Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ημερίδα για το LEADER και 7 φωτογραφίες

Ημερίδα για τις "Νέες Επενδυτικές Ευκαρίες κατά την 4η προγραμματική περίοδο /Αξονας4/Προσέγγιση LEADER ΠΑΑ 2007-2014" για την ενημέρωση φορέων και ιδιωτών διοργάνωσε στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας η Ελικώνας-Παρνασσός Αναπτυξιακή.
Η πρώτη προκήρυξη του LEADER που θα αφορά στις αιτήσεις ιδιωτών αναμένεται να εκδοθεί εντός του Αυγούστου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ και αναφέρεται σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τουρισμό, στη βιοτεχνική μεταποίηση, στα αγροτικά προϊόντα και σε επενδύσεις βελτίωσης του πειπέδου ζωής.

Στόχος είναι η αξιοποίηση του περιβάλλοντος στη Βοιωτία -όπου υπάρχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού, η υγροβιότοποι Υλίκης και Παραλίμνης, το σημαντικό αγροτικό δυναμικό και η ιστορία του ακόμη και γεωγραφική θέση, ιδιαίτερη και κοντινή σε μεγάλους αναπτυξιακούς πόλους- και η συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο έτσι αυτό, και ανάλογα με την χωρική εξειδίκευση της κάθε μιας μικροπεριοχής του προγράμματος, οι προτεραιότητες οι οποίες τίθενται (χωρίς ιεραρχική σειρά) είναι οι εξής: Δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για εναλλακτική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τουρισμό της υπαίθρου, με γεωγραφική έμφαση στα πεδινά
Ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού της υπαίθρου στην ίδια περιοχή
Υποστήριξη της ελκυστικότητας της περιοχής μέσα από τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων
Ενίσχυση της παραγωγής ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων μέσα από την αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας και τη βελτίωση της εμπορίας τους, σε όλη την περιοχή του προγράμματος
Αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρέχει η ύπαρξη δυναμικών πόλων στην περιοχή του προγράμματος, σε όλη την περιοχή παρέμβασης και
Αναβάθμιση της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την προώθηση της διατομεακής και επιχειρηματικής συνεργασίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
Έχοντας θέσει τις παραπάνω προτεραιότητες, έχοντας περιγράψει το προφίλ και τη φυσιογνωμία της περιοχής, γνωρίζοντας την ιστορία της και τη στενή της σύνδεση με τον ιστορικό – περιηγητή Παυσανία, θέλοντας επίσης να προβάλουμε τις δυνατότητες της περιοχής ως τόπου περιήγησης και ήπιας σωματικής άσκησης σε ένα εύφορο σε παραγωγή και πλούσιο σε εναλλαγές περιβάλλον, επιλέγουμε ως κεφαλίδα του προγράμματος τον τίτλο «Βοιωτική Γη, Κήποι Παυσανία». Στη βάση των παραπάνω οι στόχοι του προγράμματος διαμορφώνονται ως εξής:

Στόχος 1: Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Αγροτικής Κληρονομιάς της Περιοχής
Στόχος 2: Ανάπτυξη τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας
Στόχος 3: Βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας Στόχος 4: Αύξηση της τοπικά παραγόμενης προστιθέμενης αξίας
Στόχος 5: Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή παρέμβασης
Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Ελικώνας-Παρνασσός Αναπτυξιακή. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα οι φάκελοι που θα κατατεθούν εντός του 2010 στη Βοιωτία θα επιδοτηθούν κατά 50% ενώ εκείνοι του 2011 κατά 35%. Δείτε το φωτορεπορτάζ. Οι φωτό είναι του Χρήστου Λουκά.
Ημερίδα για το LEADER και 7 φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: