Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησε το Κορινθιακό Ημερολόγιο

Κυκλοφόρησε για 8η συνεχόμενη χρονιά το «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΗΜEΡΟΛΟΓΙΟ», μια εκδοτική προσπάθεια που άρχισε το 2004, σε επιμέλεια του Σωτήρη Κοκκωνάκη, φυσικού-συγγραφέα και ερευνητή της Κορινθιακής ιστορίας και πολιτισμού.


Πρόκειται για ένα καλαίσθητο βιβλίο, σχήματος Β5, 196 σελίδων, σε ασπρόμαυρη εκτύπωση, με έγχρωμο εξώφυλλο στο οποίο απεικονίζεται η Κόρινθος (αρχαία) και η περιοχή του Ισθμού, όπως φαίνονταν από τον Ακροκόρινθο, σε γκραβούρα των μέσων του 19ου αιώνα.

Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον νεοϊδρυθέντα σύλλογο «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» και εκτός του ότι είναι ένα λεπτομερές ημερολόγιο, παραθέτει πολλές τοπικές πληροφορίες, παρουσιάζει παλιούς και νέους λογοτέχνες, ιστορικούς, ερευνητές κ.ά.
Πιο συγκεκριμένα στις σελίδες του ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2011 συναντάμε φωτογραφίες από ημιορεινά και ορεινά χωριά της Κορινθίας, ποιήματα παλιών και νέων Κορίνθιων ποιητών, λογοτεχνικά κείμενα και μελέτες Κορινθίων συγγραφέων, ιστορικά κορινθιακά ντοκουμέντα, μελέτες και δημοσιεύσεις που αναφέρονται στην Κορινθία, γκραβούρες Κορινθιακών τοπίων, τους εορτασμούς των πόλεων και των χωριών της Κορινθίας, καθημερινά ένα γεγονός από τη βυζαντινή ιστορία ή τον αγώνα του 1821 που συνέβη την αντίστοιχη ημέρα, το αγιολόγιο κάθε ημέρας, τις αφιερωμένες παγκόσμιες ημέρες κ.ά.
Όλο αυτό το πρωτότυπο υλικό συνθέτει μια πολυποίκιλη ταξιδιωτική συντροφιά στο ασταμάτητο κύλισμα των ημερών και των εβδομάδων επιτυγχάνοντας να διατηρεί έντονο το ενδιαφέρον για αναγνώστες όχι μόνο από την Κορινθία, αλλά και όπου Γης.
Οι δημοσιεύσεις στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2011 έχουν επιλεγεί έτσι, ώστε να έχουν το χάρισμα να προσφέρουν αναγνωστική απόλαυση, προσδίδοντάς του παράλληλα διάρκεια χρήσης και συλλεκτικά αξία, αφού στις σελίδες του απεικονίζεται συνοπτικά και πολυσυλλεκτικά η ψυχή της Κορινθίας που ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: