Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανοδος στο ΧΑ, ερωτήματα για Σάλλα

Αιφνιδίασε η πρόταση του ομίλου της Πειραιώς για εξαγορά ποσοστού 77% της Αγροτικής τράπεζας και 34% του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου έναντι του ποσού των 700 εκ ευρώ. H πρόταση έγινε για το ποσοστό που έχει το ελληνικό Δημόσιο και αυτή την στιγμή εξετάζεται. Η κίνηση αυτή έφερε την ανοδική αντίδραση της αγοράς με κορυφαίο σε αποδόσεις τον τραπεζικό κλάδο , όπως ήταν αναμενόμενο. Ο γενικός δείκτης έσπασε την αντίσταση των 1600 μονάδων με σχετική ευκολία και μένει να δούμε τους όγκους των συναλλαγών από εδώ και πέρα και σαφώς αναμένεται η απάντηση του ελληνικού Δημοσίου.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1608 μονάδες με κέρδη +2,22% και συνολικό όγκο συναλλαγών 163 εκατ. ευρώ. Ο 20άρης έκλεισε στις 781 με κέρδη +3,58%.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι βασικοί δείκτες κινούνται με οριακά κέρδη ενώ το άνοιγμα της Αμερικής δείχνει ανάμεικτα συναισθήματα με τον Dow Jones+0,04% και τον S&P –0,02%. Τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Αμερική ήταν θετικά αλλά παρουσιάζουν μια αδυναμία κα προβληματίζουν τους παράγοντες της αγοράς.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου στο 1,2888 ενώ στην αγορά προϊόντων το πετρέλαιο στα 76$ ανά βαρέλι και ο χρυσός στα 1. 206 δολάρια ανά ουγκιά.

6 σχόλια:

ροζαλια είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qe9PSliDG4M

ροζαλια είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qe9PSliDG4M

Ανώνυμος είπε...

Στο χτεσινό ΒΗΜΗ γράφει ότι πήραν πίσω την περικοπή κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Με την νέα απόφαση από 37 εκατομ.ευρώ θα πάρουν 48! Τα παραπάνω που θα πάρουν είναι:
ΠΑΣΟΚ: 4 εκατομ.ευρώ
ΝΔ : 5
ΚΚΕ: 1,3
ΣΥΡΙΖΑ: 900.000
ΛΑΟΣ:700.000
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ_ΠΡΑΣΙΝΟΙ:35.000

Έκοψαν μισθούς και συντάξεις αλλά για αυτούς λεφτά υπα΄ρχουν!!!
Δοξάστε τους.

Ανώνυμος είπε...

Έκλεισε η αλυσίδα σουπερ μάρκετ Ατλάντικ (ελληνική)
τα Ντία απορροφήθηκαν απο τα καρφουρ-μαρινόπουλος
η γερμανική Άλντι αποχωρεί από την ελλάδα σχεδόν μόλις ήρθε...
600 βενζινάδικα έκλεισαν πανελλαδικά σε λίγους μήνες
χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν κάθε μέρα λουκέτο
και τριάντα στη λιβαδειά σε 2 μήνες!
πιστεύετε ότι μπορεί κάτι να μας σώσει;

βοιωτός είπε...

2.32
Ο Γκοβού;

εωσφόρος είπε...

Υπάρχει.Ο Θεός.
Αλλά πάλι,
δεν βλέπω
γιατί να το κάνει.