Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ισχυρές πιέσεις στο ΧΑ

Πίεση για ακόμη μια μέρα στην εγχώρια αγορά με το βλέμα στραμμένο στα ξένα χρηματιστήρια όπου και εκεί οι αγοραστές απουσιάζουν . Το ξεκίνημα του γερμανικού δείκτη ήταν σε θετικό επίπεδο όμως γρήγορα το κλίμα αντιστράφηκε με αποτέλεσμα να σημειώσει απώλειες άνω του –1% στο 1,20%. Αφορμή για την πτώση του ευρώ και στην αγορά συναλλάγματος ήταν η εκτίμηση ότι η γαλλική οικονομία θα τρέξει με ανάπτυξη 2% έναντι του 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η πτώση σε αγορές και νομισμα δεν άφησαν αλώβητη την δική μας αγορά η οποία δεν αντέδρασε σε καμία αντίσταση.
Η Bank of America έδωσε υψηλότερες τιμές στόχους για τις Ελληνικές τράπεζες όμως η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά την επιλογή των συμβούλων αποκρατικοποίησης κάτι που ίσως να αποτελέσει τον καταλύτη για ένα ουσιαστικό rebound στο γενικό δείκτη.
Η αγορά έκλεισε με απώλειες –3,53% με συνολικό όγκο συναλλαγών 81 εκ ευρώ στις 1589 μονάδες χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 1600 μονάδων .
Στις ξένες αγορές πτωτική είναι η εικόνα με τους αγοραστές να απέχουν και σήμερα. Μετά από απώλειες άνω του 1% για Αμερική και Ευρώπη , οι πωλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα με απώλειες –1,13% για τον DAX και –0,74% για τον S&P και –0,90% για τον DOW. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,2675 , χάνοντας έδαφος έναντι του δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: