Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φωτιά στο Δίστομο

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ



















Δεν έχει τεθεί ολοκληρωτικά υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 16.45 του Σαββάτου σε λόφο έξω από το Δίστομο στην περιοχή Μπαλκάμη, σε λόφο μεταξύ Διστόμου, Λιβαδειάς και Στειρίου και κατακαίει πουρνάρια και ξερόχορτα. Στην περιοχή πνέει "μέγας", νότιο ισχυρός άνεμος που δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Από τη φωτιά κάηκε η περίφραξη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας, κινδυνεύουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ενώ σύμφωνα με την ΠΥ Λιβαδειάς δεν υπάρχει ορατός κίνδυνοος για τον υποσταθμό της ΔΕη ποτ βρίκεται 500 μέτρα από το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Επί τόπου βρίσκονται 3 οχήματα της Πυροσβεστικής -που έχει να αντιμετωπίσει την ίδια ώρα φωτιές στη Θήβα και στη Χαλκίδα- με 6 άνδρες ενώ ρίψεις έκαναν δύο ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί οχήματα της Δασικής Υπηρεσίας, του Δήμου ΔΑΑ παρουσία του κ. Πατσαντάρα και UNIMOG της Περιφέρειας Στερεάς καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό σε νοητό κύκλο με κέντρο το Δίστομο και ακτίνα ενός χιλιομέτρου έχουν ξεσπάσει 4-5 φωτιές, στα Ασπρα Σπίτια, στη Βρύση Καραγιάννη, στη Βρυσούλα, στο Στείρι. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν προς τη viotia κάτοικοι του Διστόμου φάινετια σαν να "τις βάζει χέρι" για άγνωστους λόγους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: