Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης "Διάσημα Πρόσωπα" από την Καλλιτεχνική Φωλιά

Σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ πραγματοπούνται στον Νέρόμυλο, στην Κρύα της Λιβαδειάς, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής "Διάσημα Πρόσωπα" που διοργανώνει η Σχολή Ζωγραφικής Καλλιτεχνική Φωλιά. Η έκθεση εντάσσεται στα Τροφώνια 2013, θα διαρκέσει  από τις 5 Σεπεμβρίου ως τις 8 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι 11:00-14:00 και 19:00-23:00.
Η viotia επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Καλλιτεχνική Φωλιά και παρακολούθησε από κοντά τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την ανάρτηση της έκθεσης. Η υπεύθυνη σπουδών Χιόνα Μπαδήλα με τη συνεργάτιδά της Denada είναι εξαιρετικά απαιτητικές από τον εαυτό τους και θέλουν όλα να είναι τέλεια. Ο χώρος που στεγάζει την Καλλιτεχνική Φωλιά, ένα ανώγειο σ' ένα όμορφο νεοκλασικό στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, είναι εξαιρετικά λειτουργικός και επιβεβαιώνει ως πρώτη εντύπωση αυτό που πραγματικά είναι: ένα μεγάλο εργαστήριο ζωγραφικής, ένα σχολειό πλημμυρισμένο χρώματα, μια φωλιά καλλιτεχνικής δημιουργίας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι   εκατοντάδες πίνακες, δημιουργήματα των μαθητών της Σχολής. Από αυτούς οι 150 πίνακες περίπου αφορούν στην εφετινή έκθεση της Καλλιτεχνικής Φωλιάς που έχει ως θέμα τα "Διάσημα Πρόσωπα" όπως τα φαντάστηκαν οι μαθητές της Σχολής μετά από ενδελεχή μελέτη, γόνιμη συζήτηση, δημιουργική αναζήτηση και ασφαλώς κατευθύνσεις των δασκάλων τους. Οπως η viotia είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από καλλιτεχνική αλλά και κοινωνιολογική άποψη. Μια συνολική κριτική της έκθεσης θα ακολουθήσει μετά τα αποψινά εγκαίνια που αναμένονται με ενδιαφέρον.
Η Καλλιτεχνική Φωλιά, που όπως είπαμε διευθύνεται από τη Χιόνα Μπαδήλα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια προσφοράς στην εικαστική παιδεία της Λιβαδειάς. Βρίσκεται στην οδό Λουκά Κουτσοπετάλου 6, στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2261081503.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: