Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Καθαρισμός του Ναού του Διός Βασιλέως στη Λιβαδειά από τον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς

Καθαρισμός του Ναού του Διός Βασιλέως στη Λιβαδειά από τον Σύλλογο Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς ανακοινώνει ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 θα οργανώσει και θα υλοποιήσει εθελοντική δράση που συνίσταται στον καθαρισμό του λόφου του Προφήτη Ηλία και ειδικότερα του χώρου στον οποίο κείται ο Ναός του Διός-Βασιλέως.
Η δράση θα εκκινήσει στις 11.00 π.μ. και ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θα έχει μεριμνήσει για την προμήθεια των απαραιτήτων εργαλείων και εφοδίων που θα διευκολύνουν το έργο των συμμετεχόντων εθελοντών. Στην νέα δράση του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για τον καθαρισμό του Προφήτη Ηλία στη Λιβαδειά ευπρόσδεκτοι είναι Σύλλογοι και ιδιώτες που με τη συμμετοχή τους θα συνεισφέρουν πρακτικά και ηθικά σε μια νέα αντίληψη για τον εθελοντισμό, σε μια πιο ουσιαστική σχέση με τον πολιτισμό της βοιωτικής πρωτεύουσας και στην ανάδειξη του Ναού του Διός Βασιλέως, που αναμένει αιώνες καρτερικά την αξιοποίησή του.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Λάμπρου κιν. 6944 73 44 90 και στον αντιπρόεδρο Γιώργο Μπενέτο κιν. 6932 43 97 12.


Παλιές Ιστορίες από τον Ναό του Διός Βασιλέως



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου







Θέλω εδώ να σημειώσω, όχι χωρίς κάποια έπαρση για τα επιτεύγματα και την προσφορά της viotia στη Λιβαδειά, ότι το 2008 η κατάσταση που επικρατούσε στον Ναό του Διός Βασιλέως ήταν τραγική. Η δημοσίευση ενός ρεπορτάζ με φωτογραφίες από τον Εκηβόλο στη viotia, η έκταση που έλαβε το θέμα και η βοήθεια των συμπολιτών οδήγησε στην ανατροπή της απαράδεκτης υποβάθμισης του χώρου και στη σημερινή ανεκτή διευθέτηση. Αυτή τη σημερινή αρκετά καλή εικόνα μπορούμε όλοι μαζί να την βελτιώσουμε περαιτέρω, να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Και θα το κάνουμε.
Δείτε το ιστορικό ρεπορτάζ από τις αρχές του 2008.http://viotia.blogspot.gr/2008/02/blog-post_2229.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: