Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας στο δημοσίευμα της viotia για την τέλεση διπλού μυστηρίου

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ






Απάντηση απέστειλε η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στο δημοσίευμα της viotia που προκάλεσε μεγάλη και παραγωγική συζήτηση σε ολόκληρη τη Βοιωτία.  Δείτε εδώ http://www.viotia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9266.html
Επί της ουσίας δεν θα σχολιάσω αυτή τη στιγμή, αυτό -αν γίνει- θα γίνει με ειδικό άρθρο. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να επισημάνω -και να εξάρω- την ευαισθησία της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας που με τον τρόπο αυτό δείχνει τον ουσιαστικό και βαθύ σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες .  

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρα ο Μητροπολίτης δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οπότε να κλιθούν σε απολογία οι Ιερείς που τον παράκουσα ν, τον εξέθεσαν και τον δυσφήμησαν. Μπράβο για την άμεση ανταπόκρισή του. Αλλά πρέπει να τιμωρηθούν και οι Ιερείς ώστε να μην ξανασυμβεί.

Ανώνυμος είπε...

ε οι μεγαλοπαπαδες της πόλης κάνουν οτι γουστάρουν, και οι παπάδες των χωριών, που κάνουν ενα γάμο καθε 10 χρόνια, φοβούνται και την σκιά τους, και μήπως πάνε αντίθετα σε αυτά που ο δεσπότης αποφασίζει. Στις μεγάλες πόλεις κάνουν συνέχεια γάμους και βαφτίσια μαζί. στο χωριό μου μια φορά έτυχε και ο παπάς, που είναι εξαιρετικά αγαπητός, σχεδόν αρρώστησε γιατί στεναχώρησε τους ανθρώπους.... και έτσι και αυτοί πήγαν σε διπλανή ενορία και χωρίς πολλά πολλά έκαναν και την βάφτιση και το γάμο.....όπως δεν τιμωρηθηκε ο παπάς που έκανε τα δυο μυστήρια μαζί έτσι και δεν επιβραβεύτηκε και αυτός που αρνήθηκε. είμαι σίγουρος οτι το μετάνοιωσε.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ για την παραοικονομία και τα φακελάκια των ιερέων κατά τα μονά ή διπλά μυστήρια δεν είδα κάποια αναφορά. Να υποθέσω πως εκδίδονται θεωρημένες αποδείξεις ή στο όνομα της Θείας ευλογίας υπάρχει απαλλαγή?

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα φακελάκια λέει των παπάδων ο ανώνυμος...σιγά ρε φίλε. απο τους παπάδες έπεσε έξω η οικονομία. ζήσε εσύ τα παιδιά σου με 780 ευρώ το μήνα ΧΩΡΙΣ να μπορείς να κάνεις άλλη δουλειά και σου λέω εγώ τι ωραία που είναι. Ασε που τα φακελάκια έχουν ξεχαστεί απο καιρό.. εχει και ο λαικισμός τα όρια του.

Ανώνυμος είπε...

12.04 συνεννοηθηκαμε εφόσον θεωρείς δουλειά το να είσαι ιερέας.

Οσο για τα 780 € να σου θυμίσω πως πλέον ο κατωτατος κάτω των 25 ετών ειναι 510 € μικτά. Αν καταφέρουν να βρουν δουλειά και αν καταφέρει ο Εργοδότης να του καταβάλει α δεδουλευμένα.
Οπότε κράτησε για μέρους σου το λαϊκισμό.

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτική η απάντηση αν αναλογιστώ ότι τις επόμενες μέρες είμαι καλεσμένος σε δύο "τέτοια" μυστήρια.
Όσο για τα 780 ευρώ που πέρνει ο παπάς δεν δικαιολογεί την είσπραξη μάυρων αμοιβών. Οι περισσότεροι γράφονται στην θεολογική σχολή και αμέσως θεωρούνται μεγαλύτερης βαθμίδας. Απαιτούν τσάμπα σπίτι από τα χωριά. Παρακαλάνε να πάνε σε μια πλούσια ενορία, και εννοούν περισσότερα φακελάκια. Καλόγεροι διορίζονται σε ναούς για να παίρνουν μισθό κλπ κλπ. Αφήστε το γιατί τις περισσότερες φορές αν ακουμπήσεις το ράσο ορισμένων μαυρίζουν τα χέρια σου.

Ανώνυμος είπε...

γη

Ανώνυμος είπε...

Και πέρυσι είχαμε κρίση αλλά δεν με άφησε να κάνω γάμο και βάφτιση αλλά όλα εδώ πληρώνονται ο θεός βλέπει. Ουσία λαμόγια ντροπι σας

Ανώνυμος είπε...

Και πέρυσι είχαμε κρίση αλλά δεν με άφησε να κάνω γάμο και βάφτιση αλλά όλα εδώ πληρώνονται ο θεός βλέπει. Ουσία λαμόγια ντροπι σας

Ανώνυμος είπε...

Οι παπάδες μας δουλεύουν ή τουλάχιστον προσπαθούν.
Τι δικαολογίες είναι αυτές? Δεν μορεί να αποφασίζουν όπως αυτοί νομίζουν ανάλογα με τον ποιον παντρεύουν. Λιγη ντροπή.