Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«Δώρο ζωής» από Κύπριο παιδονευρολόγο σε τέσσερα άτομα

Κύπριος παιδονευρολόγος προσφέρει με το θάνατό του ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του. «Δώρο ζωής» σε τέσσερις πάσχοντες προσφέρει με τον αδόκητο θάνατό του ο διακεκριμένος Κύπριος παιδονευρολόγος και νευροφυσιολόγος Σταύρος Χατζηλοΐζου.
Τα νεφρά του μεταμοσχεύονται σε δύο Κύπριους νεφροπαθείς. Το συκώτι του έχει σταλεί στην Ελλάδα και οι πνεύμονες στο Ισραήλ.
Ο 43χρονος Σταύρος Χατζηλοΐζου, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο. Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα στη Λευκωσία.
Ο δρ Χατζηλοΐζου, ο οποίος καταγόταν από τη Μόρφου, επέστρεψε στην Κύπρο το 2007 ύστερα από βασικές ιατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και μετεκπαίδευση στην παιδιατρική, παιδονευρολογία και νευροφυσιολογία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Ιατρικό Κέντρο Ταφτς της Νέας Αγγλίας (Tufts New England Medical Center) και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αντίστοιχα.
Εργάστηκε ως καθηγητής στη μονάδα της επιληψίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Το 2007 ο Δρ Χατζηλοΐζου ίδρυσε μαζί με τη δρ Πάολα Νικολαΐδου το Ινστιτούτο Παιδονευρολογίας Κύπρου, το οποίο εδρεύει στη Λευκωσία. Διετέλεσε επίσης μέλος των Γιατρών του Κόσμου και ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ανάπτυξης και Αποκατάστασης Παιδιών Κύπρου (Cyprus Child Development Foundation), το οποίο στοχεύει στη φροντίδα παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες και σύνθετες νευρολογικές ανάγκες.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: