Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η λακκούβα στο κέντρο της Λιβαδειάς





Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ














Η επικίνδυνη λακκούβα που βλέπετε στη φωτογραφία δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της περιφέρειας της πόλης. Βρίσκεται σε μια απο τις πλέον κεντρικές διασταυρώσεις της Λιβαδειάς, εκείνη της Πεσόντων Μαχητών και Φίλωνος, όπου μάλιστα υπάρχουν και φανάρια. Η ασφαλτόστρωση που έγινε τελευταία κάλυψε τον δρόμο αλλά προφανώς η ΔΕΥΑΛ "έσκαψε" το φρεάτιο για να το "αποκαλύψει" δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη παγίδα για τους εποχούμενους αλλά και για τους πεζούς.
Η viotia επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας που είχε αναλάβει την ασφαλτόστρωση  του κεντρικού αυτού άξονα της Λιβαδειάς ο οποίος λακωνικά υπογράμμισε ότι ο εργολήπτης έχει εκπληρώσει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις του.
Η μεγάλη λακκούβα -γιατί από μικρές είναι γεμάτη όλη η πόλη- πρέπει να καλυφθεί τάχιστα διότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει σοβαρό ατύχημα κυρίως με δίκυκλο/μηχανάκι και εν όψει της ήδη αυξημένης κίνησης που παρουσιάζει η Λιβαδειά λόγω των εορτών. Τι περιμένει η δημοτική αρχή να θρηνήσουμε θύματα; 

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας καταθέσει ο ανάδοχος τα επιμετρητικά σχέδια και τις επιμετρήσεις του έργου που πληρώθηκε ο ανάδοχος και παρέλαβε η υπηρεσία όπου εκεί να φαίνεται ότι δεν είναι πληρωμένη η επιφάνεια του φρεατίου.
Δεν προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία ασφαλτόστρωση μεταλλικών επιφανειών φρεατίων.
Να μας το εξηγήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λιβαδειάς ή της ΔΕΥΑΛ και μετά να δούμε αν έχει εκπληρώσει σωστά τις συμβατικές του υποχρεώσεις ο ανάδοχος όπως ισχυρίζεται.

Βασίλης Μηχανικός είπε...

Δηλαδή πρέπει να αφήσουμε να γίνει ζημιά επειδή έτσι ισχυρίζεται ο εργολήπτης ?
Έχει γίνει διοικητική παραλαβή για χρήση του συγκεκριμένου έργου ,για να αναζητήσουμε τις ευθύνες από την τεχνική υπηρεσία ?
Ο υπεύθυνος δήμος τι λέει?

ΕΛΕΝΗ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Κλαίρη ταξιτζού είπε...

παιδειά κάνεται λάθος. Δεν είναι λακούβα.
Είναι τα νέου τοίπου τραμπολίνου για το κηνό !!!

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος δεν έχει σπάσει το αυτοκίνητό του στην συγκεκριμένη λακκούβα τις τελευταίες μέρες!

Ανώνυμος είπε...

Kurie Lamprou,

kanena sxolio gia ton Misel? Giati etsi? Eipame na allaksoume alla o fanatsimos akoma upraxei mesa mas...

Ανώνυμος είπε...

Kurie Lamprou,

kanena sxolio gia ton Misel? Giati etsi? Eipame na allaksoume alla o fanatsimos akoma upraxei mesa mas...

Ανώνυμος είπε...

Kurie Lamprou,

kanena sxolio gia ton Misel? Giati etsi? Eipame na allaksoume alla o fanatsimos akoma upraxei mesa mas...

Ανώνυμος είπε...

Eleos pia me tis lakouves sth Livadeia....exw xamhlwmeno autokinhto kai den mporw na kykloforhsw giati fovamai mhn to spasw....ftiakste tis trypes reeeee!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, 50€ στοίχημα ότι μετά την ανάρτηση σε 24 ώρες θα την κλείσουν. Έτσι λειτουργεί το μαγαζί...

βοιωτός είπε...

4.48 Αγαπητέ διαμαρτύρομαι από τη μια και προβληματίζομαι αππό την άλλη γιατί δεν με παρακολουθείς στο FB όπου έχω επανειλημμένως σχολιάσει -και μάλιστα καίρια αν κρίνω από την αποδοχή και τον εκνευρισμό κάποιων- την υπόθεση Μισέλ που συνταράσσει τη χώρα.
Δες και κάνε κάτι με το FB σου.

βοιωτός είπε...

5.06
Χαχχαχαχχα. Το παρατήρησες κι εσύ έτσι; Πολλοί το έχουν σημειώσει κι εγώ φυσικά ότι έτσι λειτουργεί το μαγαζί -πάντα με προχειρότητα και ανεπάρκεια ως εγγενές συμπλήρωμα.
Τώρα όμως ξέρεις τι θα γίνει; Τώρα που έγραψες ότι ο Δήμος ακολουθεί εμένα δεν θα το φτιάξει ο Παπαγγελής για να χάσεις το στοίχημα. Χαχχαχαχα.
Πάντως πάει το στοίχημα 50 γιούρο κι ελπίζω να μην σπάσουν άλλα αυτοκίνητα ούτε να έχουμε ατύχημα. Χαχαχαχχαχχα

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 5.06 είπε...

Γαμώ το, δίκιο έχεις.
Την πάτησα!
Πάει το πενηντάρι!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να βάζετε στοιχήματα 50€ δεν τα δίνετε στο large εργολάβο ή στο δήμαρχο να κλίσει επιτέλους τη λακκούβα να μην σπάμε τα αυτοκίνητα μας .
Το συνολικό κόστος της πίσσας εκτιμώ πως δεν πρέπει να είναι πάνω από 10 €. Τόσο ξεφτύλλα είναι η Δημοτική Αρχή.

βοιωτός είπε...

6.02
Xαχαχαχαχαχα
Μην νομίζεις. Κι εγώ μόλις το πάρω θα το δώσω στους λογαριασμούς.
χαχαχαχαχαχα

βοιωτός είπε...

6.09
Είναι αντιδεοντολογικό να σταματήσουμε τον στοιχηματισμό (τώρα που κερδίζω :-)). Οσο για την πίσσα μπορεί να είναι φθηνή αλλά έχει εξίσου πολλές και διάφορες χρήσεις.

Ανώνυμος είπε...

@6.09
Κόστος πίσσας 3€ +
Κέρδος 3€ +
Μίζες 4€
= σύνολο 10€ κομπλέ.

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστικά στο Viotia:
Κοινή κάθοδος Παπαγγελή & Πούλου!
Όνομα συνδυασμού: Πίσσα και Πούπουλα!!!

Ανώνυμος είπε...

εντάξει παω να ψάξω για άλλες λακούβες με καλύτερες προοπτικές στο στοίχημα .
θα το παίζουμε live ως προς το μέγεθος ,το βάθος της λακούβας ,και την έκταση της ανεπαρκειας της Δημοτικής Αρχής.
Μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι: Μαύρη τρύπα στο κέντρο της Λιβαδειάς και η Δημοτική αρχή να απαντήσει ότι "προήλθε από πτώση μετεωρίτη", έτσι για να γελάσουμε και λίγο μέρες που είναι!

Ανώνυμος είπε...

στο φίλο @6.20 να του θυμίσω να βάλει και ΦΠΑ 23%
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΙΖΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Μετά τις εργασίες αποκάλυψης στο καπάκι του φρεατίου μπορεί να περάσουν τα γυφτάκια το βράδυ και να το κλέψουν για να το πουλήσουν για μέταλλο.
Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για την ανεπαρκέστατη Δημοτική Αρχή, νομίζω ότι πρέπει να δράσει άμεσα ,και να κερδίσει και το στοίχημα ο αναγνώστης που τζογάρει τα 50 €

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι ο 6:37 έχει μερίδιο από το στοίχημα!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα το ερώτημα για το επόμενο στοίχημα :
Ερώτηση: «θα αποκατασταθεί η λακκούβα μέχρι το Σαββατοκύριακο»
Επιλογές : 1/ ΝΑΙ
2/ ΟΧΙ
3/ Μεταφέρετε για την επόμενη εβδομάδα.

Συνταξιούχος είπε...

Εάν το κόστος αποκατάστασης με πίσσα είναι της τάξεως των 10,00 € θα πρέπει να ντρέπεται ο εργολάβος που δεν το φτιάχνει και θα σκοτωθεί άνθρωπος για 10 €.

Ο Δήμαρχος να σηκωθεί να φύγει αφού για 10 € ανέχεται να τον χλευάζουν οι πολίτες που αρθρογραφούν στο μπλοκ.

Στους μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών να τους πάρουν τα πτυχία αφού για 10 € αφήνουν ανοικτή τη τρύπα και θα σκοτωθεί κόσμος χριστουγεννιάτικά. Αίσχος και Ντροπή τους.

Μου αρέσει που μετά θα κλαίνε και θα διαμαρτύρονται αν όλα τα δώσουμε σε ιδιώτες .Αφού υπάρχει ανικανότητα σε όλους τους τομείς και δεν μπορούν να κλείσουν ένα φρεάτιο .

Απαράδεκτη κατάσταση και αίσχος κύριοι. Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας για την κατάσταση που έχουμε βρεθεί ,ακούς εκεί να μην μπορούν να φτιάξουν ένα φρεάτιο και να αφήνουν τον εργολήπτη να ισχυρίζεται ότι έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις .Λυπάμαι για λογαριασμό του .

Καλά Χριστούγεννα και να είμαστε καλά αν δεν μας έχει φάει η λακκούβα.

βοιωτός είπε...

6.58
Η εργοληπτική εταιρεία εφόσον έχει εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις δεν έχει καμία ευθύνη. Δεν είναι ζήτημα κόστους αλλά τάξης.

ΤΖΩΝ-ΝΤ---ΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ???? ΑΠΟΛΥΤΑ

ΤΖΩΝ-ΝΤ---ΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ???? ΑΠΟΛΥΤΑ

Βασίλης (Μηχανικός) είπε...

Η εργοληπτική εταιρία σύμφωνα με το νόμο εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις με την οριστική παραλαβή του έργου δηλαδή μετά από 15 μήνες από τη βεβαίωση περαίωσης ,συνεπώς έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας που πρέπει να συντηρεί το έργο ο εργολήπτης, εφόσον φυσικά έχει εκδοθεί η βεβαίωση περαίωσης από την υπηρεσία.
Συνεπώς και ευθύνη έχει που δεν σήκωσε το φρεάτιο κατά το στρώσιμο της ασφάλτου και συμφωνώ πως είναι και θέμα τάξης εφόσον δεν συμπληρώνει τη πίσσα για κόστος 10 ευρώ.
Βεβαίως μη ξεχάσω πως οι υπηρεσίες του Δήμου ακόμη κοιμούνται .

Δημήτρης είπε...

Βοιωτέ τον εργολάβο του ΧΕΝΙΑ τον αντιμετώπιζες διαφορετικά σε σχέση με τον εργολάβο του δρόμου, μήπως έχει να κάνει με την εντοπιότητα το θέμα και όχι με την αντικειμενικότητα ;

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο ο δήμαρχος είναι μαθηματικός και ξέρει πολύ καλά τις εξισώσεις της κωλοτούμπας όπως σωστά έχει γραφτεί παλαιότερα, από φρεάτια και ασφαλτοστρώσεις δρόμων δεν γνωρίζει για αυτό φόρεσε και λάθος ενδυμασία κατά την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών.

βοιωτός είπε...

8.44
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αντικειμενικότητα της viotia.-

Τζογαδόρος είπε...

Βοιωτέ, το σκέφτηκα.
Φτιάχνω την λακούβα μόνος μου με 10€.
Κερδίζω το στοίχημα 50€.
Μου μένει κέρδος 40€.
Το γύρισα το ματσάκι!!!!

Τζογαδόρος είπε...

Από που μπορώ να περάσω να πληρωθώ?

βοιωτός είπε...

Τζογαδόρε,
μήπως πράγματι την έφτιαξες μόνος σου; :-).
Τελικά πάντως είχες δίκιο για το ότι το viotiablog κατευθύνει με τα ρεπορτάζ του τον Δήμο Λεβαδέων. Τώρα θα έχουμε συνέχεια αποκαλύψεων και σε ένα άλλο ευαίσθητο ρεπορτάζ που κάναμε προ ημερών... Ανάμενε για γα το ξαναπάμε στοίχημα να ρεφάρω κι εγώ. χαχαχχαχχαχα