Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Συλλογική προσπάθεια για την αποκατάσταση του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη στη Λιβαδειά!




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ


Γράφει εκλεκτός αναγνώστης που μας αποστέλλει και φωτογραφίες:
"Θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχουν νέα για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Διάκου. Εάν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λεβαδέων για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημία, θα πρέπει να σκεπάσει (εάν όχι να το απομακρύνει ) το Αγαλμα.
Ρεζίλι γίνεται η πόλη μας σε κάθε ξένο επισκέπτη
".  
Εχω αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα με δημοσιεύματα όπου τόνιζα μεταξύ άλλων:
Πληροφορείται η viotia ότι δεν έχουν αποδώσει συγκεκριμένα και ανακοινώσιμα αποτελέσματα οι έρευνες που... διενεργεί η Ασφάλεια Λιβαδειάς για τους "βάνδαλους" που βεβήλωσαν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη βοιωτική πρωτεύουσα.

Οπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ της viotia οι δράστες έχουν αφαιρέσει τη μύτη, τη δεξιά χείρα και τμήμα του όπλου του πολεμιστή που συμβολίζει τους μεγάλους εθνικούς αγώνες της Ελλάδας και την καίρια συμβολή της Λιβαδειάς σε αυτούς.

Ως γνωστόν στον χώρο του Μνημείου, μπροστά από τη Μητρόπολη, λαμβάνει χώρα η επίσημη κατάθεση στεφάνων στις εθνικές και άλλες τοπικές εορτές.

Είναι φανερό ότι εκτός από την Ασφάλεια Λιβαδειάς πρέπει να κινηθούν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς για την αποκατάσταση του Μνημείου που κοσμεί την πλατεία Μητροπόλεως και έχει συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της πόλης. Τότε που είχε νόημα η κατάθεση στεφάνων και η απόδοση τιμής σε άξιους προγόνους... 
Χθες περνώντας από το σημείο διαπίστωσα ότι το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη εξακολουθεί σχεδόν ένα χρόνο μετά να στέκει εκεί ακρωτηριασμένο, βεβηλωμένο και θλιμμένο. Αυτό πρέπει να αλλάξει Πώς; Το viotia.blogspot.gr και ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς θα ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό με σκοπό να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για την άμεση επισκευή του Μνημείου ώστε την 25η Μαρτίου 2014 να στέκει περήφανο και πάλι στη θέση του. Θα ειδοποιηθείτε για τη διαδικασία συνεισφοράς στον λογαριασμό.  Χρειαζόμαστε τη συνδρομή όλων σας!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αυτό Βοιωτέ αποτελεί ξεφτίλα για την πόλη. Βρες τον τρόπο και το κόστος αποκατάστασης και όλη η Λιβαδειά θα είναι δίπλα σου. Για να γράφω εγώ σχόλιο τώρα δίπλα στο τζάκι, κάποιοι δώσαν ζωές και αφήσαν πίσω χήρες και ορφανά... Ξεφτίλα!

βοιωτός είπε...

Ηδη το έχουμε δρομολογήσει και αύριο θα κάνω επίσημη ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

Για αρχή, ας κινητοποιηθούν οι διάφοροι σύλλογοι της πόλης, να συνεισφέρει ο καθένας ότι μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βοιωτέ, ξεφτίλισες την “Δημοτική Αρχή” και Δημοτική Αρχή δεν είναι η παράταξη που έχει τον Δήμο αλλά και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται σ΄ αυτόν.
Προχώρα κι όλοι μαζί Μπορούμε και θα μπορέσουμε και τον Μάιο να τους στείλουμε στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ??