Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λιβαδειά: Εκοψαν το νερό από πατέρα 2 παιδιών για 44 ευρώ





Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ












Είναι πολλά τα δράματα που επιφυλάσσει καθημερινά η οικονομική κρίση στους πολίτες της Ελλάδας, οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες ανεργίας σε υποχρεώσεις και λογαριασμούς χωρίς να υπάρχουν εισοδήματα.
Συμφωνα με καταγγελία που δε΄χθήκαμε συμπολίτης μας 51 ετών που κατοικεί στον Ζαγαρά είναι άνεργος, πατέρας δύο παιδιών. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ηλεκτρικό ούτε θέρμανση στο μικρό ισόγειο που κατοικεί στον Ζαγαρά. Σήμερα ήταν η σειρά του νερού να κοπεί από τη ΔΕΥΑΛ, τη υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων. Το χρέος ανέρχεται σύμφωνα με τον ίδιο σε 44,00 ευρώ για δύο λογαριασμούς και η προθεσμία πληρωμής έληξε στις 10 Οκτωβρίου 2013. Μετά από την αυτοκόλλητη προειδοποίηση σήμερα η παροχή κόπηκε.
Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να δικαιολογήσει την ενέργεια της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου Λεβαδέων. Υπάρχει όμως κάτι που να δικαιλογεί την ονομασία "άνθρωπος" και είναι η αλληλεγγύη. Ας δώσουμε ένα χέρι όλοι στον συμπολίτη μας για να επανασυνδέσει το νερό και το ρεύμα του. Για πληροφορίες, για οποιαδήποτε βοήθεια επικοινωνήστε στο 6944 73 44 90.

Ηδη η viotia επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Λαμπριτζή, ο οποίος ήταν εκτός Λιβαδειάς αλλά ενήργησε ταχέως και υποσχέθηκε ότι εντός του Σαββατοκύριακου θα έχει γίνει η επανασύνδεση, ίσως δε και σήμερα.
UPDATE: Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η επασύνδεση της παροχής ύδατος στον συμπολίτη μας. Πρέπει να ληφθεί με΄ριμνα από τον Δήμο Λεβαδέων ώστε να μην έχουμε πάλι τέτοια περιστατικά. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΟΙΩΤΕ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ(ΔΕΥΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ)Η ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ.(Π.Ι.Α)

βοιωτός είπε...

Αγαπητέ ΠΙΑ έγινε η επανασύνδεση μετά την παρέμβαση της viotia.
Η ΔΕΥΑΛ υπάγετια στον Δήμο, του οποίου είναι και η πολιτική ευθύνη. Το δεν ήξερα δεν ισχύει.