Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι σημερινές κινητοποιήσεις στη Λιβαδειά και 70 φωτογραφίες

Ερημη πόλη έμοιαζε το πρωί η Λιβαδειά με το σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης να κυριαρχεί σαν μια εικόνα που έρχεται από ένα ζοφερό εφιαλτικό μέλλον. Αντίθετα περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στα διάφορα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από τους φορείς της πόλης. Για τον φίλο που απέστειλε μήνυμα του κάνουμε γνωστό ότι η viotia φρονεί και επανειλημμένως το έχει γράψει ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι εξίσου από πολλά χρόνια φθαρμένες με τις πολιτικές, εξίσου υπεύθυνες για την κατάρρευση της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανές να προσφέρουν οτιδήποτε θετικό εκτός από λαϊκισμό, αναμασήματα επαναστατικών τσιτάτων, λεκτικές κορόνες και μικροεξυπηρετήσεις-ρουσφετάκια. Από την άποψη αυτή η viotia παρακολουθεί πάντα με δυσπιστία τις κινητοποιήσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν καθώς δεν μπορεί να διακρίνει ούτε σε ποιον απυεθύνονται ούτε ποιους αντικειμενικούς στόχους εξυπηρετούν πλην της συγκέντρωσης ψηφοφόρων σε διάφορες κομματικέ στάνες. Η σχετική απουσία των πολιτών από τις πολυδιαφημισμένες κινητοποιήσεις σήμερα -όχι μόνο στη Λιβαδειά- επιβεβαιώνει την ανάλυση της viotia και επεκτείνει μια απαίτηση συνολικής κάθαρσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού πιστοποιώντας ότι ο κόσμος είναι πεισμένος πως αυτοί που τον οδήγησαν στη σημερινή άθλια πραγματικότητα, πολιτικοί και στη σημερινή ημέρα συνδικαλιστές., δεν μπορούν να τον βγάλουν από αυτή.











































































































21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό αυτό που έγραψες για τους συνδικαλιστές.
Είναι εξίσου αναξιόπιστοι με τους πολιτικούς και συνυπεύθυνοι.
Το πολιτικό σύστημα (και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες)) έφερε την κρίση, η κρίση έφερε τα μνημόνια και τώρα πάλι όλοι αυτοί ανακατεμένοι σαν τράπουλα από την αρχή και σε άλλες θέσεις παλεύουν για τη δική τους επιβίωση και σωτηρία. Συγχαρητήρια που λες αλήθειες που άλλοι δεν τολμούν να πουν, μαθημένοι στην οσφυοκαμψία και στην ιδιοτέλεια.
Η σιωπηλή υγιής πλειοψηφία συμφωνεί μαζί σου και θέλει να αλλάξει η χώρα.Αλλά όχι από αυτούς. Όχι με αυτούς.

βοιωτός είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η μάχη είναι δύσκολη αλλά νομίωζ ότι θα κερδηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Από την σημερινή κινητοποίηση και τον ορυμαγδό των 70 φωτογραφιών, θα ήθελα να σχολιάσω την πρώτη και πιο σημαντική γι'αυτό άλλωστε και ξαναμπήκε στο τέλος. Στη φωτογραφία αυτή οι μαθητές των σχολείων της Λειβαδειάς διεκδικούν προφανώς από τους "μεγάλους" έναν κόσμο. Αναρωτιέμαι τί κόσμο διεκδικούν:
-Τον κόσμο της αρπαχτής;
-Τον κόσμο του χυδαίου νεοπλουτισμού;
-Τον κόσμο του αλόγιστου καταναλωτισμού;
-Τον κόσμο των χρεών και της επιβίωσης πάνω από τις δυνατότητές μας;
-Τον κόσμο του χρεοκοπημένου λαικισμού;
-Τον κόσμο του φτηνού συνδικαλισμού;
-Τον κόσμο της άρνησης κάθε προόδου και καινοτομίας;
-Τον κόσμο της λαμογιάς και του κουμπάρου;
-Τον κόσμο της κυριαρχίας των μέτριων και της ήσσονος προσπάθειας;
-Τον κόσμο του κίβδηλου πατριωτισμού;
Θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν, αλλά σταματώ εδώ. Αυτός είναι ο κόσμος που κληρονόμησαν οι σημερινοί γονείς στα παιδιά τους. Και με λύπη διαπιστώνω πως αυτός ο κόσμος, αντί η διάλυσή του να αποτελέσει εφαλτήριο δημιουργίας και προόδου,αποτελεί αίτημα διεκδίκησης ως αντίδοτο στην δήθεν απελπισία τους.Αλλά ένας νέος δεκαοχτώ,είκοσι ή είκοσι δύο χρόνων πότε πρόλαβε να απελπιστεί; Τι είναι εκείνο που δεν μπορεί να παλέψει και να κατακτήσει; Πότε αποφάσισε ότι δεν του αξίζει η κοινωνία, όταν ακόμη δεν ξέρει τι αξίζει ο ίδιος;
Για μένα αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα. Μια γενιά που απελπίστηκε πριν ελπίσει. Η οποία προετοιμαζόταν χαρωπά να ζήσει μια φούσκα που έσκασε.
Και τώρα που καλείται να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα προσδοκιών και ευημερίας, βιώνει την προσπάθεια ως κακοτυχία.Τελικά δεν έχουμε μάθει ακόμα τίποτα από την κρίση.
Υ.Γ. Τα μέλη του εμπορικού συλλόγου της Λειβαδειάς και της υπόλοιπης Ελλάδας ας μας δείξουν πρώτα τις φορολογικές δηλώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια πριν βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν.

βοιωτός είπε...

11.12
Συγχαρητήρια για την παρατηρητικότητα :-).
Εχω αναφερθεί πολλές φορές στην τελείως αδικαιολόγητη εφηβική επαναστατικότητα πάνω στην οπποία όμως χτίστηκαν μεγάλες καριέρες όλων των ειδών.
Οι διεκδικήσεις των νέων είναι βγαλμένες από τις χειρότερες σελίδες της μεταπολιτευτικής σήψης και αναμφίβολα αποτελούν υπόγειες ή και φανερές κομματικές επιλογές.
Η ίδια η πολιτική εκμετάλλευση των νέων τώρα απειλεί να γυρίσει μπούμεραγκ στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της καθώς άλλοι πλέον νοούνται αντισυστημικοί. Και είναι σε όλες τις περιπτώσεις σύμπτωμα και ταυτόχρονα αιτία της καθολικής παρακμής που ζει και θα ζήσει η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με ολους και ειδικα για τις αναφορες για τους μαθητες αλλα επειδη ειναι μεγαλο κεφαλαιο δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε εδω γιατι το ιδιο το συστημα με το που μπαινεις στο πανεπιστημιο σε κατατασει κατευθειαν στα κομματα.... κτλ!! ΑΛΛΑ θεωρω οτι μαζι με τα μελη του εμπορικου συλλογου καλο ειναι να μας δειξουν τις φορολογικες τους δηλωσεις και οι υπαλληλοι σε ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΔΗΜΟΥΣ, ΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ κτλ κτλ ειναι πολλα ακομα ....!!! και δεν μιλαω για τους οργανωμενους συνδικαλιστες .......γιατι οι φορολογικες δηλωσεις τους διολου δεν συνεπεφταν με την αποδοτικοτητα και την αξιολογηση που θα επρεπε να εχουν ως υπαλληλοι, το μονο που προσφεραν ήταν να ανεβαζουν τις φορολογικες δηλωσεις των μελων του επιμελητηριου (καφετεριες) .. τελοσπαντων δεν πειραζει .. απλα ηρθε η ωρα να μην χαιδευουμε κανενος τα αυτια!!!!!!!!!

βοιωτός είπε...

11.37
Λες
"απλα ηρθε η ωρα να μην χαιδευουμε κανενος τα αυτια!!!!!!!!!"
Να πω την αλήθεια το βρίσκω κάπως άδικο και εκ του ασφαλούς:
Η viotia από την αρχή ότνα ακόμη ¨"λεφτά υπήρχαν" δεν χάιδευε αυτιά και έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα.
Η εκ των υστέρων μετάνοια και η αγανάκτηση όταν τα χρήματα τελειώνουν είναι επίσης υποκριτική στάση που βρίσκει ήδη πολλούς θιασώτες.
Πρέπει να ξεχωρίσουμε εκείνους που προέβλεψαν σωστά από εκείνους που εκμεταλλεύονται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για να παραστήσουν τους διαμαρτρόμενοςυ και τους επαναστάτες...

Ανώνυμος είπε...

ο <> στη 2 φωτογραφια κατλααθοσ ειναι μεσα? η δεω βλεπω καλα?

Ανώνυμος είπε...

Καλά για εκείνον που επιχειρηματολογεί με το να θέλει να του δείξουν οι συμπολίτες μας τις φορολογικές τους δηλώσεις για να κατέβουν στημ διαδήλωση, το καταλαβαίνω τι κουμάσι είναι αλλα και εσύ ρε Βοιωτέ που είσαι ψαγμένος??? Σωστά αυτά που γράψατε αλλά άλλης σκοτεινής εποχής του παπανδρεισμου...και σίγουρα κάποιοι καπηλεύτηκαν το μαθητικό κίνημα.. Και ναι τι στο καλό ήθελε το μαθητικό κίνημα τότε που τα είχε ολα κτλ κτλ...καλά ρε εσείς θα μας τρελλάνετε??? ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.. Δεν σου πέρασε ρε κουμάσι ότι αυτά τα πσιδιά ήταν στο δρόμο γιατί δεν έχουν ένα ετρώ οι γονείς τους να τους δώσουν για κολατσιό ή ούτε κολατσιο δεν έχουν να τους βάλουν ή έχουν πατέρα χωρίς δουλειά ή διακόπτουν τις σπουδές του μεγάλου αδερφού γιατί πεινάνε?? Για αυτά και για άλλα τραγικά κατεβαίνουν οι νέοι στους δρόμους και κάποιοι έχουμε κάνει έρανο σε κάποια γειτονιά για να πάρουμε τετράδια κ μολύβια σε κάποια γειτονόπουλα για νε ξεκινήσουν φέτος το σχολείο....ίσως είναι η μόνη φορά που οι μαθητές κατεβαίνουν στο δρόμο χωρις να είναι υποκινούμενοι και με πραγματικά αιτήματα.. και οι παρατηρητικοί των φωτογραφιών ας μάθουν ότι δύο απο τις φατσόυλες της φωτό έχουν άνεργους γονείς. Αυτό μου φτάνει.

Υ.Γ όσο για το κουμάσι με την κεκαλυμένη γλίτσα και τα ξιλινα επιχειρήματα της προηγούμενης δεκαετίας να ξέρεις ότι σας πιάνουμε αμέσως απο που προέερχεσται και τι θέλετε...σιγά ρε παπαγαλάκι μην φτιάξουμε και φάκελλο διαδηλωτή θεωρημένο απο τα ΚΕΠ για να μας αφήνετε να διαδηλώνουμε...μας αρκεί που τα κάνατε πάνω σας όταν είδατε την μαζική συμμετοχή...είναι κοντά ο τελευταίος σπασμός...

βοιωτός είπε...

8.42
Φίλε μου υπήρξα πρόεδρος και στη Β' και στη Γ΄Λυκείου και γνωρίζω πολύ καλύτερα από τους περισσότερους ενήλικες τι σημαίνει μαθητικό κίνημα:
Από τότε δεν ήταν παρά γραφείο εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων. Εκείνων των κομματικών συμφερόντων που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Η πολιτική εκμετάλλευση των νέων παιδιών, ένα από τα βαθύτερα και καταστροφικότερα αίτια της κρίσης, πρέπει να σταματήσει πάση θυσία. Αυτό που ΄τοσα χρόνια φαινόταν παιχνίδι με "επαναστατικό" αμπαλάζ καταντά εφιάλτης διότι τότε υπήρχαν τα χρήματα και οι προοπτικές και τα λόγια ήταν ανέξοδα.
Τώρα η νέα γενιά θα πληρώσει εκτός από τις επιλογές της προηγούμενης και τις δικές της επιλογές. Γι' αυτό πρέπει να ξεφύγει από τους δάσκολους της νεολαίας/νταντάδες και να δημιουργήσει ένα νέα τρόπο σκέψης που θα την οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονίστηκα βλέποντας στην δεύτερη φωτογραφία τον αδικημένο αγωνιστή που πεινάει να διαδηλώνει.
Μιλάω για τον Δήμαρχο, παιδί του "κομματικού σωλήνα" διπλο_τριπλο_μισθούχο όλα τα χρόνια που ήταν δήμαρχος στην Χαιρώνεια, πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δημόσιος υπάλληλος. Τώρα δε με αποδοχές τραπεζίτη Δήμαρχος στην Λιβαδειά.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Βοιωτέ. Είμαι ο χθεσινοβραδινός ανώνυμος των 11:12 και σ’ευχαριστώ για την υποστήριξη. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ορισμένα θέματα στον ανώνυμο υβριστή των 08:42
1) Όποιος έχει επιχειρήματα δεν καταφεύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό είναι μία βασική αρχή για μία πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων. Εκτός και αν ο σκοπός μας είναι απλά να κάνουμε φασαρία και επίδειξη τζάμπα μαγκιάς καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μας.
2) Δεν απαίτησα ούτε φορολογικές δηλώσεις ούτε φορολογική ενημερότητα, ούτε το οποιοδήποτε πιστοποιητικό από τον οποιοδήποτε προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδήλωση. Απλά μου φαίνεται υποκριτικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες να φοροδιαφεύγουν απροκάλυπτα όλα αυτά τα χρόνια με την ανοχή του κράτους και τώρα να διαμαρτύρονται για μία κατάσταση που και οι ίδιοι ευθύνονται. Αν στον ανώνυμο υβριστή δεν του φαίνεται προκλητικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν εισόδημα 6000 ευρώ το χρόνο κατά μέσον όρο, τότε δεν έχουμε να πούμε πολλά.
3) Το πρόβλημα με τους νέους δεν είναι πως διαμαρτύρονται για την ανεργία των γονιών τους. Διαμαρτύρονται γιατί θέλουν να επιστρέψουν σε ένα καθεστώς, το οποίο απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να ζει με δανεικά. Και όσο αυτό δεν το κατανοούν, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η προσαρμογή. Αλλά η ευελιξία σκέψης και πράξης ποτέ δεν ήταν το δυνατό μας σημείο. Όσο η νέα γενιά δεν απελευθερώνεται από την πίεση της μαμάς να πάει να γλύψει τον βουλευτή και τον δήμαρχο για μια 6μηνη σύμβαση, δεν θα πάμε μπροστά. Τέρμα τα κρατικά φράγκα για ρουσφέτια, τέρμα κι ο εξευτελισμός! Όσον αφορά την κομματική εκμετάλλευση των νεανικών ανησυχιών, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα γι’αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.
Αυτά τα πολύ απλά θέλω να πω. Αλλά δεν περιμένω πολλά από έναν άνθρωπο που η μόνη του σχέση με την ελληνική γλώσσα είναι η λέξη ‘’κουμάσι’’.

βοιωτός είπε...

2.16
Δεν τίθεται θέμα ευχαριστιών, πολιτική συζήτηση κάνουμε.
Αναμένω αντίκρουσή σου για να τοποθετηθώ κι εγώ για το ζήτημα της φοροδιαφυγής...

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε ειμαι ο 11¨37 και αν και εν μερη διαφωνουμαι και παλι εχεις δικιο σε αυτα που μου απαντησες! εγω στην δημοσιευση μου αναφερομαι στον συμπολιτη μας που αναφερεται στις φορολογικες δηλωσεις και εννοω οτι παντου υπαρχουν εξαιρεσεις οτι οπως στους επαγγελματιες σιγουρα δεν φοροδιαφευγουν ολοι ετσι και στο δημοσιο δεν ηταν ολοι στην ιδια κλιμακα.. αλλα οτι σχεδον το 70% ακριβοπληρωνοταν σε σχεση με την αποδοση τους ειναι γεγονος και αν θελεις μπορω να σου το επιχειρηματολογησω γιατι εγω εχει τυχει να δω φορολογικες δηλ και μιλαω για κατι ποσα που εμεις του ιδιωτικου τομεα και να δουλευουμε 3 χρονια τις συγκεκριμενες φορολογικες ουτε στον υπνο μας...

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα στον αγανακτισμένο πραγματικά κόσμο μπορεί να διακρίνει κανείς και αρκετούς(!) οι οποίοι τα τελευταία χρόνια άνηκαν στους βολεμένους όπως επίσης και αρκετούς μνημονιακούς που την τελευταία στιγμή "αλλαξοπίστησαν".
Ουστ κοπρόσκυλα!

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώην βολεψάκηδες και οψίμως αλλαξοπιστήσαντες είναι οι πλέον επικίνδυνοι. Απλά ψάχνουν για νέο βόλεμα.Δεν άλλαξαν σε τίποτα αλλάζουν γήπεδο μεταφέροντας εκεί τη σαπια νοοτροπία τους.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν έχουμε και λέμε 11:12...ξεματιάστηκα να πληκτρολογώ στο κινητό μου(ε δεν θα βγάλω και τα μάτια μου μήπως με πεις ασύντακτο εσύ)όχι για να απαντήσω σε εσένα αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύεις...την γλίτσα...και λέω να φθείρω λίγο το πληκτρολόγιο μου στον υπολογιστή αυτή την φορά μήπως και κατανοήσεις τα ελληνικά μου...για πες μου ρε παιδοψυχολόγε, απο όλη την συμμετοχή στην διαμαρτυρία, εσένα σου κακοφάνηκε η συμμετοχή κάποιων με υψηλά εισοδήματα(πιθανότα φοροφυγάδων) και η συμμετοχή των μαθητών???...αυτό σου έκανε εντύπωση???...Τον Δήμαρχο και άλλους πολιτκούς υποκριτές δεν τους είδες????(ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ), ώστε να κάνεις θέμα??? γιαυτό λέω ότι είσαι κουμάσι...σαν να ακούω τα παπαγαλάκια των μμε που μια στοχοποιούν τους ελ.επαγγελματίες, μια τους μισθωτούς,μια του ιδωτικού τομέα κτλ κτλ...διαίρε και βασίλευε για να αλληλοσπαράζεται η μάζα...ή είσαι κρατικοδίαιτος ή αν λες αλήθεια και είσαι ιδ.υπάλληλος τότε έχεις νοημοσύνη νεάντερταλ...θεωρώ απο την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιείς(άχρωμη-άοσμη-άγευστη) ότι είσαι ένας απο τους λάτρεις της συγκυβέρνησης. Ε λοιπόν σε όλους εσάς, που όπου περνάει η άμαξα και και ασχολείστε με το πέταλο του αλόγου, θα σας ξεφωνίζουμε όπου σας βρούμε, σε καφενεία,το δρόμο , σε blog και όπου αλλού ξεστομίζετε το λογίδριο του πρετεντέρη στο μεγκα τσάνελ που έλεγε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ευθυνόμαστε για το μνημόνιο...αυτά και ας σε πειράζει ο ' ορυμαγδός ' των φωτογραφιών του Βοιωτού...έρχεται ο τελευταίος σας σπασμός κοματόσκυλα του δικοματισμού

Υ.Γ Και επειδή το άλλο σας τέχνασμα για όποιον σας ξεσκεπάζει είναι να τον λέτε αριστερό και κομμουνιστή...εγώ είμαι καπιτάλας

Υ.Γ 2 Όσο για το ότι βρίζω ανωνύμως...τι να πω...λες και εσύ γράφεις επώνυμα και παρεξήγηθηκες...μιλάμε για απίστευτη νοητική παρακμή

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, επειδή σήμερα είναι Παρασκευή και τα σχολεία αύριο είναι κλειστά, λέω να απαντήσω στον 08:42 για μία ακόμη φορά.
1) Μπορεί να γράφω ανώνυμα όπως και εσύ αλλά η διαφορά μας είναι πως εγώ το κάνω για να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου από κάτι τύπους σαν εσένα που έχουν πάρει σβάρνα (ωραίο ε;) τα blogs και έχουν μετατρέψει την πολιτική διαμάχη σε γηπεδικό χουλιγκανισμό απειλώντας, βρίζοντας και συκοφαντώντας όποιον δεν έχει την ίδια άποψη με αυτούς και χρησιμοποιούν την ανωνυμία του διαδικτύου για να κάνουν κηρύγματα μίσους. Χωρίς επιχειρήματα, με απροσδιορίστου σύνταξης ελληνικά και με μπόλικο θράσος προσπαθείς να ‘’περάσεις’’ τη γνώμη σου ξεχνώντας πως ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Δεν με ενδιαφέρει αν δηλώνεις αριστερός, κομμουνιστής ή καπιτάλας (sic). Σίγουρα δεν είσαι δημοκράτης.
2) Το αν είμαι υποστηρικτής (και όχι λάτρης) της συγκυβέρνησης το ξέρω εγώ και δεν θα βάλω χωροφύλακα στις πολιτικές μου επιλογές. Όπως επίσης και αν είμαι παιδοψυχολόγος, δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος το ξέρω καλύτερα από εσένα. Και αν είσαι όπως λες ελεύθερος επαγγελματίας, φαντάζομαι πως το ‘’ρε’’ που μου απευθύνεις θα το έχουν εκτιμήσει όλοι οι πελάτες σου. Ή μήπως αυτούς τους έχεις ανάγκη και παριστάνεις τον ευγενικό;
3) Τις απειλές πως θα ξεφωνίζεις όποιον διαφωνεί με τις απόψεις σου όπου τον βρεις, τις αρχειοθετώ στο φάκελο ‘’τζάμπα μάγκες’’.
4) Δεν ξέρω για τα λογύδρια του Πρετεντέρη, αυτό που ξέρω είναι πως η αποκάλυψη στρεβλώσεων στην ελληνική κοινωνία είναι ένα ακόμη πεδίο άσκησης υποκρισίας. Όταν κάποιος συλλαμβάνεται να παρανομεί, φωνάζει αμέσως για στοχοποίηση (ναι, ακόμη και ο Άκης). Επειδή μιλάς για στοχοποίηση να σε ρωτήσω κάτι. Είναι στοχοποίηση η αποκάλυψη πως 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν έκαστος εισοδήματα 6.000 ευρώ ετησίως; Είναι στοχοποίηση οι 16 μισθοί που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Ο.Π.Α.Π.; Είναι στοχοποίηση τα εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει παράνομα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ; Είναι στοχοποίηση οι 100.000 αποθανόντες συνταξιούχοι που οι συγγενείς τους ελάμβαναν παράνομα τις συντάξεις τους; Είναι στοχοποίηση οι μαϊμού τυφλοί; Είναι στοχοποίηση οι ψεύτικες αγροτικές επιδοτήσεις; Θα μπορούσα να συνεχίσω όλο το βράδυ, αλλά θα πω το εξής: Ασχολούμαστε 3 χρόνια τώρα τόσο πολύ με τους πολιτικούς μας, την Μέρκελ και την Τρόικα, που ξεχάσαμε να ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας και την ανάληψη των δικών μας ευθυνών και την σημερινή κατάσταση.
5) Ας πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Ναι, δεν θα ασχοληθώ με τον Δήμαρχο και τους άλλους πολιτικούς υποκριτές. Πρώτον, γιατί στην τελική είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού , και δεύτερον τους έχουμε σύρει τόσα αυτά τα χρόνια, που είναι κουραστικό, βαρετό και ανούσιο να τους τα ‘’χώσουμε’’ άλλο. Στην τελική, όταν το παλιό και διεφθαρμένο υποστηρίζει το παλιό και διεφθαρμένο, είναι αναμενόμενο. Με λυπεί όμως βλέποντας το νέο να υποστηρίζει το παλιό και διεφθαρμένο, αντί να αγωνίζεται για την κατάργησή του. Με λυπεί όταν βλέπω νέους ανθρώπους με παλιά μυαλά, σκουριασμένες ιδέες και παλαιοκομματική συμπεριφορά. Νέους που αντί να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, κλαψουρίζουν για τα χαμένα εισοδήματα όχι τα δικά τους, αλλά του μπαμπά τους, πριν καλά καλά προλάβουν να αποκτήσουν δικά τους. Νομίζω ότι έγινα αντιληπτός στο τι εννοώ.
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν η ευγένεια και η πολιτισμένη ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι γλίτσα, σίγουρα όμως την προτιμώ από την βιαιότητα των λόγων και απόψεων.

Ανώνυμος είπε...

Αχ καλέ τι τρυφερό που έγινε ξαφνικά το παιδί,συτός που ξέρει ότι τα παιδιά διαδηλώνουν για λάθος λόγους. Αστο μεγάλε και βιβλιο να γράψεις δεν το μαζεύεις. Απο κριτής υποκριτής

Ανώνυμος είπε...

μα τι λεει ο ανθρωπος εδω ο τζιρος σε ολους μας εχει πεσει κατα 50% και γραφουμε ολοι ζημιες, έλεος αντι να κατσλαβαινει οτι ολοι αυτοι που γραφει με το χαμηλο εισοδημα ειμαστε κατεστρσμμενοι και γιαυτο ειναι ετσι οι δηλωσεις μας μας λεει φοροφυγαδες. Αυτα ρε ανθρωπε ισχυαν οταν υπηρχε αγορα τωρα δεν υπαρχει

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή είμαστε φορφυγάδες και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας υποκινήσαμε τα πσιδιά να πάρουν μέρος και μάλλον δεν είμαστε και τόσο μορφωμένα άτομα. Λοιπόν αει σιχτιρ ρε να μην πω. Κε Λάμπρου να αναρτήσετε τα σχόλια μος γιατί το θράσος κάποιων δεν έχει όρια. Είμαι 27 χρόνια εργαζόμενη στον εμπορικό τομέα και ποτέ δεν την είδα αφεντικό και πάντα έκοβα την αποδειξούλα μου αλλά αυτός ο θρασύς ξερόλας τιμητής είναι βαλτός.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο 11.12 (18/10).Και προσθέτω. Αν ήμασταν σοβαροί και όχι διαρκώς έρμαια των κομμάτων και του λαϊκισμού τους θα απαιτούσαμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουν όλα.
Αλλά να αλλάξουν δομικά , αξιοκρατικά και δίκαια.
Θα ενώναμε τις δυνάμεις μας λοιπόν στο ΠΩΣ θα αλλάξουν και όχι στο ΑΝ.
Ενώ τώρα τι είναι αυτό που θέλουμε;
Να συνεχιστούν : η φοροδιαφυγή, η αναξιοκρατία, η ρεμούλα, οι αρπαχτές, οι απάτες, η διαφθορά,το βόλεμα, η τεμπελιά, το κηφηναριό του δημοσίου,η λαμογιές, η ευνοιοκρατία, τα δάνεια, η ανηθικότητα, η αμάθεια, κλπ, με δυο λόγια η μετριοκρατία και η απόλυτη φαυλοκρατία?