Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"Στόχος το νοικοκύρεμα του Δήμου Λεβαδέων"


  Γράφει ο 
  Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου
  Οικονομολόγος-επιχειρηματίας


ΛΙΒΑΔΕΙΑ 12/02/2014

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο απόλυτης και ακραίας κρίσης , όχι οπωσδήποτε τυχαίας και  βέβαια με μεγάλη ευθύνη όλων μας.
Κρίση η οποία ονομάζεται οικονομική αλλά εν Ελλάδι μόνο οικονομική δεν είναι.
Αυτή η κρίση έχει προκύψει καταρχάς από την ισοπέδωση των αξιών και την επέμβαση του κράτους σε οτιδήποτε κινείται σε αυτή την χώρα.
Είναι κρίση καταρχάς κοινωνική ,θεσμών και μετά πολιτική και τα αποτελέσματα είναι και βαφτίζονται οικονομικά.
Έχουμε λοιπόν αυτοδιοικητικες εκλογές σε λίγο καιρό και εμείς που έχουμε απομείνει στην ελεύθερη οικονομία και προσφέραμε πάντα θέσεις εργασίας αγωνιούμε αν θα υπάρξει κάποια ένδειξη ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει στην κουλτούρα της προσέγγισης  για την  διοίκηση της τοπικής κοινωνίας.
Δυστυχώς , και μακάρι να κάνω λάθος ,διακρίνω ότι οι κινήσεις όλες που γίνονται βρίσκονται στην σφαίρα αυτής της παλιάς νοοτροπίας που μας έφεραν έως εδώ.
Τι εννοώ ?
Αλήθεια αυτή την χρονική περίοδο τι είναι πιο κρίσιμο για ένα δήμο όπως η ΛΙΒΑΔΕΙΑ?
Να συνεχίσει να εργάζεται ως εχειν για να προσφέρει τις δήθεν υπηρεσίες προς τους δημότες η να νοικοκυρέψει τα εν δήμω.
Εγώ θα διατυπώσω μια απλή σκέψη και συνάμα σκληρή και ας μην τολμά κανένας από αυτούς που ζητούν ψήφους.
Χρειάζεται ο δήμος Λεβαδεων τόσους εργαζόμενους?
Αλήθεια δεν έχει σαν δήμος συγκεκριμένα έσοδα?
Γιατί λοιπόν να είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός κάθε χρόνο και να μην είναι ισοσκελισμένος  αν όχι πλεονασματικός?
Δεν είναι αλήθεια σημαντικό εδώ που φτάσαμε να είναι από εδώ  και  στο εξής υγιής ο δήμος ΛΕΒΑΔΕΩΝ?
Δηλαδή αυτό που έπρεπε να έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα από την κεντρική πολιτική σκηνή ας αρχίσει επιτέλους από τις τοπικές κοινωνίες.
Αλλά επί ματαιω , δεν βλέπω κανένας να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Μακάρι να αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή , γιατί η κατρακύλα που έχουμε πάρει σαν κοινωνία είναι μεγάλη και σταματημο δεν έχει.

"Νυν ευπλοϊκα οτε εναυαγηκα’"   είχε αναφωνήσει ο περίφημος Ζήνων ο Κιτιευς ιδρυτής της μεγάλης στωικής σχολής των Αθηνών , αλλά εμείς δεν χαμπαριαζουμε ούτε από ναυάγια ούτε από τίποτα!

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ... ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ? ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ? ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα καταπληκτικά τα γράφει ο επιχειρηματίας έχοντας καταναλώσει πόσα ποτάκια;

Ανώνυμος είπε...

Εχει η Λιβαδειά ανάγκη από τόσα προποτζιδικα?
Μήπως θα πρέπει το ξενία να μετατραπεί σε μικρό καζίνο ?

iNTRUDER είπε...

Έθιξες την ιερή αγελάδα του Δημοσίου, θα καείς στην πυρά.

Ανώνυμος είπε...

Να απολυθούν οι υπάλληλοι??? και μετά? ποιους θα μοσχοταϊζουμε???

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα κάνουν οι ορδές των πτυχιούχων απο τα καθε λογης ιδρύματα που μονο εκπαιδευτικα δεν ηταν και που πηραν το "χαρτι" για να διοριστούν? Αδιεξοδο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ? ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ?? ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ? ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Κ.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ είπε...

7.35 Έκανε κάτι χειρότερο, ανέδειξε την ατομική ευθύνη στη χώρα που ως θέσφατο ο λαός είναι υπεράνω κριμάτων (και για αυτό και κριτικής). Άλλωστε πως αλλιώς θα συνεχίσει να παραμένει ανοήτως κομματικά χειραγωγούμενος?
Αγαπητέ καθηγητή Οικονομικών 8.20, οι απολύσεις μπορεί τώρα να είναι άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική πρόταση αλλά η παρρησία που απαιτεί η παραδοχή πως κάποτε ήταν μονόδρομος για τη λύση, είναι προσόν απαραίτητο για την υπέρβαση της κρίσης στο σήμερα. Βλασφημώ?

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί κύριε επιστολέα δεν κατεβαίνεις στον πολιτικό στίβο,μαζί με τις ιδεές σου, για να δοκιμαστείς και να βοηθήσεις; 'Εξω απ'τον χορό...Ή μάλλον απο ιδέες υπάρχουν πολλές ,απο άλλα πράγματα πασχίζουμε...Ιδου πεδίον δόξης λαμπρόν αγαπητέ συμπολίτη.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ Κ. ΚΟΡΔΑΤΖΗ.ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ
1)ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ,
2) ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ
3)ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΑΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΟΙ...ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ..ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ.Κ.ΙΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-Hq5oripToo&feature=kp

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=-Hq5oripToo&feature=kp

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παπαγεωργιου ¨´Ιδου η Ρόδος ¨´ καλή η κριτική ,αλλά για να κανείς κριτική πρεπει να γνωρίζεις για να την κανείς .δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλα όλα τα κακα αυτού του τόπου η αιτια ειναι αυτοί οι δημοσιοι υπάλληλοι ? οι επιχειρήσεις τα τελευταία 20 χρόνια απέδιδαν το ΦΠΑ ? ´ κανένας !!!
Αναφορικά με το δήμο για να μαθαίνεις ζήτησε να μάθεις το ύψος και τον αριθμό των δανείων που αποπληρωνει τα τελευταία 20 χρονια ο δημος και και ποιοι δήμαρχοι τα υπέγραψαν , μάθε για τις ΜΕΛΕΤΕΣ που πληρώνουμε τα τελευταία 20 χρόνια για δημαρχείο που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και ξαναγραψε ".....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι ας σοβαρευτουμε επιτελους ολοι εχουμε ευθυνη για ολα. αλλος μεγαλητερη αλλος μικροτερη πρεπει να κανουμε ολοι κατι παραπανω απο αυτο που καναμε τοσα χρονια. Αν δεν μας κανουν αυτοι που υπαρχουν ας βρουμε αλλους η ας μπουμε εμεις αλλα πρεπει να σταματησουμε να κλαιγομαστε και να κανουμε ΚΑΤΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ας διαβασει ο οικονομολογος λιγο για τα οικονομικα των Δημων. Οι προυπολογισμοι ειναι υποχρεωτικα απο τον νομο ιδολογισμενοι και παρακολουθουνται συνεχως. Καμια βολτα απο το Δ.Σ. θα τον οφελουσε!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η EUROBANK έχει μαζέψει πολλούς υπαλλήλους και φυσικά αρκετούς αμόρφωτους όπου με μία υπερκατάθεση έπιαναν εργασία (πολύ προ κρίσης) αλλά είπαμε η καμήλα δεν κοιτάει ποτέ την καμπούρα της. Α ρε κατακαημένοι το παίζετε και οικονομολόγοι έχετε βγει και εκτός συνόρων και το μυαλό σας παραμένει κλειστό, όταν όμως εσείς πλουτίζατε δεν σας ένοιαζε το δημόσιο τώρα που πέσατε έξω.........βρε ουστ.

Ανώνυμος είπε...

οταν καταλαβει ο συντακτης του αρθρου και καποιοι απο τους σχολιαστες πιο πανω, οτι δεν υπαρχει περιπτωση ευημεριας σε κανεναν '' μνημονιακο΄΄ δημο, τοτε θα αλλαξει κατι σ' αυτο το τοπο. εχουμε μνημονιο στη χωρα ρεεεεεεεεε.φαντασου Κε Παπαγεωργιου ότι στο μαγαζι σου ειναι στην ταμειακη ο δανειστης σου (της επιχειρησης σου) και σου λεει που θα πουλησεις, σε ποιον και οτι ωρα θελει αυτος και ποιον θα προσλαμβανεις...και κανει μουμαντο αυτος στο μαγαζι σου!!!! υπαρχει περιπτωση να ευμερησεις?????? ελεος ρε παιδια 4 χρονια περασαν, ξυπνηστε επιτελους

Ανώνυμος είπε...

Αν κρινω απο τα περισσοτερα σχολια ενα εχω να πω Gus μετρας ρε φιλε παρα πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Εαν θεωρείς αμορφωσιά τα αριστεία από το Γυμνάσιο εως το λύκειο και λογω συγκυριών να επιλέξεις αντί να σπουδάζεις να πας για δουλειά ε ναι τότε μόνο τα πτυχία δίνουν σε έναν άνθρωπο παιδεία και μόρφωση σαν τη δική σου να υποθέσω;;;όσο για την υπερκαταθεση δε το σχολιάζω καν μικρή πόλη η Λιβαδειά ξέρουμε ποιοι έχουν υπερκαταθεσεις και ποιοι μπαίνουν με την αξια τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

προϋπολογισμός 700000 ευρώ για πεζοδρόμηση της Χαιρώνειας,ούτε χρυσό να έβαζαν...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ βρε φίλε μου ποιον θεωρείς μορφωμένο και αξιο;;αυτόν που δουλεύει σε ένα ιδιωτικό μαγαζί και αν δε δουλεψει σα σκυλί ο ιδιώτης θα τον απολύσει ή αυτον που με πτυχία μέσω κομματικών νεολαίων στα πανεπιστήμια κατέχει θέσεις αξιοζηλευτες σε δημόσιους φορείς και στις επιχείρησης του μπαμπά του αλλά δε ξέρει ούτε φάξ να στείλει;;;Γιατί στην μικρή μας πόλη όλοι γνωριζόμαστε μεταξυ μας...ααα και κάτι ακομα εσύ μαλλον δεν εχεις μπαμπά με υπερκαταθεση όπως γράφεις ε;;γιατί τοσο μένος σε προσωπικό επίπεδο;;στο πανεπιστήμιο που πήρες πτυχίο ετσι σου μετέδωσαν την παιδεια και την μόρφωση;;να επιτίθεσαι σε προσωπικο επίπεδο;;μπράβο τότε..βαλτο κορνίζα το πτυχίο σου!!

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτός ή αυτή με τα αριστεία από το γυμνάσιο έως το λύκειο δεν πήρε την θέση (η οποία προφανώς θα είχε ανακοινωθεί) και διεκδικούσε κάποιος ή κάποια με πτυχίο πανεπιστημίου τότε ναι μπήκε άξια!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα νέοι άνθρωποι να δείχνουν βασιλικότεροι του βασιλέως, δεν καταλαβαίνει ότι προτείνει απολύσεις σαν μοναδική λύση για το νοικοκύρεμα του δήμου?? (απο οκονομικής πλευράς δεν στέκει και επιστημονικά). Δεν καταλαβαίνει ότι ασπάζεται τα εξουσιολάγνα άλιεν του νεοφιλεύθεορυ συστήματος που μας κυβερνούν?? Ασπάζεται δηλαδή τον κυριάκο και τον άδωνη?? τι είμαστε?? χιλή, πολωνία και εκουαδόρ και καμαρώνουμε γιαυτό?? εντάξει αυτό μας κατάντησαν οι απο πάνω αλλά να καμαρώνουμε κιόλας?? Ντροπή για ιδέες νέων ανθρώπων,επιστημόνων και επιχειρηματιών κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που απολύεται δεν θα έχει αύριο για να έρθει στο μαγαζί σου.., απλά!! Μετά τι θα λες, ότι σου φταίνε οι απολύσεις? Αν η σύζυγός σου ή το παιδί σου απολυόταν για τον ίδιο λόγο τι θα έλεγες, ότι συμφωνείς με τις συγκεκριμένες πολιτικές και είναι σωστό να θυσιαστούν?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,που θες τώρα να κάνεις και τον οικονομολόγο, η ανθρωποφαγία δεν ειναι η λύση,αλλά ο εξορθολογισμός,η διαφάνεια,η αναδιάταξη, το πλάνο,η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, το κίνητρο και η διάθεση.Αλλά αυτά δεν τα γράφουν τα ''οικονομικά'' βιβλία του Φρίντμαν που κάποτε διάβασες(;)

Ανώνυμος είπε...

γιατί ξέρει τον φρίντμαν ή έχει πάρει μυρουδιά τι έχει γίνει σ αυτό τον τόπο αυτός και το συνάφι του? κανείς τους δεν ξέρει, αυτοί νομίζουν ότι η σχολή του σικάγο είναι κινηματογραφικό έργο.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτή την λογική τοτε να μπούμε όλοι στο δημόσιο για να μπορούμε να ξοδεύουμε στις τοπικές επιχειρήσεις...ελάτε τώρα!!!ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δαχτυλάκι μας.. Ξέρουμε όλοι ότι οι μισοί στο δημόσιο κάθονται και οι υπόλοιποι δουλεύουν...ας μεινουν όσοι είναι άξιοι και έχουν όρεξη για την δουλεια που κάνουν!!τάδε έφη ιδιωτικός υπάλληλος και νύν άνεργος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω οικονομολόγος δεν είμαι άνεργος είμαι αλλά θα ήθελα να απαντησω στον αγαπητό σχολιαστή πως εξορθολογισμός,διαφάνεια,αναδιάταξη,πλάνο,επένδυση,κίνητρο και διάθεση δεν είναι συμβατά με την νοοτροπία:να μωρέ θα ψηφίσω τον τάδε για να μπει το παιδί στο δημόσιο...να έχει στρωμένη δουλεια κάνει δεν κάνει,εχει δεν έχει προσόντα...και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία επικρατεί τα τελευταία 30χρονια!!!αν λοιπόν πρώτα εμείς και η νεα γενιά δεν αλλάξουμε νοοτροπία και δεν βρούμε όραμα να στηρίξουμε τις ελπίδες μας τότε δυστυχώςαυτη η χωρα δεν πρόκειτε ποτέ να βγει απ' την λήθη...και να πάει μπροστά!!πιστεύω σε μια χωρα που το μόνο που παράγεται είναι ένας διογκωμενος δυσλειτουργικος δημόσιος τομέας είτε με προεκλογικές προκηρύξεις τακτικού προσωπικού είτε με κοινωφελής κοροϊδία,είτε με voucher το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι αλλά 100χρονια κατοχής και μνημονίου..πρέπει όλοι μας να βάλουμε μυαλό και να ενδιαφερθούμε επιτέλους σε συλλογικό επίπεδο και όχι μόνο για την πάρτη μας!!!γιατί οταν δεν θα έχει ο γείτονας σου να φάει πίστεψε με κάποια στιγμη θα έρθει και στο δικό σου σπιτι η πείνα φίλτατε σχολιαστή...ετσι αν το μόνο που κατάλαβες μέσα απ' το άρθρο είναι απολύσεις στο δημόσιο λυπάμαι αλλά είσαι μαλλον κοντοφθαλμος και βολεμένος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που εχεις πάρει μυρωδιά τι έχει γίνει σ' αυτόν τον τόπο για πες μας τι κατάλαβες;;;γιατί πρώτοι που ένιωσαν στο πετσί τους τι πάει να πει μνημόνιο πασοκονεοδημοκρατιας είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι επιχειρήσεις,<>

Ανώνυμος είπε...

εγώ έχω καλύτερη ιδέα σαν νέος άνθρωπος:όσοι είναι διπλοθεσιτες από δημους μεχρι στην Βουλή να μην πληρώνονται!!!άλλωστε η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να είναι λειτούργημα επειδή θελεις να κάνεις κάτι για τον τόπο σου και όχι επαγγελματική σταδιοδρομία...πως την βλέπεις την πρόταση μου;;;

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε 1:05 δεν θα προσπαθησω να σε πεισω σε αυτα που νομιζεις ,αλλα σκεψου μια ανθρωποφαγια τι θα προσφερει τελικα :περισσοτερους ανεργους,επιδοματα και νεες εισφορες-φορους,ελλειψη χρηματων απο την πραγματικη -ιδιωτικη οικονομια,νεα υφεση,νεα μετρα,νεες απολυσεις (και στον ιδιωτικο τομεα) ...το εχουμε ξαναδει το εργο.Αν δεν καταλαβες τις εννοιες περι εξορθολογισμου κτλ. δεν πειραζει.Και εγω στον ιδιωτικο-πιο ιδιωτικο δεν γινεται-τομεα εργαζομαι 15 ωρες την ημερα , ουτε βολεμενος ειμαι και δεν ξερω γι ποσο ακομη θα μπορω.Δεν θα σε πεισω για το αντιθετο,αν ετσι νομιζεις...Αυτο καταφεραν να μας περασουν ,τον αλληλοσπαραγμο και τον ευτελισμο στην αρενα του φιλοθεαματος και απαιδευτου κοινου...Στο χερι σου ειναι να επιλεξεις διαφορετικους ανθρωπους και να γινεις ενεργος στα κοινα αυτου του τοπου,κανοντας προτασεις και συμμετεχοντας σε δρασεις,ολα τα αλλα ειναι καλα, αλλα πολυ θεωρητικα για το σημερα.Πρεπει να καταλαβουμε ΟΛΟΙ οτι χρειαζεται αλληλεγγυη και δραση,οχι τωρα ΧΘΕΣ...Εχουμε αργησει ηδη...Δεν θα επανελθω, ο χωρος δικος σου...

Ανώνυμος είπε...

12.49 μιλάς σωστά, δεν πρόκειται να καταλάβουν, είναι ανημέρωτοι, στα μμε ελάχιστοι τολμούν να ψελλίσουν την λέξη νεοφιλελευθερισμός και πόσο μάλλον τα κακά που έχει κάνει στους λαούς που έχει εφαρμοστεί. Μας βρήκε και εμάς και όλοι επιλέγουν να κινούνται στα άκρα. Αφού τους ενοχλέι η κρατική μέριμνα και παρέμβαση των βόρειων καπιταλιστικών λαών, ας πάμε στην νεοφιλελεύθερη της ν.κορέας.Να είμαστε εργατογκούλαγκ...τι κρίμα τον καιρό που ολόκληρη αμερική επιστρέφει στην δημόσια υγεία, ίδια των βορειοευρωπαικων λαών και μετά ο ομπάμα ξεκινά για την παιδεία τα ίδια...κρίμα