Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία του Γιάννη Πατσαντάρα στον δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και 40 φωτογραφίες

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα τελετών στο δημαρχιακό μεγάρο Διστόμου για να στεγάσει τους πολίτες του νεοσυσταθέντος καλλικράτειου Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας οι οποίοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής που εξελέγη στις τοπικές εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο.
Πρέπει να τονιστεί ότι πέρα από τη σημαντική προσέλευση δημοτών στην χθεσινοβραδινή ορκωμοσία ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργούσε η ζεστή ατμόσφαιρα: τα χαμόγελα, οι θερμές ευχές μεταξύ των προσερχομένων ακόμη και ο σεμνός μπουφές με τα παραδοσιακά γλυκίσματα είχαν εκείνο το άρωμα των παραδοσιακών ελληνικών Χριστουγέννων "στο χωριό" και η όλη λιτή τελετή έδινε την αίσθηση μιας μεγάλης αλλά πάντως οικογενειακής σύναξης.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. κ. Γεώργιος, ο οποίος όπως και ο ίδιος ανέφερε συνδέεται ιδιαίτερα με την περιοχή ως επί πολλά χρόνια ηγούμενος του Οσίου Λουκά και ο οποίος δώρισε στον Γιάννη Πατσαντάρα μια εικόνα της Θεοτόκου.
Ο νέος δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Πατσαντάρας υποδεχόταν προσωπικά όλους τους δημότες, φίλους και συγγενείς με ένα πλατύ χαμόγελο και με χριστουγεννιάτικες ευχές.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Πατσαντάρας ήταν και αυτή τη φορά πολύ καλός. Ο λόγος του ενώ είναι βαθύτατα πολιτικός δεν είναι ξύλινος κι ενώ είναι -όταν απαιτείται- ουσιωδώς τεχνοκρατικός δεν κουράζει. Ο νέος δήμαρχος ΔΑΑ υποσχέθηκε από την αρχή ριζικές τομές υποστηρίζοντας ότι  "σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, για το Δήμο ο οποίος δεν αλλάζει απλώς σελίδα, αλλάζει βιβλίο" και αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που η τοπική αυτοδιοίκηση ως πυλώνας της  εν κρίσει ευρισκομένης ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Πατσαντάρας επιβεβαίωσε την πολυδιάστατη πολιτική του στόχευση και προέταξε το όραμά του: "Το όραμα μου ως Δήμαρχος, στοχεύει σε ένα Δήμο σύγχρονο, ικανό να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σήμερα, έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του αύριο και με τη δυνατότητα να οικοδομεί για το απώτερο μέλλον", είπε και δικαιώνοντας την υπερκομματική και ενωτική του δημοτική πρωτοβουλία προσέθεσε απευθυνόμενος σε όλους τους δημότες: "Είμαι βέβαιος ότι θα είστε δίπλα μας, σε έναν αγώνα που θα δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Όλοι μαζί να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, και με αποφασιστικότητα, με συνέπεια, πείσμα και κυρίως με αισιοδοξία και προοπτική, να πορευτούμε στο μέλλον. Ως πρώτος Δήμαρχος του Νέου Δήμου μας, έχοντας όραμα ένα Δήμο Πρότυπο δηλώνω σήμερα από τη θέση αυτή, ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα φροντίζει να διατηρείται και να ενισχύεται η συνοχή της κοινωνίας μας. Χωρίς ομαδοποιήσεις, αποκλεισμούς και διακρίσεις". 
Αξίζει να σημειωθούν οι ιεραρχημένες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για την τετραετία 2011-2014 στον ΔΑΑ όπως αναλύθηκαν από τον νέο δήμαρχο και οι οποίες  περιλαμβάνουν:
1. τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου με κατάλληλη οργάνωση και με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας
2. τη βιώσιμη ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας και στην διατήρηση υψηλών ποσοστών Απασχόλησης
3. τη φροντίδα για το Περιβάλλον και την βελτιστοποίηση της Ποιότητας Ζωής
4.την ανάπτυξη της Κοινωνικής Πολιτικής, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού
5. την διεκδίκηση και αξιοποίηση πόρων από κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα Εθνικό η της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα ώστε να εξαντλήσουμε τις όποιες χρηματοδοτικές δυνατότητες
6. τη στήριξη της επιχειρηματικότητας
7. Τον εθελοντισμό
Το παρών στην ορκωμοσία του Γιάννη Πατσαντάρα έδωσαν ο απερχόμενος δήμαρχος Διστόμου κ. Πανουργιάς, ο πρώην δήμαρχος κ. Παπαχρήστος, ο απερχόμενος δήμαρχος Αράχωβας κ. Ανδρέου και αρκετοί πολιτικοί παράγοντες που θα δείτε στο φωτορεπορτάζ μαζί με ολόκληρη την ομιλία του δημάρχου ΔΑΑ. Δείτε.  

Η ορκωμοσία του Γιάννη Πατσαντάρα στον δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και 40 φωτογραφίες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ . ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ .