Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η ΔΕΗ έκοψε ξανά το ρεύμα σε άτομο που αναπνέει με μηχανική υποστήριξη

Νέο περιστατικό γραφειοκρατικής τρέλας παρά την τραγική ιστορία με την 56χρονη τετραπληγική στα Χανιά

Αδιόρθωτοι φαίνεται ότι παραμένουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ καθώς στο Χολαργό σημειώθηκε νέο περιστατικό διακοπής ρεύματος σε άτομο που αναπνέει με μηχανική υποστηρίξη.

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από τον τραγικό χαμό της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά που έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για οφειλή ύψους 267 ευρώ, όπως υποστηρίζει η οικογένειά της, και λίγο έλειψε να θρηνήσουμε και δεύτερο θύμα.

Ο 45χρονος Μιχάλης είναι πολύτεκνος πατέρας, ανάπηρος, καρδιοπαθής, διαβητικός με βαριά αναιμία και όπως λέει έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί στους ευάλωτους καταναλωτές.

Και όμως η ΔΕΗ εξέδωσε μέσα σε πέντε μήνες 5 λογαριασμούς για τους οποίους καλείται να πληρώσει 1.900 ευρώ καθώς μέσα σε αυτούς υπάρχει και το «χαράτσι». Όπως περιέγραψε μιλώντας στην Ελευθεροτυπία «όταν κόπηκε το ρεύμα, πήγα απευθείας στο Σισμανόγλειο, με υποξαιμία και αρρυθμίες». «Πήρα τηλέφωνα σε όλα τα υπουργεία και διαμαρτυρήθηκα, εξήγησα τι συμβαίνει, η γυναίκα μου πήγε στη ΔΕΗ να διαμαρτυρηθεί γιατί είμαστε στο κοινωνικό τιμολόγιο. Της είπαν ότι έχασαν την καρτέλα με τα στοιχεία μας. Τελικά, έγινε επανασύνδεση. Αν ήταν κάποιος ηλικιωμένος που δεν ήξερε πώς να το χειριστεί, θα θρηνούσαμε θύματα».
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: