Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία Παπαγγελή στη Λιβαδειά και 36 φωτογραφίες

Εγινε χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά η ορκωμοσία των νέων δημοτικών ταγών στον καλλικράτειο πλέον Δήμο Λεβαδέων. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος ενώ το παρών έδωσαν και οι 4 βουλευτές Βοιωτίας. Ο νέος δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ν. Παπαγγελής στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Σχέδιο Καλλικράτης ανοίγει νέους ορίζοντες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και πως απαιτείται συλλογική προσπάθεια για την εφαρμογή στην πράξη αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Παπαγγελής ζήτησε την βοήθεια όλων των παρατάξεων και όλων των δημοτών στο έργομ που αναλαμβάνει και υποσχέθηκε από την πλευρά του "ειλικρινή δημοκρατικό διάλογο με όλους τους φορείς του τόπου μας, (καθώς) επιζητούμε την άμεση δημοκρατία με τη συμμετοχή όλων των δημοτών, προτάσσουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο δήμο".
Ο νέος δήμαρχος Λεβαδέων -όπως αναμενόταν- έκανε ειδική αναφορά στους πειρφερειακούς δήμους που ενσωματώθηκαν στη Λιβαδειά με τον Καλλικράτη και στο βάρος που θα επιδιώξει να δώσει στις τουριστικές υπηρεσίες τονίζοντας ότι  "«κλειδί» για την ευημερία των πολιτών θεωρούμε την αξιοποίηση όλης της περιοχής του δήμου Λεβαδέων. Αποτελεί για μας προτεραιότητα η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής μας καθώς και η προβολή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, των μοναδικών ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του κάθε τόπου μας. Ο τουρισμός και η διαμονή επισκεπτών στον τόπο μας θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην πρόοδο και την ευημερία του".
Τό περιβάλλον, η αρωγή στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου, η διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων περιλαμβάνονταν επιπλέον στις πρώτες εξαγγελίες του κ. Παπαγγελή που έκλεισε την ομιλία του με τις πατροπαράδοτες ευχές -"ένεκα των ημερών". Δείτε το φωτορεπορτάζ.
Η ορκωμοσία Παπαγγελή στη Λιβαδειά και 36 φωτογραφίες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βhttp://www.reporter.grΒ.Οικονόμου: "Στα 450 δισ. ευρώ θα φτάσει το χρέος το 2013- Κανείς δε θα μας δανιζει.


Το χρέος της χώρας θα έχει φτάσει στα 450 δις ευρώ το 2013 και καμία χώρα δε θα δανείζει την κυβέρνηση έστω και ένα σεντ, εκτίμησε σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου.

"Κάποιοι ελπίζετε ότι δεν θα είστε εδώ τότε, αλλά εγώ ελπίζω πως θα είστε όλοι εδώ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, απευθυνόμενος προς τους πρώην συναδέλφους του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
«Τι θα πούνε τότε αυτοί που ακολούθησαν αυτήν την "γενναία" πολιτική για την οποία μιλάνε σήμερα; Μυξιάρικα θα κλαψουρίζουν και θα λένε ότι πρέπει να πάρουμε νέο δάνειο, γιατί το 2013-14-15 έχουμε να πληρώσουμε 150 δισ. Τι μαγικά θα κάνετε τότε; Ή ελπίζετε ότι δεν θα είστε κυβέρνηση και θα έχετε λουφάξει σε κάποια γωνιά στο βάθος της ιστορίας;» ρώτησε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

«Θα πείτε να πάρουμε δεύτερο Μνημόνιο. Αλλά εσείς πανηγυρίζατε την επομένη του πρώτου Μνημονίου, λέγοντας ότι "επετεύχθη ο στόχος που έθεσε η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών".
Η ώρα του δεύτερου Μνημονίου, "με τα λαϊκά εισοδήματα συντετριμμένα κατά 50%", «δεν θα είναι η εποχή των πονηρών πολιτευτών που έρχονται σήμερα στο βήμα κλαψουρίζοντας, και λέγοντας πως μπορεί να είμαστε και με τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα, πιστεύοντας ότι μπορούμε να διαδεχθούμε τον κ. Παπανδρέου, αποτελώντας το αριστερό άλλοθι του ΠΑΣΟΚ. Αυτά συνέβαιναν τις εποχές των πονηρών πολιτευτών. Όταν ναυαγήσει το πλοίο που θα βουλιάξετε, οι πόντικοι θα φάνε στο κεφάλι την ξυλιά, από αυτούς που θα βρίσκονται ήδη στη θάλασσα», κατέληξε ο βουλευτής.