Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη Βοιωτία



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ







Τη Θήβα και τη Λιβαδειά επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας στον νομό Βοιωτίας. Ο κ. Μπακογιάννης στη βοιωτική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, τον κ. Μουλκιώτη, την κα Παπαθωμά και τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Παπαγγελή. Στις 16:00 ο Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στη Λιβαδειά πάντα, και έκλεισε τη πρώτη επίσκεψή του δεχόμενος πολιτικά στελέχη  από τη Βοιωτία σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.



Πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και των ρεπόρτερ ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε το πλαίσιο της εκκίνησης της προεκλογικής του εκστρατείας διαμορφώνοντας τρεις κύριους άξονες: την συναίνεση που ο ίδιος θα επιδιώξει καθώς ο χώρος της τοπικής αυτοδοίκησης μπορεί να θεωρηθεί προνομιακός χώρος συνεννόησης και συνεργασίας, το ψηφοδέλτιο που καταρτίζει και για το οποίο δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, όμως θα αποτελείται από ανθρώπους "είτε νέους στην ηλικία είτε νέους στη νοοτροπία, ανθρώπους οι οποίοι πάνω απ’ όλα να μπορούν να προσφέρουν την επόμενη μέρα". Ως τρίτη προτεραιότητα ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε την εκπόνηση ενός κοστολογημένου και ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος που να θέτει απτούς και μετρήσιμους στόχους "για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε την περιφέρειά μας λίγο πιο μπροστά".


Με τη Βοιωτία έκλεισε ο κ. Μπακογιάννης την αρχική του τοποθέτηση: "Νομίζω ότι η Βοιωτία έχει πάρα πολλές δυνατότητες και βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι έχει δοκιμαστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν τεράστια ζητήματα τα ξέρετε ενδεχομένως καλύτερα από εμένα: είναι η ανεργία, είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και βεβαίως είναι το ζήτημα της Κωπαΐδας".



Εκτιμώντας ότι η ανεργία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποσχέθηκε να αναλώσει τις δυνάμεις του για τον περιορισμό της κοινωνικής αυτής μάστιγας. "Η Περιφέρεια δεν μπορεί ίσως να αλλάξει την πορεία της ελληνική οικονομίας" επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης αλλά "μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το νέο ΣΕΕΣ, το διάδοχο σχήμα του ΕΣΠΑ, στοχεύει ξεκάθαρα στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια επομένως προς την καταπολέμηση της ανεργίας. Βέβαια είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο εργαλείο, το οποίο δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ στη χώρα μας. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχουν εργαλεία για να επιτύχουμε τους στόχους μας και η αποδοτικότητά μας θα κριθεί και από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας".

Για το ζήτημα της διαφθοράς στους ΟΤΑ αλλά και της σπατάλης καθώς και για τη μεταβολή στις σχέσεις του πολίτη με την Περιφέρεια εφόσον οι εκλογείς τον στείλουν τον Σεπτέμβριο στη Λαμία ο κ. Μπακογιάννης φάνηκε έτοιμος για τομές τονίζοντας:
"Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Η πραγματικότητα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια, και εδώ θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, εγώ βεβαίως είμαι νέος πολιτικός, αλλά αν μη τι άλλο είμαι πολιτικός, η ΤΑ είχε αποτελέσει εστία διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης. Αν με ρωτάτε κατά πόσο πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερη αυτή η σπατάλη, μεγαλύτερη αυτή η κακοδιαχείριση, μεγαλύτερη αυτή η διαφθορά απ’ ό,τι στο κεντρικό κράτος, θα σας απαντήσω όχι. Νομίζω ότι δυστυχώς αυτό είναι ένα φαινόμενο που συναντάται παντού. Τα καλά νέα όμως είναι –να λέμε και τα καλά- ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη έχει βοηθήσει, έχει συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. 
Ασφαλώς βοήθησε και η οικονομική συγκυρία. Διότι όλοι μάθαμε ότι θα πρέπει να σέβομαστε κάθε ευρώ. Μην ξεχνάτε ότι κάθε ευρώ, κάθε σεντ που η ΤΑ διαχειρίζεται έχει προκύψει είτε από υπέρμετρη φορολόγηση είτε από περικοπές μισθών και συντάξεων. Άρα λοιπόν εμείς θα πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα. Με ρωτήσατε όμως και για τις 2 του Σεπτέμβρη. Νομίζω ότι εδώ υπάρχει ένα συνολικό θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο πρόγραμμά μας, που έχει να κάνει με τη λειτουργία και τη διοίκηση της περιφέρειας. Υπάρχει μια σειρά από ζητήματα που μεταξύ άλλων είναι η πορεία των αναπτυξιακών εταιρειών, η θέσπιση ή όχι ενός ενιαίου προϋπολογισμού, η καλύτερη λειτουργία των περιφερειακών ενοτήτων ώστε να έχουμε και εξοικονόμηση πόρων αλλά και να έχουμε μια καλύτερη διαχείριση, υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα. Και ασφαλώς αυτά θα μας απασχολήσουν και είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν τους πρώτους μήνες. Γιατί στην αρχή θέτεις τις βάσεις για να μπορείς μετά να κάνεις δουλειά".
Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε με συμπάθεια στην υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννόπουλου και είπε χαρακτηριστικά ότι από τη δική του σκοπιά θεωρεί πως "πρέπει να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν" ενώ διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία τους ως περιφερειάρχης "γιατί η πολιτική έχει νόημα αν μπορείς να αλλάξεις έστω και λίγο προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων".
Οι φήμες για πλήρωση των θέσεων των χωρικών αντιπεριφερειαρχών στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας τέθηκαν στον κ. Μπακογιάννη με μια υποθετική ερώτηση που διατυπώθηκε ως εξής: "Υποθετικά μιλώντας έχετε καταλήξει σε τρεις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες για τη Βοιωτία. Ο ένας έχει βαρύ βιογραφικό, ο άλλος είναι δημοφιλής, φέρνει ψήφους, και με τον τρίτο έχετε καλή χημεία, έχετε συνεργαστεί μαζί του καλά. Ποιον θα επιλέξετε; Ποια είναι η δική σας προσέγγιση στο ζήτημα των προσώπων;"
Ο κ. Μπακογιάννης απάντησε χωρίς υπεκφυγές, διαψεύδοντας τις φήμες και καλλιεργώντας, ενδεχομένως, φιλοδοξίες: 
"Ξέρετε, μου θυμίζει την προγιαγιά μου, η οποία σε ηλικία εκατό ετών μου έλεγε: Κώστα μου, έχω να διαλέξω ανάμεσα σε τρεις: στον όμορφο, στον πλούσιο και σ’ αυτόν που εγώ αγαπώ. Ποιον να διαλέξω; Αστειεύομαι, αλλά νομίζω ότι το τρίλημμα είναι εξίσου πλασματικό, όπως ήταν και στο μυαλό της προγιαγιάς μου. Εγώ έχω σκιαγραφήσει τα χαρακτηριστικά, το προφίλ αν θέλετε, του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη.  Δεν είναι μόνο τρεις οι υποψήφιοι, είναι πολύ περισσότεροι,  μιλάω με πάρα πολλούς ανθρώπους, όμως δεν είμαι σε θέση σήμερα να μπορέσω να πω κάτι παραπάνω, γιατί θα ‘ναι πολύ απλά πρόωρο" και κατέληξε: "Καμία θέση αντιπεριφερειάρχη δεν έχει κλειδώσει. Θα ήταν κωμικό μέσα σε τόσο λίγες μέρες να έχω τοποθετηθεί". 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις ανατρίχιασα

Ανώνυμος είπε...

ξυρισου ρε φιλαρακι γιατι τώρα τελευταία ανατριχιάζεις πολύ συχνά ,και μη μας ζαλίζεις.

Αντώνης είπε...

ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ .ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!
ΦΥΣΙΚΑ ΑΣΤΕΙΕΎΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

εντάξει φιλαράκι και εσύ σα βγεις στον πηγαιμό για την Κάλπη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος. Η κάλπη θα έχει επάνω ένα ΜΠ (μπακογιάννης δηλ)για να μην μπερδευτείς όχι τίποτα άλλο

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΊΠΕΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Θα κατολεμησει την ανεργία, ξέρει αυτός, την εχει ζήσει στο πετσί του....

Τελικά εχουμε για αρχηγούς αυτούς που μας αξίζουν?

Θα το δείξει η κάλπη

Ανώνυμος είπε...

Θα κατολεμησει την ανεργία, ξέρει αυτός, την εχει ζήσει στο πετσί του....

Τελικά εχουμε για αρχηγούς αυτούς που μας αξίζουν?

Θα το δείξει η κάλπη

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που η Παπαθωμά, μετά το τσαγάκι από Ζιώγα, θα κατέβει με κανά Μπάκο.

Ανώνυμος είπε...

10.36 μην ξεχνάς ότι κι ο Ζιώγας είναι Ευρυτάνας όπως κι ο Μπακο .
Νομίζεις τζάμπα τον έστεισε ο Παπαγγελής?

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά για το δήμο Λεβαδεων δεν ψηφίζουν οι Ευρυτανες....Γιώργο το λύκο τον ειδες το ντορό ψάχνεις....?

Όταν θα πρέπει να μοιράζεις μαζί με τα ψηφοδέλτια σου και αυτα του Μπακογιάννη θα ειναι πολυ αργά για την δεύτερη Κυριακή.

Εδώ ισχύει καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες ?

Ανώνυμος είπε...

είναι θλιβερό να ασχολείστε ακόμα με το Μπακογιάννη!!! ακόμα πιο θλιβερό είναι να επιμένετε σε αυτούς που μας έφτασαν εδώ αλλά και το κυριότερο σε αυτούς που διέλυσαν τα όνειρα των παιδιών μας!!! τελικά όπως έγραψε και κάποιος πριν...."παίρνουμε αυτούς που μας αξίζουν" ...τον πο@@λο δηλαδή!!! με τις υγιές σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Από πυρηνάρχης του Κλεό πυρηνάρχης του Μπάκο ?

Ε ρε τι αλλαξο...περπατισιές έχουμε να δουμε στις εκλογές !!!

Οπως ελεγε και στην ελληνική ταινία "εδω γίνονται σόδομα και γόμορα"

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ. ΑΜΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ Ο ΖΙΟΓΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

θα κανει η τον Παπαγγελή η την Αγάτσα ετσι για να γελάμε εμεις οι ΔΕΞΙΟΙ με την καταντια μας.
Ραντεβου στην κάλπη και θα τρίβει τα ματάκια του απο το αποτέλεσμα!

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Αγατσας για να ειναι ευχαριστημένοι όλοι !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΚΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ 2770, ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ.ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΌΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΦΩΤΟΥΣ ΚΙ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΥΣ