Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μόνο τα απολύτως επείγοντα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

ΚΩΝ.ΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΘΗΒΩΝ
Μετά από άκαρπες προσπάθειες εύρεσης λύσης για την κάλυψη εφημεριών στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Λιβαδειάς οι 5 ειδικευμένοι γενικοί χειρουργοί προχώρησαν στην απόφαση να εξετάζουν στην εφημερία τα απολύτως επείγοντα κι απειλητικά για τη ζωή περιστατικά όταν δεν εφημερεύει κι άλλος αγροτικός ή ειδικευόμενος. Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της ιατρικής υπηρεσίας δεν ευρέθη σοβαρή ρεαλιστική λύση ενώ φαίνεται ότι η υπεύθυνη και αρμόδια αρχή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας που θα μπορούσε να παρέμβει κωφεύει επιδεικτικά. Σημειώνεται ότι χάνεται η δυνατότητα του νοσοκομείου Λιβαδειάς να αντιμετωπίζει επείγοντα χειρουργικά περιστατικά και δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει ήδη από καιρό στο νοσοκομείο Θηβών όλοι οι ασθενείς στο νομό που πρέπει να χειρουργηθούν σε επείγουσα βάση θα διακομίζονται το δίχως άλλο στην Αθήνα. 

Διευκρινίζεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς έχοντας κατανοήσει εγκαίρως το πρόβλημα προέβη σε συντονισμένες κινήσεις προς την 5η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οποία προς το παρόν αδιαφορεί. Το αίτημα της μεταφοράς απόσπασης 4 τουλάχιστον αγροτικών ιατρών από τα γειτονικά κέντρα υγείας Αλιάρτου - Διστόμου θα έλυνε προσωρινά το πρόβλημα αλλά αρκετές ημέρες δε θα υπήρχε εφημέρευση στα δύο κέντρα υγείας του νομού, γεγονός στο οποίο αντιδρούν και γιατροί των κέντρων υγείας και τοπικοί άρχοντες. Θεωρούμε όμως για τους καιρούς που ζούμε της ανέχειας, της υποτέλειας και εθνικής ντροπής δεν υπάρχει πιο δόκιμη λύση για να κρατηθεί μια υγειονομική δομή που μέχρι πρότινος προσέφερε πάρα πολλά στην υγεία των πολιτών. Άλλωστε και στην πραγματοποιηθείσα συνέλευση για το ίδιο πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε καμία άλλη λύση από αυτή της απόσπασης ιατρών από τα κέντρα υγείας. Πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα που δε διαγράφονται προοπτικές επίλυσης κι οπισθοδρομεί την υγεία δεκαετίες πίσω. Κάνουμε έκκληση στους αρμοδίους να κινητοποιηθούν, ν' αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος και ν' αφήσουν κατά μέρος τοπικιστικές ιδεοληψίες και αντιπαραθέσεις. Επισυνάπτεται το κείμενο:


 
 Λόγω μη εφημέρευσης ειδικευομένου – αγροτικού ιατρού στο χειρουργικό τμήμα αρκετές ημέρες κατά το μήνα ΙΟΥΝΙΟ αλλά ενδεχομένως και κατά τους υπόλοιπους θα θέλαμε να σας δηλώσουμε ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα εξετάζονται πλέον μόνο ιδιαιτέρως σοβαρά κι απειλητικά για τη ζωή περιστατικά και μόνο εφόσον αφορούν αμιγώς την ειδικότητα της  γενικής χειρουργικής. Η παρούσα κατάσταση θα συμβαίνει όταν δε θα εφημερεύει ειδικευόμενος ή αγροτικός στο χειρουργικό τμήμα. Περιστατικά που μέχρι πρότινος που καλυπτόταν το χειρουργικό τμήμα κι αντιμετωπίζονταν όπως ουρολογικά, ορθοπαιδικά, ΩΡΛ, νευροχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά, επιπόλαιες κακώσεις και θλαστικά τραύματα μικρού μήκους δε δύνανται να εξυπηρετούνται. Τα περιστατικά αυτά αφού εκτιμηθούν από τον εφημερεύοντα αγροτικό ή ειδικευόμενο του ορθοπαιδικού τμήματος, ο οποίος θα ενημερώνει τον ειδικευμένο εφημερεύοντα του χειρουργικού, θα πρέπει να προσέρχονται και αντιμετωπίζονται την επομένη ημέρα που θα υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι.
Ομοίως δηλώνεται ότι τις αντίστοιχες ημέρες που δε θα εφημερεύει ειδικευόμενος – αγροτικός ιατρός στο χειρουργικό τμήμα αδυνατούμε να διενεργήσουμε επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται την επομένη εάν το επιτρέπει η κατάσταση του ασθενούς σε βάρος του τακτικού προγράμματος χειρουργείου ή θα διακομίζονται πάραυτα σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην αντίθετη περίπτωση. Ας ληφθεί ιδιαιτέρως σοβαρά υπ’ όψιν το γεγονός δεδομένου ότι και το άλλο νοσοκομείο ΘΗΒΩΝ στο νομό δε διαθέτει χειρουργική ετοιμότητα.
Είναι αυτονόητη επίσης η αδυναμία συνοδείας σε ασθενοφόρο σε σοβαρά τροχαία περιστατικά που θα έχρηζαν συνοδεία ιατρού.
Τα χειρουργικά περιστατικά που διακομίζονται με ασθενοφόρο από τα κέντρα υγείας Αλιάρτου – Διστόμου επίσης δε θα γίνονται δεκτά εάν δεν φέρουν ακριβή  παραστατικά κλινικής εξέτασης από ειδικευμένο εφημερεύοντα αλλά κυρίως εάν ο παραπέμπων ιατρός δεν έχει τηλεφωνήσει να διερευνήσει την επάρκεια του χειρουργικού τμήματος για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση του παραπέμποντος, στον ιατρό που παραλαμβάνει συνιστά υποχρεωτική κι απολύτως υπεύθυνη πράξη ενώ αποτελεί συνέχεια της ίδιας της ιατρικής αντιμετώπισης.
Επίσης περιστατικά της περιοχής ευθύνης των δύο παραπάνω κέντρων υγείας δε θα γίνονται δεκτά προς εξέταση εάν δεν έχουν εξεταστεί πρωτίστως από ιατρό του κέντρου υγείας  και δε φέρουν λεπτομερές παραπεμπτικό που θα δηλώνει την αιτία παραπομπής και την ανάγκη χειρουργικής εξέτασης.
Το αυτό καθεστώς αντιμετώπισης των περιστατικών θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν τα κενά της εφημερίας του χειρουργικού τμήματος.
Σημειώνεται ότι μετά από γενική συνέλευση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα το αίτημα για την μετακίνηση απόσπαση τουλάχιστον τεσσάρων (04) αγροτικών ιατρών από τα δύο κέντρα υγείας Διστόμου ή Αλιάρτου ή από οπουδήποτε αλλού αυτό καταστεί εφικτό. Θεωρούμε απολύτως δεδομένο ότι η κάλυψη του χειρουργικού τμήματος από εφημερεύοντες είναι απαραίτητη για τη στοιχειώδη λειτουργία ενός νοσοκομείου κάτι που προς το παρόν δε φαίνεται να γίνεται αντιληπτό.
Μετά την έγκαιρη προειδοποίηση κάθε αρμοδίου για το πρόβλημα κάλυψης των εφημεριών του χειρουργικού τμήματος σοβαρή ρεαλιστική λύση δε δόθηκε από πουθενά. Αναμένουμε τις ενέργειές σας.
 
Οι ιατροί του χειρουργικού τμήματος
 

  1.  ΘΩΜΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Συντονιστής Διευθυντής
  2. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ Διευθυντής
  3. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Διευθυντής
  4. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ Επιμελητής Α’
  5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Επιμελήτρια Α’

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΤ. ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ. !!!!!ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΟΥΣ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Μ.Τ.Ν, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ Κ.Α. ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΞΙΑΣ .Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ !!ΜΕ ΤΑ ΘΑ!!!! Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ!!!ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

Μα πως είναι δυνατόν....! Εγώ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο, τώρα δηλαδή θα είναι χειρότερα από πριν?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα νοσοκομεία κάτι σαν τα ταχυφαγεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ. Θέλει να βολέψει τους δικούς του. Οι πολίτες όμως δε θα βολεύονται γιατί δε θα εξυπηρετούνται. Αυτό βεβαίως δεν ενδιαφέρει. Ο διοικητής Ρουσόπουλος στον τελικό απολογισμό του χαρακτηρίζεται θετικότατος. Αναμένουμε ΘΗΒΑΊΟ και ΤΣΤΤΣΙΡΙΓΚΟ.Ας εξηγήσει όποιος έρθει τι θα κάνει για να λειτουργήσουν τα δύο νοσοκομεία με το ανεπαρκέστατο σε αριθμό προσωπικό. Η κατανόηση από τους γιατρούς δεν είναι καθόλου δεδομένη. Δε θα υπάρξει πίστωση χρόνου. Πριν κάτσουν στην καρέκλα να το σκεφτούν σοβαρά διαφορετικά ας αφήσουν τον ίδιο διοικητή που δεν έχει κανένα λόγο να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε ή κυρία παραπάνω με τι κριτήρια βαφτίζετε τον κύριο Διοικητή "ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ" κιόλας?
Δε σας έφτανε το "θετικός" το "θετικότατος" σας μάρανε.Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάτε κάποιον δικό σας στο νοσοκομείο του κύριου Ρουσόπουλου!Γιατί μετά θα σας πω εγώ για τις μεγαλοστομίες σας.Δε λείπει μόνο το προσωπικό αλλά λείπει ακόμα και το χαρτί υγείας κύριε και το οινόπνευμα.
Ούτε η γυναίκα του δεν θα έλεγε θετικότατος.Και ξεχνάτε οτι οι κυβερνήσεις που τον ΔΙΟΡΙΣΑΝ (οι προστάτες του δηλαδή) έφεραν το νοσοκομείο σε αυτό το σημείο.Μαζί με τον ίδιο.Και παρόλα αυτά ο κύριος θετικότατος δεν έχει ούτε την παραμικρή αξιοπρέπεια να παραιτηθεί.Γιατί οι αξιοπρεπείς άντρες όταν έχουν ένα νοσοκομείο που δεν λειτουργεί (και είναι και δική σας άποψη αυτό) παραιτούνται ,δεν κάθονται να παίρνουν τα χιλιάρικα κάθε μήνα σε ένα διαλυμένο νοσοκομείο και επιδιώκοντας ακόμα και την αποζημίωση.Μην τη χάσει.Γιατί πρόσφερε πολύ.Και είχε μπει και με τον ιδρώτα του.Να μην πάρει και την αποζημίωση.Ρε θα μας τρελάνετε εντελώς ρε!!!Τι θα ακούσουμε ακόμα Θεέ μου!!!!!Έλεος!!!!