο μπορει .
Σημερα που η υπομονη ολων εχει φτασει στα ορια με την πιεση που ασκει πανω μας η κεντρικη εξουσια πραγματικα εχουμε αναγκη έναν εκλεγμενο αντρα να παρει θεση διπλα μας για να μας βοηθησει και όχι έναν λογιστη με το μνημονιο στο χερι να βοηθησει στην οικονομικη αφαιμαξη μας .
Για τον απλο λογο , την παλληκαρια , την εντιμοτητα και την λαικη υποσταση και όχι από τις πολυπλοκες κομματικες εισηγησεις , γκαλοπ , χρισματα και υποπτες μεθοδευσεις εγω θελω να δηλωσω ότι βρισκομαι στο πλαι του να βοηθησω από οποιαδηποτε θεση θεωρει και κρινει αυτος απαραιτητη στην πολυχρονη προσπαθεια που κανει για αυτόν τον τοπο.
ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ( ελ.επαγγελματιας στην πολη της θηβας )

Δεν υπάρχουν σχόλια: